Πώς θα προετοιμάσεις το δέρμα σου για αυτο-μαύρισμα

15.05.2022
Πώς θα προετοιμάσεις το δέρμα σου για αυτο-μαύρισμα
Όπως η πρώτη σου αποτρίχωση με κερί στο σπίτι, έτσι και το self-tanning απαιτεί κάποια προετοιμασία καθώς το να προετοιμάσεις το δέρμα σου θα σου εξασφαλίσει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. «Η προετοιμασία είναι σημαντική για ένα ομοιόμορφο και μακράς διάρκειας μαύρισμα», λέει στο popsugar η Elizabeth Grace Hand των Ställe Studios στη Νέα Υόρκη. Παραλείποντας την προετοιμασία, το χρώμα που θα αποκτήσεις μπορεί να μην εμφανιστεί σωστά και μπορεί να δεις ακόμη και κάποια μπαλώματα.Παρακάτω, συγκεντρώσαμε μερικές επαγγελματικές συμβουλές για την προετοιμασία του δέρματός σου για self-tanning .

Η μέρα πριν το self-tanning

Πρώτον και κύριον, πρέπει να κάνεις απολέπιση. Η Hand συνιστά να χρησιμοποιήσεις ένα χημικό ή φυσικό απολεπιστικό στο σώμα σου για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να δημιουργήσεις έναν ομοιόμορφο καμβά για το χρώμα. «Το ενεργό συστατικό σε προϊόντα μαυρίσματος χωρίς ήλιο, προσκολλάται πολύ καλύτερα στο δέρμα που έχει απολεπιστεί σχολαστικά», λέει. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να το απλώσεις πάλι τόσο συχνά.

Στη συνέχεια, μπορείς να προχωρήσεις στην αποτρίχωση. «Εάν ξυρίζεσαι ή κάνεις αποτρίχωση με κερί, είναι σημαντικό να το κάνεις τουλάχιστον 24 ώρες νωρίτερα για να αποφύγεις ερεθισμούς και ανοιχτούς πόρους στους οποίους μπορεί να εισχωρήσει το χρώμα, δημιουργώντας καφέ κουκκίδες που κάνουν το δέρμα να φαίνεται κηλιδωμένο», εξηγεί η Hand. Η αποτρίχωση μπορεί επίσης να αφαιρέσει το self-tan, επομένως είναι σημαντικό να το κάνεις εκ των προτέρων. Ολοκλήρωσε τη ρουτίνα πριν το αυτομαύρισμα ενυδατώνοντας το δέρμα με μια ενδελεχή εφαρμογή ενυδατικής κρέμας.

Εάν βάλεις self-tan στο πρόσωπό σου, θα χρειαστεί να κάνεις απολέπιση και από το λαιμό και πάνω — αλλά ελαφρά. «Επειδή οι ρουτίνες του προσώπου μας τείνουν να περιλαμβάνουν ήδη προϊόντα απολέπισης όπως οξέα και ρετινόλες, είναι σημαντικό να μην υπερβάλλουμε στο βήμα της απολέπισης κατά την προετοιμασία, προσθέτοντας περισσότερη απολέπιση», προειδοποιεί η Hand. «Αν η απολέπιση είναι ένα τακτικό μέρος της ρουτίνας, η χρήση ενός προϊόντος απολέπισης πριν από 48 ώρες θα ήταν καλύτερα».

Το ίδιο τελευταίο βήμα ισχύει και για το πρόσωπό σου.

Oι Super τροφές για ένα τέλειο μαύρισμα!

Την ίδια μέρα που χρησιμοποιείς το Self-tan

«Την ημέρα της εφαρμογής του self-tan θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις για το σώμα σου και το πρόσωπο, προϊόντα χωρίς έλαια και να ξεπλύνεις με κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι», προτείνει η Hand. Μόλις το δέρμα στεγνώσει τελείως (αν αφήσεις νερό στο δέρμα σου, θα αλλοιώσει τη φόρμουλα μαυρίσματος), όλες οι περιοχές που είναι επιρρεπείς στην ξηρότητα όπως οι καρποί, οι αγκώνες, τα γόνατα, οι αστράγαλοι και τα πλαϊνά της μύτης, θα πρέπει να καλυφτούν με μια ελαφριά ενυδατική κρέμα χωρίς έλαιο. Μόλις η ενυδατική σου κρέμα απορροφηθεί τελείως στο δέρμα, είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις το self-tan.