Φιλικό καβγαδάκι: Πώς θα θεωρηθεί λήξαν

24.04.2013
Η μια κουβέντα έφερε την άλλη κι ο καβγάς δεν άργησε να ξεσπάσει. Ειπώθηκαν λόγια φαρμακερά και δεν ξέρεις τι να κάνεις για να αποκατασταθεί πλήρως η σχέση σου με τη φίλη ή το φίλο που «ξεμαλλιάστηκες»;

Η μια κουβέντα έφερε την άλλη κι ο καβγάς δεν άργησε να ξεσπάσει. Ειπώθηκαν λόγια φαρμακερά και δεν ξέρεις τι να κάνεις για να αποκατασταθεί πλήρως η σχέση σου με τη φίλη ή το φίλο που «ξεμαλλιάστηκες»; Αν καβγαδίσατε γι΄ασήμαντο λόγο, το πιθανότερο είναι πως το ζήτημα γρήγορα θα θεωρηθεί λήξαν, ωστόσο, υπάρχουν μερικά πραγματάκια που πρέπει να φροντίσεις ώστε το «ματς» να μην επαναληφθεί.

* Μην προσποιείσαι πως δεν έγινε τίποτα

Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις μετά από ένα φιλικό καβγαδάκι είναι η κουβέντα. Το να προσποιείσαι πως δε συνέβη τίποτα όχι μόνο δε θα δώσει λύση αλλά θα διογκώσει το πρόβλημα. Μίλα με τη φίλη ή τον φίλο, ζήτα και δώσε εξηγήσεις και ξεκίνα μια ειλικρινή κουβέντα. Ξεδιπλώστε τα συναισθήματά σας και τους λόγους για τους οποίος ο καβγάς ξεκίνησε, δείτε το ζήτημα από διαφορετικές οπτικές γωνίες κι επιλύστε το με ηρεμία.

* Το πάθημα ας γίνει μάθημα

Όποια κι αν ήταν η αιτία του καβγά, φρόντισε ώστε το πάθημα να γίνει μάθημα, αν φυσικά η ευθύνη είναι δικιά σου. Κάθε φορά που βλέπεις την ιστορία να επαναλαμβάνεται, θυμήσου τι έκανες λάθος και πρόσεξε τις αντιδράσεις σου, γιατί το ίδιο λάθος δεύτερη φορά, δύσκολα συγχωρείται.

* Θυμήσου τις όμορφες στιγμές

Η αναπόληση είναι απαραίτητη για να καλμάρουν τα νεύρα. Προσπάθησε να θυμηθείς τα καλά της φιλίας σας και τις στιγμές αυτές που δε άλλαζες με τίποτα. Σκέψου τις δύσκολες ώρες που έκλαψες στην αγκαλιά της φίλης, τις γκάφες που κάνατε, τις εκδρομές, τα αστεία, τις εξόδους σας κι όλα όσα σας δένουν. Μετά απ΄αυτό σίγουρα θα δεις τα πράγματα λίγο διαφορετικά.

* Μια κίνηση γλυκιά θα σημάνει τη λήξη του καβγά

Η αγκαλιά μετά από ένα καβγά, μια σοκολάτα ή μια γλυκιά κουβέντα θα σημάνει αυτομάτως τη λήξη του καβγά και θα αποφορτίσει το ηλεκτρισμένο κλίμα. Αφού λοιπόν συζητήσετε και λύσετε το ζήτημα, ζήτα από το φιλαράκι σου μια ζεστή αγκαλίτσα ή πες πόσο στεναχωρήθηκες που καβγαδίσατε. Τι πιο γλυκό για να λήξεις ένα καβγαδάκι ακόμη και φιλικό;

Επιμέλεια: Δήμητρα Γκούντρα