Πώς θα μείνεις για πάντα σέξι πιτσιρίκα!

03.11.2010
Όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη, σκέφτεσαι ότι θέλεις να μείνεις για πάντα νέα και όμορφη όπως είσαι σήμερα; Μην ανησυχείς υπάρχει λύση! Η νεότητα ήταν πάντοτε και παραμένει μέχρι και σήμερα, ο κρυφός ή φανερός πόθος κάθε γυναίκας.

Όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη, σκέφτεσαι ότι θέλεις να μείνεις για πάντα νέα και όμορφη όπως είσαι σήμερα; Μην ανησυχείς υπάρχει λύση! Η νεότητα ήταν πάντοτε και παραμένει μέχρι και σήμερα, ο κρυφός ή φανερός πόθος κάθε γυναίκας. Τα καλά νέα είναι ότι ο πόλεμος ενάντια στις ρυτίδες και στη χαλάρωση που άρχισε εδώ και καιρό φαίνεται να κερδίζεται όλο και περισσότερο ενώ οι αντιγηραντικές θεραπείες, με ή χωρίς νυστέρι, είναι πλέον ρουτίνα. Διάβασε παρακάτω πώς μπορείς να επωφεληθείς από αυτές τις θεραπείες για να σβήσεις τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος στο υπέροχο πρόσωπο και το σώμα σου, χωρίς πόνο και κόπο, μέσα σε ελάχιστο χρόνο και με λίγα χρήματα!

Το μεγάλο μυστικό
Η αναζήτηση της νεότητας είναι τρόπος ζωής, λένε όλοι όσοι ασχολούνται με την καταπολέμηση των συνεπειών του χρόνου. Έχε κατά νου όμως, ότι δε θα πρέπει να την αναζητάς αφού τη χάσεις, αλλά όσο είσαι ακόμα νέα! Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι η πρόληψη είναι προτιμότερη από τη θεραπεία, άρα οι φροντίδες για τη διατήρηση της λάμψης και της φρεσκάδας σου πρέπει να αρχίζουν πολύ νωρίς και να συνεχίζονται για πάντα.
Ο τρόπος που ζεις, τρέφεσαι και περιποιείσαι το πρόσωπο και το σώμα σου, τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς, η σωματική άσκηση, ο έλεγχος του βάρους, ο επαρκής και ήσυχος ύπνος, η αποφυγή καταχρήσεων (κάπνισμα, αλκοόλ), η έκθεση στον ήλιο χωρίς προφυλάξεις αλλά και η ψυχική ισορροπία -λιγότερο άγχος και στρες, θετική σκέψη, προσωπική ικανοποίηση-, όλα παίζουν το ρόλο τους προκειμένου να παρατείνεις τη νιότη σου!
Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι τα κύτταρα του δέρματος χρειάζονται τροφή και ενέργεια και ότι όσο μεγαλώνεις, τόσο αυξάνονται και οι ανάγκες τους. Με την πάροδο του χρόνου μειώνεται η δυνατότητα απολέπισης και η αντικατάσταση των επιδερμικών κυττάρων με νεότερα, σφριγηλά και υγιή. Έτσι, οι ιστοί χαλαρώνουν και η επιδερμίδα ζαρώνει. Οι θεραπείες, λοιπόν, που αποσκοπούν στην αποκατάσταση της αναπαραγωγικής δυνατότητας των κυττάρων του δέρματος και της ενεργειακής υποστήριξής τους είναι απαραίτητες ακόμα και σε νεότερες ηλικίες και βέβαια, πρέπει όσο μεγαλώνεις να εντείνονται!
Τα καλά νέα σήμερα είναι ότι, ακόμα και αν αποφασίσεις κάπως αργά να αναστρέψεις τη διαδικασία της αλλοίωσης των εξωτερικών χαρακτηριστικών σου, η επιστήμη είναι στο πλευρό σου!

Επεμβατικές και μη επεμβατικές θεραπείες

Ο πλαστικός χειρουργός Γαβριήλ Στρατής, μας παρουσιάζει τη μεγάλη γκάμα των θεραπειών για την ανανέωση και τη ζωντάνια του δέρματος στο πρόσωπο και το σώμα μας, ενώ πρώτα απ’ όλα τονίζει την τεράστια σημασία της πρόληψης στον τομέα της αντιγήρανσης: " Η καλή διατροφή και η λήψη αντιοξειδωτικών και βιταμίνης Ε διατηρούν το δέρμα και τα αγγεία σε καλή κατάσταση. Το ηλιοκαμένο δέρμα έχει τις ίδιες, αλλά 3-4 φορές πιο εκτεταμένες ιστολογικές αλλοιώσεις από ένα γερασμένο. Ο συχνός καθαρισμός σε ινστιτούτα ομορφιάς και η ενυδάτωση βοηθάνε στη διατήρηση της σφριγηλότητάς του. Από την άλλη, το κάπνισμα μειώνει την οξυγόνωσή του, κάνοντάς το ξηρό και ανελαστικό. Επιπλέον, για τη διατήρηση του σώματος σε καλή κατάσταση, είναι απαραίτητη η καθημερινή γυμναστική."
Διάβασε παρακάτω ποια "όπλα" σου προσφέρει η επιστήμη για να αντιμετωπίσεις τις φθορές του χρόνου.

Μη επεμβατικές θεραπείες
Προσώπου: Οι ραδιοσυχνότητες προσφέρουν στον οργανισμό τη δυνατότητα να συγκεντρώνει κολλαγόνο και άλλες ουσίες από το δέρμα που προκαλούν σύσφιγξη. Τα λέιζερ λειτουργούν για την επίτευξη του ίδιου σκοπού. Το fractional, συγκεκριμένα, είναι ένα λέιζερ που σαρώνει όλο το δέρμα και προκαλεί βαθύ peeling, ανανεώνοντας την επιδερμίδα και εξαφανίζοντας τις μικρές ρυτίδες. Το παλμικό φως απομακρύνει τις πανάδες, τις χρωματικές αλλοιώσεις και άλλες υπερχρώσεις. Το υαλουρονικό οξύ είναι filler που "γεμίζει" τις βαθιές ρυτίδες, δίνοντας έτσι πιο νεανική όψη στο πρόσωπο.
Η μεσοθεραπεία προσφέρει ζωντάνια και σφριγηλότητα στο δέρμα, με την εισαγωγή μικρών ποσοτήτων υαλουρονικού και βιταμινών κάτω από αυτό. Τέλος, το botox χαλαρώνει τους μυς, ώστε να μην εμφανίζονται οι ενοχλητικές ρυτίδες στο μεσόφρυο, το μέτωπο και το πόδι της χήνας.
Σώματος: Ραδιοσυχνότητες, λεμφομασάζ.

Επεμβατικές θεραπείες
Προσώπου: Η βλεφαροπλαστική προσφέρει ζωντάνια στα μάτια με την αφαίρεση της ανεπιθύμητης "σακούλας" κάτω από αυτά. Το κροταφικό lift ανορθώνει τα φρύδια. Σ’ αυτό συχνά το ενδοσκοπικό lift συνδυάζεται με τη βλεφαροπλαστική. Το facelift είναι απαραίτητο για τη "διόρθωση" του λαιμού και των παρειών.
Σώματος: ανόρθωση μαστού, κοιλιοπλαστική, βραχιονοπλαστική,
lift μηρών, lift γλουτών.

Facelift με βελονισμό
Η βελονίστρια Αναστασία Καραμούζη, που ασχολείται με το βελονισμό προσώπου τα τελευταία εφτά χρόνια, εξηγεί: "Ο βελονισμός προσώπου είναι μια μέθοδος που δίνει ζωή στις κουρασμένες επιδερμίδες. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά στο 80% των περιπτώσεων. Προσωπικά επέμεινα σχετικά με το θέμα, γιατί ανακάλυψα ότι με την τελειοποίηση της συγκεκριμένης τεχνικής μπορεί να αναχαιτιστεί η φθορά του χρόνου και να διατηρηθεί η επιδερμίδα νεανική μέχρι και τις προχωρημένες ακόμα ηλικίες".

Η θεραπεία
Με το βελονισμό προσώπου το δέρμα αρχικά αλλάζει μορφή και υφή. Γίνεται πιο λείο, πιο λαμπερό. Στη συνέχεια έρχεται η σύσφιγξη των ιστών που έχουν χαλαρώσει και, τέλος, η θεραπεία δρα σε βάθος, εμποδίζοντας τη γρήγορη φθορά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα νέο πρόσωπο. Εφαρμόζεται με πολύ λεπτές χρυσές βελόνες σε όλο το πρόσωπο, οι οποίες δεν προκαλούν καμιά ενόχληση, ούτε καν την αίσθηση του τσιμπήματος, αφού είναι πολύ λεπτές. Κάθε επίσκεψη διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

Διάρκεια
Εξαρτάται από την κατάσταση του κάθε προσώπου. Αν είναι σχετικά καλή, τα δύο πρώτα χρόνια και δύο φορές το χρόνο -με μεσοδιάστημα το εξάμηνο- γίνονται έξι με δέκα συνεδρίες διάρκειας 20 λεπτών η μία. Στη συνέχεια, και προκειμένου να συντηρηθεί το αποτέλεσμα, η θεραπεία επαναλαμβάνεται μία φορά το χρόνο.
Αν το πρόσωπο έχει πολλές ρυτίδες, χρειάζονται περισσότερες επισκέψεις και μεγαλύτερη λεπτομέρεια στη διαδικασία, καθώς και επανάληψη σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα για τη διατήρηση του αποτελέσματος.

Η κατάλληλη ηλικία
Ο βελονισμός προσώπου λειτουργεί κατά κύριο λόγο προληπτικά, γι’ αυτό και συστήνεται να αρχίζει νωρίς, από τα 25 κιόλας χρόνια. Έτσι προλαμβάνονται οι φθορές και καθυστερεί πάρα πολύ η εμφάνιση των ρυτίδων και της χαλάρωσης. Η θεραπεία δεν έχει καμιά παρενέργεια πράγμα που είναι πολύ ωφέλιμο για όλες μας!

Ολιστική περιποίηση προσώπου
Η Αλεξάνδρα Δημητρίου, δασκάλα γιόγκα, αισθητικός και ιδρύτρια του κέντρου Vitality, μας λέει ότι κάθε αισθητικό πρόβλημα σχετίζεται με την ενεργειακή δυσαρμονία των οργάνων του σώματός μας και όχι μόνο του δέρματος και προτείνει την ολιστική θεραπευτική προσέγγιση.

Η θεραπεία
Περιλαμβάνει κυρίως μασάζ προσώπου με έμφαση στα σημεία της λέμφου και μάσκες κρύες και ζεστές με προϊόντα πλούσια σε συστατικά σύσφιγξης και ενυδάτωσης, καθώς και μάσκες με βιταμίνες και φυσικό κολλαγόνο.

Διάρκεια
Εξαρτάται από την περίπτωση. Συνήθως 6-8 επισκέψεις, δύο την εβδομάδα και διάρκειας 1,5-2 ωρών αρκούν. Έπειτα, για να διατηρηθούν τα αποτελέσματα, χρειάζεται μία επίσκεψη το μήνα. Παράλληλα, συστήνεται διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, ικανή λήψη νερού, καθώς και αποφυγή έκθεσης στον ήλιο.

Η διατροφή της αντιγήρανσης
Πληθώρα ερευνών, σύμφωνα με το διαιτολόγο-διατροφολόγο Ευάγγελο Ζουμπανέα, συγγραφέα του βιβλίου "Διατροφική νοημοσύνη", έχουν δείξει ότι η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής ανεβάζει τα επίπεδα αντιοξειδωτικών στοιχείων στο αίμα, μειώνει δηλαδή τη βλάβη των ελεύθερων ριζών στους ιστούς.
Η διατροφή αυτή πρέπει να είναι πλούσια σε βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, καροτενοειδή και πολυφαινόλες. Η βιταμίνη C βρίσκεται κυρίως στα εσπεριδοειδή και είναι ένα ιδιαίτερα αντιοξειδωτικό μέσο. Η βιταμίνη Ε βρίσκεται στα φυτικά έλαια, στους ξηρούς καρπούς και στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Τα καροτενοειδή βρίσκονται στα κίτρινα και τα πορτοκαλί λαχανικά και φρούτα. Η Β καροτίνη είναι πιο γνωστή ως προβιταμίνη της βιταμίνης Α. Άλλα καροτενοειδή είναι η ξανθοφύλλη (κίτρινη χρωστική) και το λυκοπένιο (κόκκινη χρωστική στις ντομάτες).
Οι πολυφαινόλες περιλαμβάνουν τα φλαβονοειδή (βρίσκονται σε φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, τσάι, κρεμμύδια, μήλα), τις τανίνες (τσάι, κόκκινο κρασί) και τα φυτοοιστρογόνα (βρώμη, κριθάρι, πατάτες, μήλα, φυτικά έλαια).

Τα μάτια σου και... τα μάτια σου
Ένα από τα πιο ισχυρά "όπλα" της γοητείας μιας γυναίκας, σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Σωτήρης Πήττα, είναι τα μάτια και η περιοχή γύρω από αυτά. Κι επειδή το δέρμα στην περιοχή είναι πολύ ευαίσθητο και φανερώνει τα ίχνη της κούρασης αλλά και της ηλικίας, χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Μία από τις πιο απλές επεμβάσεις, που προσφέρει κυριολεκτικά ένα "νέο βλέμμα", είναι η βλεφαροπλαστική.
Πρόκειται για μια επέμβαση που "σβήνει" τα σημάδια του ήλιου και της γήρανσης, τα οποία έχουν τις ρίζες τους στην κληρονομικότητα. Κάθε γυναίκα που εμφανίζει χαλάρωση στο άνω και το κάτω βλέφαρο, "σακούλες" (συγκέντρωση λίπους) και ρυτίδες στα βλέφαρα ή στην περιοχή γύρω από αυτά (πόδι της χήνας), μπορεί να ζητήσει τη βοήθεια του ειδικού.

Η μέθοδος
Η επέμβαση γίνεται με μία τομή στην πτυχή των άνω βλεφάρων, απ’ όπου αφαιρείται η περίσσεια του χαλαρού δέρματος, καθώς επίσης ποσότητα λίπους, εάν υπάρχει, έτσι ώστε μετά τη συρραφή του τραύματος η επούλωση να είναι τόσο καλή, ώστε να μη φαίνεται κανένα σημάδι. Επίσης, όσον αφορά τη διόρθωση των κάτω βλεφάρων, γίνεται μια τομή 2-3 χιλιοστών κάτω από τις βλεφαρίδες και από εκεί αφαιρείται το χαλαρό δέρμα που περισσεύει και προκαλεί τη δυσμορφία, καθώς και μικρή ποσότητα λίπους, που ενοχοποιείται για την παρουσία οιδημάτων (σακούλες) στα κάτω βλέφαρα. Η επέμβαση δεν απαιτεί νοσηλεία και 1-2 ώρες μετά την επέμβαση ο "ασθενής" μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του.
Μετά την επέμβαση η επούλωση του τραύματος είναι πολύ γρήγορη, τόσο που κάθε ίχνος της εξαφανίζεται 1-2 μήνες μετά. Τα ράμματα αφαιρούνται 3 ημέρες μετά την επέμβαση. Οποιοδήποτε μικρό πρήξιμο υποχωρεί με τη βοήθεια παγωμένων επιθεμάτων ή με κρύες κομπρέσες χαμομηλιού και ο "ασθενής" μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά 3 ημέρες μετά την επέμβαση.
Η συγκεκριμένη επέμβαση αισθητικής βελτίωσης απευθύνεται, κυρίως, σε γυναίκες και άντρες άνω των 35 ετών.


Για πάντα νέα με εσωτερική αντιγήρανση
Η διευθύντρια και δημιουργός της Σχολής Νatural Health Science, Άννα
Πανταζοπούλου, πιστεύει ότι το μυαλό και ο ψυχισμός μας μπορούν να μας κρατήσουν για πάντα νέες! Είμαστε και δείχνουμε ότι πιστεύουμε και νιώθουμε.
Αν δεν το βάζεις κάτω, αν αγαπάς και φροντίζεις τον εαυτό σου, αν συνεχίζεις να κάνεις όνειρα, να τολμάς καινούργια πράγματα, να είσαι ανοιχτή σε νέες ιδέες και όχι κολλημένη στις παλιές αλλά και όταν δεν διστάζεις να αλλάξεις συνήθειες, όταν μέσα από καθετί που κάνεις έχεις ως στόχο την αυτοεξέλιξη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, τότε μην ανησυχείς, δε θα γεράσεις ποτέ!

Τα αρνητικά συναισθήματα, ο θυμός, η ζήλια, η εκδικητικότητα, όπως και οι βλαβερές τροφές, γεμίζουν το σώμα σου τοξίνες, που σε δηλητηριάζουν, σε μπλοκάρουν και τελικά σε φθείρουν.
Για να μείνεις για πάντα νέα, έχεις σαν όπλα 3 λέξεις-κλειδιά: αισιοδοξία, δράση, φροντίδα. Σκέψου θετικά και προσπάθησε να εστιάζεις στην καλή πλευρά του κάθε πράγματος ("ουδέν κακόν αμιγές καλού") και να το αξιοποιείς, είτε ως μάθημα ζωής είτε ως πρόκληση και ευκαιρία για να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου σε κάτι διαφορετικό και δεν πρόκειται να γεράσεις!
Με το κεφάλι ψηλά και ανασηκωμένα τα μανίκια πρέπει να προχωράς μπροστά. Μόνο όταν σταυρώνεις τα χέρια και καθηλώνεσαι ή, ακόμα χειρότερα, όταν τα σηκώνεις ψηλά και πιστεύεις ότι δεν μπορείς να δράσεις ούτε καν να αντιδράσεις, τότε μόνο γερνάς. Ναι, βέβαια, είμαστε άνθρωποι και έχουμε τις αδυναμίες μας, κάνουμε λανθασμένες επιλογές, κουραζόμαστε να παλεύουμε.

Αν όμως ακριβώς αυτές τις στιγμές που πιστεύεις ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από τα χέρια σου, ότι δεν έχεις δύναμη ούτε για ένα βηματάκι, εστιάσεις στη σκέψη "πώς να ξανανιώσω δυνατή και δραστήρια" και αναζητήσεις βοήθεια, τότε έχεις βγει νικήτρια!
Εκτός από τον εσωτερικό διάλογο, τη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα τη γιόγκα, και το χαλαρωτικό μασάζ με αιθέρια έλαια, υπάρχει και ολόκληρη σειρά από ομοτοξικολογικά, γεμοθεραπευτικά βάμματα βοτάνων, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες κ.λπ., που λειτουργούν όπως το... σπανάκι για τον Ποπάι! Με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι αυτά θα σου τα συστήσει ο εξειδικευμένος θεραπευτής και όχι η καλύτερή σου φίλη!

Αρωματοθεραπεία
"Η κυτταρική αναγέννηση είναι το "κλειδί" για ένα νεανικό δέρμα", υπογραμμίζει η αρωματοθεραπεύτρια Μαρία Ζώρζου, αντιπρόσωπος της Penny Price Aromatotherapy στην Ελλάδα. Τα αιθέρια έλαια ενθαρρύνουν την ανανέωση των κυττάρων, καθώς περιέχουν θρεπτικές ουσίες και πρωτεΐνες που βοηθάνε στη διατήρηση του στρώματος του κολλαγόνου στο δέρμα. Επίσης, εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που προκαλούν φθορά στην επιδερμίδα.

Στα πλέον αντιγηραντικά συγκαταλέγονται το θυμάρι, το λιβάνι, η κανέλα, το τριαντάφυλλο, το δεντρολίβανο, η μέντα, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, το γαρίφαλο, το γεράνι, το βετιβέρ, η βενζόη, το πατσουλί και η λεβάντα. Μετά από λίγες μόνο εβδομάδες περιποίησης της επιδερμίδας με αυτά οι ρυτίδες απαλύνονται και η λάμψη και η σφριγηλότητα επανέρχονται στο δερματάκι σου! Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα έλαια να είναι αγνά.

Η θεραπεία
Σε 30 ml λάδι βάσης (αμυγδαλέλαιο ή φουντουκέλαιο ή λάδι βερίκοκου ή ροδέλαιο) ρίξτε:
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο νερολί
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβάνι
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
Κάθε βράδυ, αφού καθαρίσεις το δέρμα σου και βάλεις την ενυδατική σου κρέμα, κάνε απαλό μασάζ σε όλο το πρόσωπο με το μείγμα και άφησε το να δράσει όλη τη νύχτα. Απόφυγε την επαφή του λαδιού με τα μάτια, για να μην ερεθιστούν.

Rejuvance, το "άγγιγμα" της νεότητας
Όπως μας εξηγεί η καθηγήτρια rejuvance Γεωργία Καφούρου: "Πρόκειται για μια απολύτως φυσική τεχνική, που επιφέρει γενική αναζωογόνηση σε όλο τον οργανισμό μέσα από τις ειδικές μαλάξεις στους 90 και πλέον μυς του προσώπου, στα ενεργειακά κανάλια και τα βελονιστικά σημεία της περιοχής όπου εφαρμόζεται. Δεν απαιτούνται προϊόντα ή μηχανήματα για την εφαρμογή, παρά μόνο ένας εκπαιδευμένος θεραπευτής".
Το rejuvance εφαρμόζεται σε μια σειρά έξι συνεδριών διάρκειας μίας ώρας περίπου, στις οποίες εφαρμόζεται σε διαφορετικά μέρη του προσώπου, του κρανίου, του αυχένα και των ώμων. Ακόμα και μετά την πρώτη συνεδρία το δέρμα λάμπει, τα μάτια "ζωντανεύουν" και το πρόσωπο δείχνει φρέσκο.
Με την τεχνική αυτή εξαφανίζονται παράλληλα οι πονοκέφαλοι, οι ημικρανίες, ο πόνος της γνάθου, η δυσκαμψία στους ώμους και η αναπνοή και ο ύπνος βελτιώνονται.

Aπό τη Μαρία Αντωνιάδου

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη