Πώς να φτιάξεις το δικό σου scrub κατά της κυτταρίτιδας

04.06.2021
Πώς να φτιάξεις το δικό σου scrub κατά της κυτταρίτιδας
Θα χρειαστείς μόνο 3 υλικά

Η κυτταρίτιδα είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό, αλλά μπορεί να ανήκεις στην κατηγορία γυναικών που κάτι τέτοιο τους δημιουργεί ανασφάλειες. Παρόλο που χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας υπάρχουν πλέον εντυπωσιακοί τρόποι να την αντιμετωπίσεις, ίσως αναζητείς έναν πιο οικονομικό και φυσικό τρόπο να την μειώσεις.

Πλένεις το πρόσωπό σου την ώρα που κάνεις ντους; Μήπως δεν κάνεις καλά;

Αυτό που μπορείς και αξίζει να δοκιμάσεις, είναι να φτιάξεις ένα εύκολο σπιτικό scrub κατά της κυτταρίτιδας με υλικά από την κουζίνα σου, μόλις το βρήκες.

Τι θα χρειαστείς:
1/2 φλιτζάνι αλεσμένο καφέ

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας θα πρέπει να είναι σε υγρή και όχι σε στερεή μορφή. Σε ένα καθαρό μπολ, ανακάτεψε τα τρία υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Φύλαξέ το μείγμα του scrub σε ένα αεροστεγές δοχείο σε δροσερό και ξηρό μέρος για περίπου 2 μήνες.

Η μέθοδος αποτρίχωσης που έχει γίνει viral στο TikTok

Για να το εφαρμόσεις με το σωστό τρόπο, θα πρέπει πριν το μπάνιο σου να πάρεις μια μεγάλη ποσότητα scrub και να την απλώσεις στο σώμα σου, δίνοντας έμφαση στα σημεία με κυτταρίτιδα. Ξεκίνα κάνοντας μασάζ με αργές, κυκλικές κινήσεις και άφησέ το να δράσει για 5 έως 10 λεπτά. Στο τέλος, ξέπλυνε με ελαφρώς κρύο νερό και απαλό σαπούνι για να απομακρύνεις τη λιπαρότητα που αφήνει το λάδι καρύδας. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, επαναλάβε 2-3 φορές την εβδομάδα.