Οι καλύτερες DIY μάσκες ποδιών που μπορείς να κάνεις μόνη σου

18.08.2021
Οι καλύτερες DIY μάσκες ποδιών που μπορείς να κάνεις μόνη σου
Απόκτησε τα πιο βελούδινα άκρα με αυτά τα μυστικά

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που ξαναφοράμε τα αγαπημένα μας πέδιλα και σανδάλια με τα outfits μας, και αυτό σημαίνει πως είναι η στιγμή να περιποιηθείς ακόμη περισσότερο τα άκρα σου.

Τα καλύτερα tips φροντίδας των ποδιών

Παρακάτω θα βρεις τις DIY μάσκες ποδιών που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου πανεύκολα, με υλικά από την κουζίνα σου:

DIY Scrub
Πριν κάνεις κάποια ενυδάτωση ή θεραπεία, καλό θα είναι να κάνεις μια καλή απολέπιση στα πόδια σου για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα. Για να φτιάξεις το δικό σου, θα χρειαστείς λίγη βρώμη, χοντρό θαλασσινό αλάτι, ελαιόλαδο και λάδι καρύδας τα οποία θα ανακατέψεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και θα εφαρμόσεις στα πόδια σου κάνοντας απαλό μασάζ.

DIY μάσκα για ενυδάτωση και χαλάρωση
Για αυτό, θα χρειαστείς μια κούπα μέλι στην οποία θα προσθέσεις ίση ποσότητα νιφάδων βρώμης και καστανής ζάχαρης. Έπειτα, ρίξε μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και μια κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού, ανακάτεψε καλά και άπλωσε το μείγμα στα πόδια σου. Τοποθέτησέ τα σε σακούλες που κλείνουν αεροστεγώς και περίμενε 10' μέχρι να τις βγάλεις. Ξέπλυνε τη μάσκα στη συνέχεια με νερό και ένα απαλό καθαριστικό προϊόν.

Πώς να φροντίσεις το δέρμα σου πριν και μετά την αποτρίχωση με κερί

DIY Μάσκα για ενυδάτωση
Πάρε μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, μια κουταλιά σούπας cocoa butter και λίγες σταγόνες από το έλαιο της επιλογής σου. Άπλωσέ τη με απαλές κινήσεις μασάζ στα πέλματά σου και στη συνέχεια φόρεσε βαμβακερές κάλτσες. Κοιμήσου φορώντας τις, καθώς η ζέστη που δημιουργείται από τις κάλτσες θα βοηθήσει τα ενυδατικά συστατικά να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά στην επιδερμίδα ενυδατώνοντάς τη.