Οι 3 εκφράσεις του προσώπου που δείχνουν σε κάποιον ότι σου αρέσει χωρίς να του το πεις

Οι 3 εκφράσεις του προσώπου που δείχνουν σε κάποιον ότι σου αρέσει χωρίς να του το πεις
Είναι γεγονός! Η επιστήμη επιβεβαιώνει επίσημα ότι το φλερτ λειτουργεί. Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας, υπάρχουν περισσότερα από τα προφανή αποτελέσματα της τεχνικής του φλερτ.

Εκτός από την επιβεβαίωση ότι το φλερτ είναι σίγουρα ένα στοιχείο που βοηθά στην εκδήλωση ρομαντικού ενδιαφέροντος για κάποιον, η ίδια έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο Journal of Sex Research, κατέληξε σε υγκεκριμένες εκφράσεις του προσώπου που δείχνουν ότι κάποιος ενδιαφέρεται σίγουρα για εσένα.

«Για πρώτη φορά, όχι μόνο μπορέσαμε να απομονώσουμε και να αναγνωρίσουμε τις εκφράσεις που αντιπροσωπεύουν το φλερτ, αλλά είχαμε επίσης τη δυνατότητα να αποκαλύψουμε τη λειτουργία τους: να ενεργοποιήσουμε τις συνδέσεις που σχετίζονται με τις σχέσεις και το σεξ», λέει ο Δρ. Omri Gillath, καθηγητής ψυχολογίας στο KU, ο οποίος συνέγραψε τη μελέτη μαζί με τη λέκτορα του Πανεπιστημίου του Cornell, Parnia Haj-Mohamadi και την Δρ. Erika Rosenberg, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

5 tips που σε κάνουν να φαίνεσαι 10 φορές πιο ελκυστική χωρίς να προσπαθήσεις πολύ

Τα αποτελέσματα; Τρεις συγκεκριμένες εκφράσεις προσώπου με τις οποίες δείχνεις σε έναν άνθρωπο με τον οποίο βγαίνεις για ραντεβού, ότι θέλεις να το συνεχίσεις (ή απλώς να πας μαζί του σε ένα δεύτερο, τρίτο ή τέταρτο ραντεβού).

  • Το κεφάλι γύριζει προς τη μία πλευρά και σκύβει ελαφρά κάτω
  • Ένα αμυδρό χαμόγελο
  • Τα μάτια κοιτάνε προς τα εμπρός γύρω από τον αυτονόητο στόχο (δηλαδή αυτόν)

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν την τεχνολογία Facial Action Coding System (FACS) για να «ταξινομήσουν τη μορφολογία των πολύ αναγνωρισμένων ερωτικών εκφράσεων του προσώπου». Με πιο απλά λόγια, ανέλυσαν σε μεγάλο βαθμό τις εκφράσεις του προσώπου των γυναικών ενώ προσπαθούσαν να φλερτάρουν με άνδρες σε ομάδες δοκιμών.

Και ενώ μερικές γυναίκες ήταν πιο αποτελεσματικές από άλλες στο να μεταφέρουν μια ερωτική έκφραση του προσώπου τους και μερικοί άνδρες ήταν καλύτεροι στο να την εντοπίσουν, «πέρα από αυτές τις ατομικές διαφορές, μερικές εκφράσεις εντοπίστηκαν από τους περισσότερους (αν όχι όλους) άντρες ως φλερτ», επιβεβαιώνουν οι ερευνητές.

Κεραυνοβόλος έρωτας: Τα 5 ζώδια που ερωτεύονται με την πρώτη ματιά

«Και στις έξι μελέτες μας, βρήκαμε ότι οι περισσότεροι άντρες ήταν σε θέση να αναγνωρίσουν μια συγκεκριμένη γυναικεία έκφραση του προσώπου ότι αντιπροσωπεύει το φλερτ», δήλωσε ο Gillath. «Αυτές οι εκφράσεις έχουν μια μοναδική μορφολογία και διαφέρουν από τις εκφράσεις που έχουν μεν παρόμοια χαρακτηριστικά - για παράδειγμα, το χαμόγελο - αλλά δεν αναγνωρίζονται από τους άνδρες ως εκφράσεις φλερτ».

Ακόμη και στον κόσμο της τεχνολογίας και των social media το φλερτ (πρέπει να) υπάρχει με την κλασσική του έννοια. Κράτα λοιπόν την πληροφορία και αξιοποίησέ την όταν χρειαστεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 04.06.2023 - 09:00