Πώς να στρώσεις τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σου

02.06.2022
Πώς να στρώσεις τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σου
Η σωστή σειρά με την οποία πρέπει να εφαρμόζεις τα προϊόντα περιποίησης του προσώπου

Η σειρά με την οποία εφαρμόζεις τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σχετίζεται άμεσα με το πώς θα τα απορροφήσει το δέρμα σου. Για να λάβεις πραγματικά τα πλήρη οφέλη των προϊόντων σου, υπάρχει ένας εμπειρικός κανόνας: εφάρμοσε τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σου από το λεπτότερο στο πιο παχύ. Αυτό σημαίνει ότι τα υγρά προϊόντα, όπως τα τόνερ και οι οροί, έρχονται πρώτα και τα προϊόντα με βάση το λάδι και τα κρεμώδη εφαρμόζονται τελευταία.

Αυτά είναι τα 4 προϊόντα που οι δερματολόγοι λένε ότι δεν θα χρησιμοποιούσαν ποτέ

Πόσα προϊόντα περιποίησης χρειάζεσαι;
Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση εξαρτάται πλήρως από τον τύπο του δέρματός σου, τις ανησυχίες και τις προτιμήσεις σου. Οι ευαίσθητοι τύποι δέρματος μπορεί να προτιμούν λιγότερα, ενώ οι επιρρεπείς στην ακμή επιδερμίδες μπορεί να θέλουν να χρησιμοποιούν περισσότερα.

Ποια είναι τα βήματα για την περιποίηση του δέρματος;
Βήμα 1:Καθαριστικό
Επίλεξε ένα καθαριστικό που είναι ισορροπημένο με pH και χωρίς θειικά άλατα, το οποίο μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια του δέρματος και να δημιουργήσει αυτή την άβολη αίσθηση υπερβολικής καθαριότητας. Για δέρμα με τάση ακμής, χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό φτιαγμένο με σαλικυλικό οξύ. Αν φοράς μακιγιάζ, κάνε διπλό καθαρισμό.

Βήμα 2: Toner
Χρησιμοποίησε ένα toner για να επαναφέρεις το pH του δέρματος και να το ανανεώσεις. Μια φόρμουλα με νερό διεισδύει γρήγορα και προετοιμάζει το δέρμα σου για την υπόλοιπη ρουτίνα.

Βήμα 3: Ορός
Οι οροί είναι γεμάτοι με ενεργά συστατικά που στοχεύουν σε συγκεκριμένες ανησυχίες. Για καλύτερη διείσδυση, εφάρμοσε το όσο το δέρμα είναι ακόμα ελαφρώς υγρό από το τόνερ. Κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος, αφιέρωσε χρόνο για να δουλέψεις το προϊόν με τα χέρια σου ή με ένα ρολό προσώπου.

Μπορείς επίσης να προσθέσεις ένα ενισχυτικό, όπως μερικές σταγόνες υαλουρονικού οξέος ή βιταμίνη C, πάνω ή κάτω από έναν ορό (απλώς ακολούθησε τον κανόνα του από το ελαφρύτερο έως το πιο παχύρρευστο). Ανεξάρτητα από αυτό, περίμενε πάντα 2-3 λεπτά για να απορροφηθούν οι οροί πριν προχωρήσεις στο επόμενο βήμα.

Βήμα 4: Φροντίδα ματιών
Όπως ίσως γνωρίζεις, το δέρμα γύρω από τα μάτια σου είναι το πιο λεπτό στο σώμα σου—που σημαίνει ότι τα μάτια σου μπορούν εύκολα να δείξουν σημάδια μαύρων κύκλων και ταλαιπωρίας. Μόλις απορροφηθούν οι οροί, εστίασε στην περιοχή των ματιών με το αγαπημένο σου gel ματιών, balm ή κρέμα.

Βήμα 5: Ενυδατική και/η λάδι προσώπου
Κλείσε τη ρουτίνα σου με μια ενυδατική κρέμα. Οι ενυδατικές κρέμες είναι συνήθως πιο παχύρρευστες επειδή έχουν σχεδιαστεί για να απορροφούνται πιο αργά από τα άλλα προϊόντα σου—αυτό βοηθά να "κλειδώσει" η υγρασία και να προστατευτεί το δέρμα σου.

Εάν χρησιμοποιείς λάδι προσώπου, εφάρμοσε το από πάνω ή χρησιμοποίησε το αντί για ενυδατική κρέμα.

Βήμα 6: Αντηλιακό
Και τέλος, ας μην ξεχνάμε να προστατεύουμε το δέρμα μας από τον ήλιο (κάθε μέρα, όλο το χρόνο). Η εφαρμογή αντηλιακού θα πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου το πρωί.