Nude νύχια: Το απόλυτο φυσικό trend στο μανικιούρ που πάει με κάθε ντύσιμο

02.06.2022
Nude νύχια: Το απόλυτο φυσικό trend στο μανικιούρ που πάει με κάθε ντύσιμο
Το nude είναι ισχυρή τάση τα τελευταία χρόνια και το βρίσκουμε, φυσικά, και στο manicure. Και μας αρέσει πολύ!

Ο χώρος της ομορφιάς σήμερα είναι χωρισμένος σε δύο βασικά trend στρατόπεδα που, ευτυχώς, συνυπάρχουν (και συχνά επικαλύπτονται). Υπάρχει το μαξιμαλιστικό κίνημα, που επιτρέπει την εκφραστική δημιουργία – είτε με πιο «έτοιμα» χτενίσματα, καλλιτεχνικό μακιγιάζ ή περίπλοκα νύχια με σχέδια. Έπειτα, υπάρχει η μινιμαλιστική αισθητική, το οπτικό ισοδύναμο της «καθαρής ομορφιάς» που είναι συγκρατημένη αλλά λαμπερή. Σκέψου ένα λαμπερό δέρμα με διακριτικό μακιγιάζ, υγιή μαλλιά με έντονη λάμψη και φυσικό μανικιούρ.

«Σίγουρα έχω παρατηρήσει μια τάση για πιο καθαρά νύχια με φυσικό look, μεταξύ των πελάτισσών μου – νέων και παλιών», λέει στο Harper’s Bazaar η τεχνήτρια νυχιών Metta Francis. «Περισσότερες γυναίκες θέλουν να επιτύχουν αυτό το «τέλειο» look χεριού και νυχιού και όπως και στο δέρμα, έχουν την επιθυμία για υγιή, λαμπερά νύχια», λέει. Επιπλέον, είτε φοράς ένα φόρεμα είτε ένα σπορ ρούχο, το look των νυχιών δεν επηρεάζεται από το ντύσιμο.

«Ένα καθαρό, φυσικό νύχι συμπληρώνει τα πάντα. Είναι μια κλασική εμφάνιση που δεν φαίνεται παράταιρη στη δουλειά ή σε μια ειδική περίσταση». Φυσικά, είναι μια βασική τάση και για τις νύφες καθώς η απλότητα και η κομψότητα χρησιμεύουν για να ενισχύσουν κάθε νυφικό και θέμα.

Τι καθορίζει τη «φυσική» τάση στα νύχια;

Σε αντίθεση με το μπλοκ χρώμα που κάνει το παραδοσιακό «nude» βερνίκι νυχιών, τα χρώματα νυχιών για αυτήν την τάση – που ταιριάζουν με τον τόνο του δέρματος – είναι ημιδιαφανή. Η αδιαφάνεια θα πρέπει να δείχνει την αντίθεση μεταξύ της βάσης των νυχιών σου και των άκρων, αλλά με πολύ πιο διακριτικό τρόπο από ότι αν τα νύχια σoυ ήταν γυμνά ή βαμμένα με γαλλικό μανικιούρ. Το βερνίκι πρέπει να έχει γυαλιστερό τελείωμα. Κατά συνέπεια, «τα ενυδατωμένα χέρια, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος γύρω από τα νύχια και την επιδερμίδα, είναι το κλειδί», λέει η Francis.

Όσον αφορά στο σχήμα, «ένα κοντό-μεσαίο οβάλ ή στρογγυλεμένο νύχι καθορίζει αυτό το look», προσθέτει η Francis. «Όταν προσπαθείς να αποφασίσεις ποιο σχήμα θα επιλέξεις, μιμήσου το σχήμα της περιοχής της επιδερμίδας σου», συμβουλεύει. «Η πρόθεση είναι το νύχι να φαίνεται φυσικό και αβίαστο» – αν και παραδόξως, δεν είναι.

Πώς να διατηρήσεις το μανικιούρ σου

Η Francis λέει ότι μπορείς να διατηρήσεις καλύτερα το μανικιούρ σου «βάζοντας έλαιο στο δέρμα σου δύο φορές την ημέρα και ενυδατώνοντας τα χέρια σου τακτικά, ειδικά εάν χρησιμοποιείς συχνά απολυμαντικό χεριών».

Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, «χρησιμοποίσε ένα scrub χεριών και μάσκα για να δείχνουν λεία και αφράτα». Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση της συσσώρευσης νεκρού δέρματος, λέει.

«Μπορείς επίσης να απομακρύνεις απαλά τα πετσάκια μετά από το μπάνιο ή το ντους, όταν το δέρμα είναι πιο απαλό, διατηρώντας αυτή την περιοχή όμορφη και καθαρή».