«Έφυγε» ο Παντελής και τον αγάπησαν όλοι ξαφνικά...

19.02.2016
Αχ, Παντελή, Εμείς οι ρομαντικοί υπέρμαχοι της καψούρας, που χορέψαμε πως «Δεν ταιριάζετε σου λέω», κάποιες «Αλκοολικές Νύχτες», προσπαθούμε ακόμα να χωνέψουμε πόσο άδικα έφυγες.

Εμείς που σε ανακαλύψαμε τυχαία στο Youtube με μια κιθαρίτσα πίσω από μια ντουλάπα στην άκρη του κρεβατιού σου, εμείς δεν έχουμε συνέλθει από το σοκ.

Μαγκιά σου...

Τον Παντελή δεν τον επέβαλε καμία δισκογραφική, κάνενας ραδιοφωνικός σταθμός. Τη στιγμή που εταιρίες έδιναν μάτσο τα ευρώ για να προωθήσουν κάποιο δικό τους ταλέντο, ο Παντελίδης μάζευε views στο youtube και ο κόσμος ζητούσε σαν τρελός τα τραγούδια του στους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Αυτή ήταν η επιτυχία του Παντελίδη: Αυτοδίδακτος, αυτοδημιούργητος, αυτόφωτος.

Κι όμως ενοχλούσε...

Πριν μερικούς μήνες ενόχλησαν τα λουλούδια πάνω στην πίστα για χάρη του Παντελή. Έφταιγε ο Παντελίδης που στην Ελλάδα της κρίση κάποιοι τα έχωναν χοντρά σε γαρύφαλλα...

Πριν μερικές ημέρες ενόχλησαν μερικοί στίχοι σε ένα τραγούδι του. Μέχρι και συγνώμη ζήτησε ο Παντελίδης για το αθώο ερωτικό του στιχάκι.

Στον Παντελίδη, η τέχνη ξαφνικά έπρεπε να έχει όρια, ενώ τις παραστάσεις που είναι εμπνευσμένες από βιώματα τρομοκρατών, πρέπει να τις κάνουμε «σημαία»...

Υπερβολικά έβρισκαν τα παπλώματα που έπεφταν στην πίστα για τον Παντελίδη, όλα υπερβολικά γιατί ο Παντελής δεν χρειάστηκε ούτε μέσο ούτε το σπρώξιμο κανενός για να γίνει Παντελίδης.

Και η ειρωνία; Αυτοί που του έστηναν λαικό δικαστήριο τις προηγούμενες ημέρες, σήμερα έστηναν πάνελ για το χαμό του και βούρκωναν μπροστά στην κάμερα.

Ξαφνικά τα τραγούδια του Παντελή που έκραζαν, τα έκαναν εικόνισμα.

Έτσι τυχαία...

Δεν πάνε παρά μερικοί μήνες από μεσημεριανή εκπομπή, η παρουσιάστρα που ξέρει... από καλή μουσική και τα παιδιά της δεν ξέρουν ούτε ποιος είναι ο Ρέμος τάχα, χλέβαζε τους στίχους του Παντελίδη on air και περιγελούσε δυνατά το «Σκούπισε τα πόδια σου και πέρασε».

Σήμερα, η ίδια παρουσιάστρια πονούσε για τον ταλαντούχο όπως είπε και ξαναείπε, Παντελίδη και έβγαζε μέχρι και χάρτες για να δούμε τον τόπο του ατυχήματος.

Δεν θέλω καν να σκεφτώ το λαϊκό δικαστήριο που θα είχε στηθεί στα κανάλια αν μετά το τροχαίο αυτό, ο Παντελής ζούσε και κάποιο από τα κορίτσια που είχε μαζί του έχανε τη ζωή του. Όμως, ο Παντελίδης ήταν κύριος και στο θάνατό του. Καλό κουράγιο στην οικογένειά του.

Καλό παράδεισο Παντελή, θα μας λείψεις.

Η Κατίνα