Πώς να αναβαθμίσεις τη ρουτίνα περιποίησης του σώματός σου

10.01.2023
Πώς να αναβαθμίσεις τη ρουτίνα περιποίησης του σώματός σου
Ναι, η περιποίηση του σώματός σου έχει σημασία και το χειμώνα, όταν κρύβεσαι κάτω από στρώματα ρούχων

Εάν προσέχεις το δέρμα σου μόνο το καλοκαίρι, ίσως ήρθε η στιγμή να του δώσεις τη σημασία που χρειάζεται. Είτε φοράς μαγιό είτε στολή του σκι, το σώμα σου αξίζει μια ρουτίνα περιποίησης που είναι εξίσου ολοκληρωμένη και αποτελεσματική με αυτή για το πρόσωπό σου—απλώς όχι τόσο περίπλοκη.

Αυτές είναι οι τάσεις περιποίησης του δέρματος που θα κυριαρχήσουν το 2023

Παρακάτω, θα βρεις τα τρία βήματα που δεν πρέπει να παραλείψεις για τη σωστή περιποίηση του δέρματος του σώματός σου.

Κατάκτησε τα βασικά
Οι βασικές αρχές μιας καλής ρουτίνας περιποίησης σώματος: καθαρισμός, ενυδάτωση και αντηλιακό.
Καθαρισμός: Ο μόνος κανόνας εδώ είναι να αποφεύγεις τα σαπούνια σώματος και τις πλύσεις με θειικά άλατα (συνήθως σημειώνεται ως λαυρυλοθειικό νάτριο/λαουρεθικό άλας στις λίστες συστατικών). Μπορούν να αφαιρέσουν τα φυσικά έλαια του δέρματός σου και να θέσουν σε κίνδυνο τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος, λέει η δερματολόγος Heather Rogers. Οπότε είναι καλύτερο να προτιμήσεις μια φόρμουλα χωρίς θειικά άλατα.

Ενυδάτωση: Όλοι πρέπει να χρησιμοποιούν μια ενυδατική κρέμα σώματος, λέει ο δερματολόγος Corey L. Hartman: «Για να ενυδατώσεις αποτελεσματικά το δέρμα σου και να κλειδώσεις την υγρασία, αναζήτησε μια φόρμουλα που περιέχει υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη και/ή κεραμίδια». Μπορείς να τα βρεις σε οτιδήποτε, από ελαφριές κρέμες gel μέχρι παχύρρευστα βούτυρα σώματος. Βρες αυτό που αγαπάς και εφάρμοσε το αμέσως μόλις βγεις από το ντους (όταν το δέρμα σου είναι ακόμα υγρό) και στη συνέχεια όσο χρειάζεται όλη την ημέρα.

Σε ό,τι αφορά το λάδι σώματος, θα πρέπει να ξέρεις πως συμπληρώνει την ενυδατική κρέμα - αλλά δεν την αντικαθιστά. Κάνε μασάζ σε βρεγμένο δέρμα και στη συνέχεια άπλωσε την κανονική σου κρέμα από πάνω ή ανακάτεψε τα δύο μαζί.

Προστασία: Χωρίς αμφιβολία, θα πρέπει να εφαρμόζεις αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF 30 ή υψηλότερο σε οποιοδήποτε μέρος του σώματός σου που βλέπει τον ήλιο, λέει ο Hartman: «Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία είναι η κύρια αιτία πρόωρης γήρανσης, για να μην αναφέρουμε τον καρκίνο του δέρματος - είτε είναι Ιούλιο ή Ιανουάριο». Αναζήτησε μια ελαφριά φόρμουλα λοσιόν με υφή που απορροφάται γρήγορα για να διευκολύνεις την αρχική και την εκ νέου εφαρμογή.

Πώς να αποκτήσεις πυκνά φρύδια μετά από χρόνια αποτρίχωσης

Ενσωμάτωσε ενεργά συστατικά
Όλα όσα μόλις διάβασες θα κρατήσουν το δέρμα σου υγιές και χαρούμενο. Ωστόσο, οι οροί και οι θεραπείες με ισχυρά ενεργά συστατικά υψηλής απόδοσης, όπως η νιασιναμίδη και η ρετινόλη— κάνουν τη βαριά δουλειά όταν πρόκειται για πράγματα όπως η λάμψη του τόνου του δέρματος ή η καταπολέμηση της ακμής, λέει ο Hartman.

Κάνε απολέπιση σαν ειδικός
Η χρήση χημικού απολεπιστικού μερικές φορές την εβδομάδα είναι σημαντική. Συστατικά όπως το γλυκολικό και το σαλικυλικό οξύ διαλύουν τα θαμπά νεκρά κύτταρα του δέρματος, την λεία τραχιά ή ανώμαλη υφή και αποφράσσουν τους πόρους.