Οι 5 λόγοι για τους οποίους ένας άνδρας αποφεύγει να παντρευτεί

Οι 5 λόγοι για τους οποίους ένας άνδρας αποφεύγει να παντρευτεί
Σου φαίνεται πως ολοένα και περισσότεροι άντρες αποφεύγουν τον γάμο; Μπορεί να είναι εύκολο να ταξινομήσουμε αυτούς τους ανθρώπους ως εκείνους που θέλουν απλώς να ζήσουν χωρίς να «νοικοκυρευτούν», αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα ως απάντηση στο «γιατί» συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Εκτός από τον προφανή, όταν, δηλαδή, δεν έχουν την κατάλληλη γυναίκα απέναντί τους, πάρχουν πολλοί ψυχολογικοί και κοινωνικοί λόγοι που απομακρύνουν έναν άντρα από το στεφάνι, λόγοι που μπορεί να σε εκπλήξουν και, φυσικά, δεν ισχύουν για όλους τους άντρες, καθώς η νεότερες γενιές δείχνουν να έχουν πετάξει από πάνω τους στερεότυπα των παλιότερων, όμως δεν παύει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός από αυτούς να κάνουν παρο΄μοιες σκέψεις ακόμη και σήμερα.

Δε νιώθουν μεγάλη πίεση να παντρευτούν

Κυρίως δεν υπάρχει πίεση από φίλους ή την οικογένεια για να παντρευτεί ένας άντρας, ειδικά όταν είναι ακόμα νέος. Αυτό έρχεται σε μεγάλο βαθμό σε αντίθεση με την εμπειρία των γυναικών που συχνά ρωτούνται για το γάμο και πιέζονται να τον κάνουν.

dylan-sauerwein-oue5kfwzs4s-unsplash-1.jpg

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη πίεση όταν πρόκειται για πρόταση γάμου

Σε μια ετεροφυλοφιλική σχέση, οι άντρες είναι συνήθως αυτοί που αναμένεται να κάνουν πρόταση γάμου και γι' αυτούς μπορεί να είναι μια αρκετά αγχωτική εμπειρία. Το 40% των ανδρών εξέφρασαν σε έρευνα την ανησυχία τους για τις προσδοκίες που έχει η σύντροφός τους, για παράδειγμα, σχετικά με το δαχτυλίδι αρραβώνων.

5 τρόποι να δείξεις στον σύντροφο σου ότι τον αγαπάς χωρίς να του το πεις

Οι άντρες πιστεύουν ότι η σύζυγός τους έχει το δικαίωμα να τους λέει τι να κάνουν, ενώ μια απλή σχέση, όχι

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι άνδρες φοβούνται πως αφού παντρευτούν, η γυναίκα τους θα τους λεει τι να κάνουν. Αυτό, ωστόσο, δεν ισχύει για τη σχέση πριν από το γάμο, κάτι που υποδηλώνει ότι οι άνδρες αισθάνονται ότι η σύντροφός τους δεν έχει το δικαίωμα να τους ελέγχει με οποιονδήποτε τρόπο, εκτός αν υπάρχει μεγαλύτερη δέσμευση.

photos-by-lanty-buf-hpc9gcq-unsplash-1.jpg

Οι άνδρες συνήθως πρέπει να αλλάξουν δραστικά τη συμπεριφορά τους αφού παντρευτούν

Σύμφωνα με έρευνα, τόσο ο σύζυγος όσο και η σύζυγος αλλάζουν στάση μετά τον γάμο. Οι άνδρες έχουν μια σημαντική αλλαγή στη ζωή τους όταν αρχίζουν να βλέπουν τους εαυτούς τους ως προστάτες και παρόχους. Ο γάμος είναι η απόλυτη δέσμευση, άρα απαιτεί πολλές θυσίες. Μπορεί να υπάρχουν πολλά οφέλη σε σχέση με το να είναι ελεύθερος κάποιος και οι άνδρες νιώθουν ότι έχουν περισσότερα να χάσουν από τις γυναίκες.

5 λόγοι για τους οποίους οι γάμοι με μεγάλη διαφορά ηλικίας μπορούν να είναι πολύ επιτυχημένοι

Οι άνδρες φοβούνται να χωρίσουν περισσότερο από το να μην παντρευτούν ποτέ

Μια έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες δεν φοβούνται τον γάμο γενικά, αλλά φοβούνται έναν κακό γάμο. Πολλοί άνθρωποι έχουν βιώσει να βλέπουν τους γονείς τους και άλλα αγαπημένα τους πρόσωπα να χωρίζουν, έτσι οι άντρες δεν επιθυμούν να συμβιβαστούν με τίποτα λιγότερο από την τελειότητα.

Τελευταία τροποποίηση στις 05.06.2023 - 12:17