Μάθε τι εξέλιξη θα έχει κάθε σου φιλία

09.01.2013
Κάποια πράγματα βγάζουν μάτι από την αρχή! Μάθε ποιά στοιχεία αποκαλύπτουν αν μια φιλία θα έχει καλή εξέλιξη ή όχι

Μια φιλία δοκιμάζεται στο χρόνο αλλά μερικά σημάδια μπορούν να μας δείξουν από την αρχή αν οι οιωνοί είναι καλοί! Ποια είναι τα πιο βασικά κι… ολοφάνερα;

Μια φιλία είναι σαν το Τανγκό: για δύο

Μια φιλία με σαθρά θεμέλια αναγνωρίζεται με μιας καθότι μονόπλευρη. Ο ένας από τους δύο δίνει – συνεχώς – κι ο άλλος μόνο παίρνει! Τίποτα βέβαια σε αυτό το σκηνικό δε θυμίζει φιλία.

Για να τσεκάρεις κατά πόσο η φιλία είναι αμοιβαία κι όχι μονόπλευρη κάνε ένα μικρό τεστ. Σκέψου αν οι φίλοι επιδιώκουν την συντροφιά και την παρέα σου αλλά και κατά πόσο ανταποκρίνονται στις δικές σου προσκλήσεις. Όπως κι ο έρωτας έτσι κι η φιλία είναι ένας χορός για 2!

Σε τεντωμένο σχοινί ισορροπείς ή πέφτεις! Η φιλία σου τι κάνει;

Ένας φίλος είναι πάντα εκεί για εσένα και στο σωστό και στο λάθος. Θα σου τρίξει τα δόντια όταν χρειαστεί, θα σε ταρακουνήσει για να δεις την πραγματικότητα αλλά θα το κάνει από αγάπη και θα σε στηρίξει όποια απόφαση κι αν λάβεις.

Από την άλλη αν η κριτική και η γκρίνια ξεπερνούν τα όρια σε σημείο που να σε κάνουν να αισθάνεσαι συνεχώς θλίψη, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις διότι αυτή η φιλία αργά ή γρήγορα θα καταλήξει τοξική.

Ξέρεις τον εαυτό σου; Ξέρεις και τον φίλο σου

Ο καλύτερος τρόπος για να βρεις την αληθινή φιλία είναι η αυτογνωσία και η αυτοκριτική. Γνωρίζοντας το τι ζητάς από μια φιλία θα σε βοηθήσει να εκτιμήσεις τους άλλους για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους κι όχι μόνο γιατί απλά είναι διασκεδαστικοί. Από την άλλη, γνωρίζοντας τα αρνητικά σου σημεία θα μπορείς να είσαι σε θέση να βάζεις νερό στο κρασί σου όποτε αυτό χρειαστεί.

Από τη Δήμητρα Γκούντρα