Άλλοτε φίλοι, τώρα εχθροί

10.06.2014
Πότε μια φιλία θεωρείται χαμένη υπόθεση; Πώς να φερθείς όταν η κολλητή δείχνει σημάδια εχθρικά; Να το παλέψεις ή μήπως να προχωρήσεις αφήνοντας πίσω τα παλιά;

Η άλλοτε κολλητή ξαφνικά συμπεριφέρεται σαν τον χειρότερο εχθρό σου; Δεν μπορείς να εξηγήσεις με τίποτα μια τέτοια μετάλλαξη; Πώς να φερθείς;

Μίλα καθαρά και ξάστερα

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να μιλήσεις και να ζητήσεις εξηγήσεις, ακόμη κι αν κάτι τέτοιο οδηγήσει σε καβγά. Ρώτα αν έκανες κάτι που την ενόχλησε, για ποιό λόγο συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλλα και προσπάθησε να ξετυλίξεις το κουβάρι και να λύσεις το μυστήριο. Αν όντως έφταιξες, δε χρειάζεται σκέψη, ζήτα συγγνώμη και προσπάθησε να εξιλεωθείς. Αν πάλι η κουβέντα δεν οδηγήσει πουθενά, δώσε ένα χρονικό περιθώριο κι αν τα πράγματα δε βελτιωθούν αποδέξου πως αυτή η φιλία έληξε άδοξα.

Πάρε το χρόνο σου και "θρήνησε" την χαμένη φιλία

Το τέλος μια φιλίας είναι εξίσου επώδυνο με έναν χωρισμό. Δώσε στον εαυτό σου τον χρόνο και την πολυτέλεια του θρήνου και μη φοβάσαι να πονέσεις, να κλάψεις και να οργιστείς. Να θυμάσαι πως ο χρόνος τα γιατρέυει όλα και σύντομα μια νέα φίλη θα βρεθεί να καλύψει το κενό.

Πάρε δύναμη από τους φίλους που είναι δίπλα σου

Το χειρότερο που έχεις να κάνεις είναι να απομονωθείς και να κλειστείς στο καβούκι σου. Η προδωσία μιας φίλης δεν πρέπει να σε αποκόψει από όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους που σε νοιάζονται και σε αγαπούν.

Η οργή δε θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα

Ο θυμός είναι από τα χειρότερα τοξικά συναισθήματα που δηλητηριάζουν την ψυχή σου. Ακόμη κι αν η άλλοτε αδελφή ψυχή σου, αραδιάζει ασύστολα ψεύδη για το άτομό σου, μην πέσεις στην παγίδα του θυμού και της ανταπόδωσης. Κράτα την αξιοπρέπειά σου κι απλά αγνόησέ την.

Μείνε στο ύψος σου

Αν έχεις την ατυχία να έχεις κοινό κύκλο με την φίλη-εχθρό τότε τα πράγματα είναι κάπως δυσκολότερα. Οπλίσου με περίσσια υπομονή και αυτοκυριαρχία και στάσου στο ύψος σου. Μην κακιώνεις και μίλα τυπικά μεν αλλά ευγενικά. Με τον τρόπο αυτό θα διατηρήσεις τον αυτοσεβασμό σου.

Ναι, ήρθε η ώρα να προχωρήσεις

Αντί να κλαις τον "μακαρίτη" ή την "μακαρίτισσα", βγάλε την πλερέζα και ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου. Βρες νέα χόμπι, γέμισε το χρόνο σου με δραστηριότητες που σε ενδιαφέρουν, κάνε νέες γνωριμίες και προχώρα!