5 βήματα για θεϊκό δερματάκι χωρίς ξηροδερμία!

10.11.2010
Τώρα που έπιασαν για τα καλά τα κρύα έχεις ένα και βασικό εχθρό που δεν πρέπει να υποτιμήσεις: την ξηροδερμία! Θέλεις υπέροχο δερματάκι που δεν "ξεφλουδίζει"; Τότε δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω και να βάλεις τέλος στην ξηροδερμία μια και καλή!

Τώρα που έπιασαν για τα καλά τα κρύα έχεις ένα και βασικό εχθρό που δεν πρέπει να υποτιμήσεις: την ξηροδερμία! Θέλεις υπέροχο δερματάκι που δεν "ξεφλουδίζει"; Τότε δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω και να βάλεις τέλος στην ξηροδερμία μια και καλή!

Για την επιδερμίδα σου: αυτή την εποχή και ειδικά τώρα που το κρύο γίνεται όλο και πιο τσουχτερό, δεν έχει παρά να δίνεις μεγάλη προσοχή στην περιποίηση του δέρματος σου αν δε θέλεις να δείχνει αφυδατωμένο και θαμπό.

Κράτησε τη ρουτίνα: προσπάθησε να μείνεις πιστή στη ρουτίνα της περιποίησης σου όσο κουρασμένη ή ξενυχτισμένη και αν είσαι και ποτέ μην πέσεις στο κρεβατάκι σου αν δεν κάνεις ντεμακιγιάζ! Το σκραμπ μια φορά την εβδομάδα και μια μάσκα για έξτρα ενυδάτωση θα κρατήσουν τα επίπεδα ξηρότητας χαμηλά στο δερματάκι σου. Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για να δείχνει το δέρμα σου λαμπερό και σέξι!

Η σπουδαιότητα της ενυδάτωσης: τι πιο σημαντικό όταν υποφέρεις από ξηροδερμία να ενυδατώνεις σωστά την επιδερμίδα σου; Η ενυδατική σου ξεδιψάει το δέρμα σου και το αφήνει απαλό και σούπερ λαμπερό. Η λοσιόν δρα πιο άμεσα στο διψασμένο σου δέρμα και καλά θα κάνεις να την προτιμήσεις από την κρέμα που θέλει το χρόνο της για να απορροφηθεί καλά. Φρόντισε να ενυδατώνεις σωστά το δέρμα σου μετά το μπάνιο και δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα!

Πες ναι στο λιπ-μπαλμ: αν θέλεις σέξι και καθόλου σκασμένα χειλάκια! Άπλωσε τακτικά το μπαλμ σου και θα δεις τα χειλάκια σου πιο απαλά και βελούδινα από ποτέ και άσε τις άλλες να σκάνε!

Ναι στα ζεστά ρουχαλάκια: τα ζεστά ρουχαλάκια προφυλάσσουν το δέρμα σου από το κρύο, τον αέρα και γενικά τα καιρικά εκείνα φαινόμενα που σου προκαλούν ξηρότητα. Οπότε ντύσου καλά και δώσε προτεραιότητα στα φουλάρια και τα κασκόλ ακόμη και στα "αυτάκια" για να καλύψεις όσο μπορείς το κορμάκι σου από τον καιρό!

Θα πεις το νερό, νεράκι: η ενυδάτωση παίζει τεράστιο ρόλο για το δέρμα σου και έτσι μην ξεχνάς τώρα που έπιασαν τα κρύα να πίνεις το νεράκι σου!8-10 ποτήρια τη μέρα όχι μόνο θα ενυδατώσουν τοπ δέρμα σου αλλά θα εξαφανιστούν και τα σημάδια της κούραση από αυτό. Το δέρμα δείχνει πιο φρέσκο και πιο λαμπερό όταν είναι καλά ενυδατωμένο, γεγονός που είναι ο απόλυτος εχθρός της ξηροδερμίας!

Τιπ: αν το βράδυ κοιμάσαι με ανοιχτό ο καλοριφέρ που βγάζει θερμό αέρα δεν έχεις παρά να αφήσεις κάπου στο δωμάτιο μια κανάτα με ζεστό νερό που θα απορροφήσει την ξηρότητα και άρα δε θα ενισχύσει την ξηροδερμία!

Μην ξεχνάς: η βαζελίνη αμέσως "μαλακώνει" και τα πιο ξηρά σημεία σου όπως γόνατα και αγκώνες ενώ για απλά χέρια και πέλματα μη διστάσεις να την απλώσεις και να πέσεις για ύπνο φορώντας τις καλτσούλες σου. Το πρωί που θα ξυπνήσεις τα πόδια σου θα είναι πιο απαλά από ποτέ!

Για να δώσεις τέλος στην ξηροδερμία και των μαλλιών σου πάτησε εδώ

Από την Ελένη Αναστασάκη