Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Να στείλω ή όχι μήνυμα στον πρώην μου; Μια ειδικός δίνει την απάντηση

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Να στείλω ή όχι μήνυμα στον πρώην μου; Μια ειδικός δίνει την απάντηση
Χρόνια πολλά, εάν γιορτάζεις. Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου έφτασε και είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο δημοφιλείς ημέρες του χρόνου όσον αφορά στις σχέσεις και τον ρομαντισμό, δεν παύει, όμως, να φέρνει και μια κάποια πίεση μαζί της!

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει ιδανικός τρόπος να τη γιορτάσεις και στο κάτω κάτω δεν έχεις καμία υποχρέωση να το κάνεις. Αν, όμως, αυτή η ημέρα αγάπης ξυπνά αναμνήσεις από προηγούμενες σχέσεις, μπορεί και να αναρωτιέσαι αν πρέπει να στείλεις μήνυμα σήμερα στον πρώην σου. Η σύντομη απάντηση, σύμφωνα με την Trina Leckie, σύμβουλο χωρισμού και παρουσιάστρια του αμερικανικού podcast Breakup Boost, είναι ότι θα πρέπει να σκεφτείς προσεκτικά πριν επικοινωνήσεις.

Εάν αμφιταλαντεύεσαι για το αν πρέπει να στείλεις μήνυμα στον πρώην σου ή όχι, είναι καλύτερο να εξετάσεις τα κίνητρά σου. Εάν νιώθεις ότι υποβόσκει ακόμη κάποιο αίσθημα ή σου λείπει, μπορεί να σε βοηθήσει να το συζητήσεις με μια φίλη και να μην πατήσεις το send, σύμφωνα με την Leckie. Εάν θέλεις απλώς να του ευχηθείς ή να του πεις ότι τον εκτιμάς, τότε, γιατί όχι, θα μπορούσες να στείλεις ένα ωραίο μήνυμα.

Τα 5 ζώδια που παίρνουν πιο βαριά έναν χωρισμό

Πότε είναι εντάξει να στείλεις μήνυμα στον πρώην σου

Ο κύριος τρόπος για να καταλάβεις εάν θα ήταν εντάξει να στείλεις το μήνυμα είναι εάν εσύ και ο πρώην σου έχετε αναπτύξει μια σχέση αλληλοσεβασμού και ευγένειας μετά τον χωρισμό σας. Αν μιλάτε ήδη συχνά, μπορεί να είναι ένα απλό μήνυμα φροντίδας ή εκτίμησης για αυτόν.

Εάν εσύ και ο πρώην σου έχετε καλές σχέσεις, ίσως είναι πολύ καλό να του στείλεις ένα μήνυμα λέγοντας ότι τον σκέφτεσαι. Ένα μήνυμα θα μπορούσε να είναι ένα ευπρόσδεκτο συναίσθημα, ειδικά αν είναι μια απλή χειρονομία καλής θέλησης. Το δύσκολο είναι να καταλάβεις πώς μπορεί να το ερμηνεύσει εκείνος.

10 σημάδια πως ξεπέρασες τον πρώην (Νο1)

Πότε πρέπει να συγκρατηθείς

Είναι λογικό να κάνουν εμφάνιση κάποια συναισθήματα από μια προηγούμενη σχέση σου ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Αλλά αν τα πράγματα τελείωσαν άσχημα και μπορεί να υπάρχουν ακόμα πληγωμένα συναισθήματα, η Leckie συνιστά να μην επικοινωνήσεις.

Εάν στείλεις μήνυμα στον πρώην σου ενώ δεν έχετε καλές σχέσεις, υπάρχει κίνδυνος εκείνος να πιστεύει ότι τον θέλεις πίσω, λέει η Leckie «ειδικά εάν το άτομο στο οποίο στέλνεις μηνύματα αισθάνεται άσχημα ή μοναξιά, γιατί είναι του Αγίου Βαλεντίνου».

Εάν δεν έχετε καλές σχέσεις, η Leckie συνιστά να δώσεις προτεραιότητα σε άλλες σχέσεις στη ζωή σου αυτή τη μέρα, ώστε να μην εστιάσεις αποκλειστικά στις αναμνήσεις του πρώην σου. «Κάνε κάτι ξεχωριστό για έναν φίλο ή κάποιο μέλος της οικογένειας σου για να φτιάξει τη μέρα του», λέει. «Θα εκτιμηθεί περισσότερο και δεν θα ενέχει κανέναν κίνδυνο πόνου».

Ένας πρώην μπορεί να είναι σημαντικό μέρος της ζωής σου και είναι λογικό να μπεις στον πειρασμό να τον προσεγγίσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ευτυχώς, ο πειρασμός είναι πιθανό να περάσει αμέσως μετά. Θα μπορούσες να περιμένεις μια ή δύο μέρες μετά την Ημέρα των Ερωτευμένων για να δεις αν η επιθυμία να του στείλεις μήνυμα υπάρχει ακόμα, και αν υπάρχει, τότε θα καταλάβεις ότι δεν σε παρακινεί αποκλειστικά η εν λόγω ημέρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14.02.2023 - 11:47