Η μέθοδος αποτρίχωσης που έχει γίνει viral στο TikTok

03.05.2021
Η μέθοδος αποτρίχωσης που έχει γίνει viral στο TikTok
Είναι ανώδυνη και εύκολη

Οι υψηλές θερμοκρασίες μας ετοιμάζουν κάθε χρόνο για να κάνουμε τακτικότερα αποτρίχωση. Αν όμως ό,τι έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα είναι επώδυνο, αναποτελεσματικό, μη πρακτικό ή ακριβό, το TikTok σου δίνει μια άλλη λύση για να ξεφορτωθείς την ανεπιθύμητη τριχοφύια: τις χάντρες κεριών. Είναι ευκολότερες στη χρήση από τις παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης, προσφέρουν μια πολύ πιο άνετη διαδικασία και αλλά και πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Οι φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσεις τις ραγάδες

Οι χάντρες κεριών είναι ακριβώς όπως ακούγονται: μικρές χάντρες σκληρού κεριού που, όταν θερμαίνονται, χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση ανεπιθύμητων τριχών. Σε αντίθεση με το μαλακό κερί, το οποίο απαιτεί τη χρήση λωρίδας χαρτιού για την αφαίρεση των τριχών, οι χάντρες κεριών σκληραίνουν στο δέρμα καθώς στεγνώνουν.

Εάν είσαι οπαδός του παραδοσιακού κεριού, οι χάντρες κεριών θα σου αλλάξουν τη γνώμη. Πρώτον, είναι ανθεκτικές και δημιουργούν λιγότερο χάος από το παραδοσιακό μαλακό κερί, κάτι το οποίο, σε μια καυτή καλοκαιρινή μέρα, μπορεί να κάνει τη διαδικασία αποτρίχωσης πιο άνετη. Είναι επίσης ασφαλέστερες, καθώς το παραδοσιακό μαλακό κερί διατηρείται σε υψηλότερη θερμοκρασία σε ένα δοχείο αποτρίχωσης.

Εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα, θα βρεις τις χάντρες κεριών πολύ πιο ήπιες από το παραδοσιακό μαλακό κερί. Επειδή οι χάντρες κολλάνε μόνο στις τρίχες (και όχι στο δέρμα), τείνουν να είναι πολύ λιγότερο οδυνηρές από τις παραδοσιακές λωρίδες, που προσκολλώνται στις τρίχες και το δέρμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για περιοχές υψηλής ευαισθησίας όπως το πρόσωπο και το μπικίνι.

Τα προϊόντα περιποίησης που δρουν καλύτερα ενώ κοιμάσαι

Πώς να τις χρησιμοποιήσεις

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες μεθόδους αποτρίχωσης, υπάρχει μια συγκεκριμένη προετοιμασία του δέρματος και σε αυτήν την περίπτωση. Είναι σημαντικό να κάνεις απολέπιση απαλά στο δέρμα σου πριν από την αποτρίχωση για τα καλύτερα αποτελέσματα, γιατί αφαιρώντας τυχόν νεκρά κύτταρα του δέρματος, όχι μόνο θα κάνεις την αποτρίχωση πιο αποτελεσματική, αλλά θα κάνεις λιγότερο πιθανό να "γυρίσουν" οι τρίχες μέσα στο δέρμα.

Αφού προετοιμάσεις το δέρμα σου, ρίξε την επιθυμητή ποσότητα χαντρών κεριού σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και θέρμανε σε διαστήματα 10 δευτερολέπτων, αναμειγνύοντας μεταξύ των διαστημάτων, μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε σταθερή πίεση και εφάρμοσε ένα παχύ στρώματος των λιωμένων χαντρών κεριού προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών, δημιουργώντας ένα ημικύκλιο στο τέλος της εφαρμογής για ευκολότερη αφαίρεση. Στη συνέχεια, περίμενε μερικά δευτερόλεπτα για να στεγνώσει το κερί στις τρίχες. Μόλις νιώσεις το κερί κολλώδες, πιάστε το από το άκρο της και αφαίρεσε το γρήγορα. Αν μείνουν τρίχες, μπορείς να εφαρμόσεις το κερί από την αντίθετη κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών για να τις αφαιρέσεις.