Η Ελένη άλλαξε: Έκανε την πιο ανατρεπτική έναρξη σε πρεμιέρα της

28.09.2015
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Η Ελένη Μενεγάκη έχει αλλάξει. Όχι στο μαλλί, όπως περιμέναμε, αλλά στη φιλοσοφία της. Και αυτό το διαπιστώσαμε και από την έναρξη που έκανε στην πρεμιέρα της εκπομπής της για τη φετινή σεζόν.

Πού εκείνα τα χρόνια τα παλιά, που το Λενιώ έκανε στις πρεμιέρες των εκπομπών της, ενάρξεις - υπερπαραγωγή; Πού εκείνα τα ροζ και μωβ μπαλόνια που γιόμιζαν το πλατό της σε κάθε έναρξη επί 20 και βάλε χρόνια; Που τα λελουδικά; τα γλυκά; Οι μουσικές και τα πανηγύρια;

Φέτος, όλα κομμένα. Έπεσε... capital control και στην έναρξης της Μενεγάκη; Η κρίση επηρρέασε και το Λενιώ και της έκοψαν τα μπαλόνια; Μπααα τόσους νοματέους έχει στην εκπομπή, από δυο μπαλόνια ο καθένας θα μπορούσε να φουσκώσει. Γιατί κοστίζει ο ντι τζέις για να βάλουν μουσική να κάνει θεαματική είσοδο η "βασίλισσα";

Η Ελένη έχει αλλάξει. Δεν είναι η Ελένη που ξέραμε. Η σχέση της με τον Ματέο Παντζόπουλο, στο λέω εγώ, έχει αλλάξει τη φιλοσοφία της και το έχει πάρει αλλιώς. Γιατί, πού αλλού να αποδώσω τη λιτή, απέρριτη και καθόλου... μενεγακίστικη έναρξη που έκανε στην πρεμιέρα της;

Μα να καλησπερίσει το Λενιώ το λαό της καθισμένο σε σκαμπώ; Χωρίς τα... παρελκόμενα; Κι, όμως, το ζήσαμε και αυτό. Γιατί για όλα υπάρχει μια αρχή. Και η Ελένη έκανε τη δική της: έκοψε τις θεαματικές εισόδους. Και πλέον στην τιβί, έχουμε μόνο τον Μένιο τον Φουρθιώτη να κάνει τέτοιες ενάρξεις.

Και η Μενεγάκη συνέχισε να μας εκπλήσσει, όταν έκανε κι έναν λιτό και απέριττο πρόλογο.

«Καλησπέρα και καλή σεζόν. Καλό φθινόπωρο και καλή σεζόν και όλα να κυλήσουν ωραία. Τι ήταν να σας αποχαιρετήσουμε όλους με την Νατάσσα Θεοδωρίδου και το Γιώργο Θεοφάνους που ήταν στην τελευταία μας εκπομπή, περάσαμε καταπληκτικά τότε και αμέσως μετά ήρθαν μεγάλες αλλαγές. Καλά να είμαστε και όρθιοι. Ζήσαμε αλλαγές, προσαρμοστήκαμε και σήμερα ήρθαμε να κάνουμε παρέα, και εμείς την έχουμε ανάγκη και εσείς το ίδιο».

Στη συνέχεια το πλάνο άνοιξε και είδαμε τους τρεις μόνιμους συνεργάτες της τα τελευταία χρόνια, Γρηγόρη Γκουντάρα, Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και Κατερίνα Ζαρίφη. Μετά δεν παρέλειψε συγκινημένη να στείλει την αγάπη της στην Ελιάννα Χρυσικοπούλου και την Αντωνία Καλλιμούκου, που αποχώρησαν, ενώ υποδέχτηκε με εγκαρδιότητα τη νέα συνεργάτιδα της, Τζωρτζέλα Κόσιοβα και τον Δημήτρη Αλεξάνδρου, βεβαίως βεβαίως.

Κατά τα άλλα.... τα ίδια Ελενάκι μου, τα ίδια Λενιώ μου. Τι χες τοσα χρόνια, τι είχα πάντα: κουλές απορίες, γέλιο, σπρώξιμο, παιγνίδια, και εξομολογήσεις στο λαό της ότι της έλειψαν και περίμενε πώς και πώς να επιστρέψει κοντά τους.

Οπότε να ξέρεις, εκεί που θα κοιτάς φωτό της σκαφάτης Ελένης, με κλειστά μάτια, δεν απολαμβάνει το θαλασσινό αεράκι, μα ούτε τη βολτα της, εσένα σκεφτόταν και πότε θα γυρίσει κοντά σου.

Όσο για το μαλλί της που όλο το καλοκαίρι είχε γίνει σήριαλ και ότι θα το άλλαξει... τρίχες! Όπως την ήξερες, έτσι εμφανίσθηκε και στην πρεμιέρα. Ίδιο χρώμα οξυζενέ, ίδια τρέσα, με λιγότερη, όμως, μπούκλα. Είναι και αυτή, όμως, μια ανατροπή.