Τα 7 κοινά λάθη της ομορφιάς

13.04.2009
Μπορεί να είσαι σχολαστική με το ντεμακιγιάζ ή γενικά με την περιποίηση του δέρματός σου, αλλά ίσως να μην γνωρίζεις ότι κάνεις λάθη που οι περισσότερες γυναίκες αγνοούν και επιμένουν να κάνουν. Μάθε λοιπόν τί κάνεις λάθος ώστε στο μέλλον να μην τα επαναλάβεις και να φροντίζεις περισσότερο τον εαυτό σου.

Μπορεί να είσαι σχολαστική με το ντεμακιγιάζ ή γενικά με την περιποίηση του δέρματός σου, αλλά ίσως να μην γνωρίζεις ότι κάνεις λάθη που οι περισσότερες γυναίκες αγνοούν και επιμένουν να κάνουν. Μάθε λοιπόν τί κάνεις λάθος ώστε στο μέλλον να μην τα επαναλάβεις και να φροντίζεις περισσότερο τον εαυτό σου.

Λάθος Νο1: βάζεις μέικαπ προτού στεγνώσει η ενυδατική. Επειδή βιάζεσαι να βγεις από το σπίτι, δεν σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις και ότι θέλεις προκαλώντας έτσι κακό στο δέρμα σου. Η ενυδατική κρέμα, που σε προστατεύει από τα καλλυντικά, πρέπει να στεγνώσει πλήρως πριν αρχίσεις να καλλωπίζεσαι. Αν δεν περιμένεις, το μέικαπ δεν θα αντέξει όλη την ημέρα και είναι πιθανό να αποκτήσεις κοκκινίλες ή πανάδες. Τί να κάνεις: περίμενε τουλάχιστον 60 δευτερόλεπτα μέχρι να στεγνώσει ή σκούπισε ελαφρώς το πρόσωπό σου σε περίπτωση που βιάζεσαι πολύ. Πολλές γυναίκες, λόγω λιπαρής επιδερμίδας ίσως χρειάζονται περισσότερο από ένα λεπτό.

Λάθος Νο2: βάζεις άρωμα αφότου έχεις ντυθεί. Τα αρώματα έχουν φτιαχτεί έτσι, ώστε να αλληλεπιδρούν με τη θερμοκρασία του σώματος. Αν βάλεις άρωμα ενώ έχεις ήδη ετοιμαστεί, η μυρωδιά ανακατεύεται με το ύφασμα του ρούχου και αλλοιώνεται. Άσε που υπάρχει κίνδυνος να πιτσιλίσεις το αγαπημένο σου φόρεμα! Τί να κάνεις: πριν ετοιμαστείς, ψέκασε μία ή δύο φορές τα καίρια σημεία! Γόνατα, καρπούς, την άκρη του λαιμού ή πίσω από τα αυτιά. ΠΡΟΣΟΧΗ: μην κάνεις το κλασικό λάθος να τρίψεις τους καρπούς σου, γιατί αυτή η κίνηση αλλοιώνει τη μυρωδιά.

Λάθος Νο3: βγάζεις τα φρύδια σου πολύ κοντά στον καθρέφτη. Το αποτέλεσμα είναι να βλέπεις μόνο τις τρίχες και όχι το φρύδι συνολικά. Συνεπώς, ή τα ξεριζώνεις εντελώς ή είναι άνισα μεταξύ τους. Τί να κάνεις: βρες έναν τεράστιο καθρέφτη και έχε λίγα βήματα απόσταση. Έτσι, θα βλέπεις πώς δείχνουν τα φρύδια σου σε σχέση με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά σου. Πλησίασε όταν θες να διορθώσεις κάποια λεπτομέρεια και μετά απομακρύνσου πάλι για να τσεκάρεις το συνολικό αποτέλεσμα.

Λάθος Νο4: παραμελείς το λαιμό σου. Όταν περιποιείσαι το πρόσωπο, μην ξεχνάς το λαιμό σου. Αυτή η περιοχή είναι συνήθως και η πιο επιρρεπής σε αλλαγές υφής, χρώματος και ελαστικότητας(ναι, τις ρυτίδες εννοούμε). Τί να κάνεις: όταν βάζεις αντηλιακή κρέμα στο πρόσωπο, μην παραλείπεις το λαιμό καθώς και το στήθος αλλά και την πίσω πλευρά των χεριών. Δεν χρειάζεται να πάρεις ξεχωριστά προϊόντα περιποίησης. Εάν όμως περιέχουν ρετινόλη ή χημικά οξέα, καλό είναι να τα ελέγξεις δερματικά.

Λάθος Νο5: χρησιμοποιείς ενυδατική για να μειώσεις το πρήξιμο γύρω από τα μάτια. Το πολύ αλάτι στη διατροφή, εκτός από κατακράτηση υγρών, προκαλεί φούσκωμα ή πρήξιμο στην περιοχή των ματιών. Η λύση δεν είναι κρέμα ματιών γιατί μπορεί να προκαλέσουν έξτρα πρήξιμο. Τί να κάνεις: αν έχεις απλό πρήξιμο, χωρίς κοκκινίλες ή φαγούρα, βάλε πάνω μία κρύα κομπρέσα ή λίγο πάγο για 10-15 λεπτά. Επίσης, μπορείς να βάλεις ελαφρύ τζελ ματιών που περιέχει καφεΐνη. Σε περίπτωση όμως που έχεις κοκκινίλες και φαγούρα, πήγαινε σε ένα δερματολόγο. Πιθανώς να έχεις αλλεργικό εξάνθημα.

Λάθος Νο6: ασχολείσαι πολύ με σπυράκια και κοκκινίλες. Σε πιάνει αμόκ κάθε φορά που εμφανίζεται ένα αθώο σπυράκι ή ένα σημάδι στο πρόσωπό σου. Το καλύπτεις κάθε 1 ώρα με κονσίλερ ή φαρμακευτικά προϊόντα αλλά αυτό δεν λέει να φύγει! Μάθε λοιπόν ότι τα χημικά στοιχεία των φαρμακευτικών προϊόντων μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερη κοκκινίλα ή και αλλεργία. Τί να κάνεις: πολύ απλά φρόντισε τα σημάδια με μέτρο! Κάνε ότι λέει η συσκευασία και άσε τον οργανισμό σου να το θεραπεύσει αργά.

Λάθος Νο7: η υπερβολή στο λούσιμο. Λούζεις τα μαλλιά σου πολλή ώρα και τα τρίβεις με μανία! Όσο... καθαρό και αν ακούγεται, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να αφαιρείς το φυσικό λάδι και τα λιπίδια που είναι η φυσική ασπίδα για τα μαλλιά σου. Επίσης, οι περισσότερες από εμάς συνηθίζουμε να βάζουμε μαλακτική κρέμα σε όλο το μαλλί. Αυτό τους δίνει μία λαδωμένη όψη και αφαιρεί τον όγκο τους. Τί να κάνεις: φρόντισε να λούζεσαι το πολύ μέχρι 10 λεπτά με χλιαρό νερό (ούτε καυτό ούτε και πολύ κρύο). Ξεκίνα να βάζεις τη μαλακτική από το ύψος των αυτιών και προς τα κάτω. Έτσι, τα μαλλιά σου δεν θα λαδώνουν τόσο πολύ και θα αποφύγεις τα πολύ συχνά λουσίματα.