Πώς να μειώσεις τις ραγάδες στο στήθος

07.06.2021
Πώς να μειώσεις τις ραγάδες στο στήθος
Τι τις προκαλεί και πώς να τις αντμετωπίσεις

Οι ραγάδες σε διάφορα σημεία του σώματος είναι κάτι απόλυτα κοινό και φυσιολογικό για τις γυναίκες, που δυστυχώς κάνει μερικές από αυτές να αισθάνονται άσχημα και τις γεμίζουν ανασφάλειες. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν αν έχεις ραγάδες στο στήθος και θέλεις να τις μειώσεις;

Η μέθοδος αποτρίχωσης που έχει γίνει viral στο TikTok

Αρχικά, αξίζει να γνωρίζεις πως οι ραγάδες αναπτύσσονται όταν το ανώτερο στρώμα του δέρματος επεκτείνεται ή συστέλλεται γρηγορότερα από το κάτω επίπεδο με αποτέλεσμα οι συνδετικοί ιστοί όπως οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, να σπάνε και να αφήνουν ραγάδες. Οι ραγάδες που εμφανίζονται στο στήθος είναι συνήθως αποτέλεσμα ορμονικών αλλαγών, όπως η εγκυμοσύνη και η εφηβεία, κατά την οποία γίνεται ταχεία ανάπτυξη των ιστών του μαστού.

Παρόλο που δεν μπορείς να τις εξαφανίσεις τελειώς, μπορείς να δοκιμάσεις να τις μειώσεις ή να τις προλάβεις αν δεν έχουν κάνει ακόμη την εμφάνιση τους, ακολουθώντας τα κατάλληλα βήματα.

Ο πιο εύκολος τρόπος να προλάβεις αλλά και να μειώσεις τις ραγάδες στο στήθος είναι να ενυδατώνεις επαρκώς την επιδερμίδα σου εφαρμόζοντας κρέμες και θρεπτικά έλαια, όπως το βούτυρο καριτέ, το αμυγδαλέλαιο και έλαιο jojoba. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν για ραγάδες με ρετινόλη, η οποία αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου, επιταγχύνει την ανανέωσης των κυττάρων και απολεπίζει την επιδερμίδα, κάνοντας τις ραγάδες λιγότερο εμφανείς. Αν διανύεις εγκυμοσύνη όμως, απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ρετινόλης. Για να αυξήσεις τις ευεργετικές τους ιδιότητες, κάνε λεμφικό μασάζ κατά την εφαρμογή τους, γιατί έτσι αυξάνεις την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα οι ραγάδες να γίνονται ολοένα και πιο διακριτικές.

Πώς να διαλέξεις το κατάλληλο αντηλιακό για εσένα

Αν θέλεις να δεις πιο άμεσα αποτελέσματα, συζήτησε με το/τη δερματολόγο σου για το αν μπορείς να κάνεις θεραπεία microdermabrasion, η οποία απολεπίζει την επιδερμίδα, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα να κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει πιο λεία.