Τα 4 βήματα για να αφαιρέσεις αποτελεσματικά το eyeliner από τα μάτια σου

02.04.2022
Τα 4 βήματα για να αφαιρέσεις αποτελεσματικά το eyeliner από τα μάτια σου
Για τις περισσότερες λάτρεις του μακιγιάζ, το eyeliner είναι καθημερινό βασικό στοιχείο. Είτε θέλεις να δείχνεις bold και dramatic είτε να έχεις μια φυσική εμφάνιση, τo eyeliner προσθέτει χρώμα. Αυτό που πιθανώς δεν είναι τόσο διασκεδαστικό, όμως, είναι όταν πρέπει να το αφαιρέσεις πριν πας για ύπνο. Για αυτό είναι χρήσιμο να κρατήσεις αυτόν τον χρήσιμο οδηγό την επόμενη φορά που θα ξυπνήσεις με τα υπολείμματα του χθεσινού eyeliner, μουτζουρωμένα στο πρόσωπό σου. Παρακάτω, η senior artist των M.A.C. Cosmetics, Michelle Clark αναλύει στο Bustle τους τέσσερις καλύτερους τρόπους για να αφαιρέσεις το επίμονο eyeliner.

Χρησιμοποίησε micellar water

H Clark λέει ότι ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσεις το eyeliner είναι να το κάνεις είτε με micellar water (το μικκύλιο ή micellar λειτουργεί σαν μαγνήτης που έλκει τους ρύπους και προσκολλώνται στο βαμβάκι) είτε με λάδι. Για το μη αδιάβροχο eyeliner, λέει ότι η χρήση του micellar water θα βοηθήσει. Αυτό είναι ιδανικό για όσες έχουν ευαίσθητα μάτια καθώς είναι ένα πολύ απαλό αφαιρετικό.

Είναι αρκετά απλό στη χρήση. Συνιστά να τυλίξεις ένα μαντηλάκι με micellar water γύρω από μια μπατονέτα και να το γλιστρήσεις κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων. Μετά από αυτό, μπορείς στη συνέχεια να αφαιρέσεις το μαντηλάκι από τη μπατονέτα και να το χρησιμοποιήσεις για να αφαιρέσεις τυχόν υπολείμματα.

Το eyeliner trend που φέρνει τα πάνω-κάτω

Αναζήτησε ένα ντεμακιγιάζ με βάση το λάδι

Για αδιάβροχο eyeliner, το λάδι είναι ο τρόπος για να το αφαιρέσεις. «Το λάδι θα το διασπάσει γρηγορότερα και θα ελαχιστοποιήσει το τρίψιμο ή τις επαναλαμβανόμενες εφαρμογές που θα χρειαστεί να κάνεις», λέει η Clark η οποία συμβουλεύει να μουλιάζεις ένα βαμβάκι ή μια μπατονέτα και να την ακουμπάς απαλά στο μάτι για 20-30 δευτερόλεπτα. Εξηγεί ότι αυτό θα δώσει στο λάδι αρκετό χρόνο για να διαλυθεί το προϊόν, επιτρέποντάς σου να το σκουπίσεις μόνο με μία ή δύο κινήσεις. Στη συνέχεια συνιστά τη χρήση micellar water για να αφαιρέσεις τυχόν λιπαρά υπολείμματα.

Απόφυγε το πολύ σκληρό τρίψιμο

Γενικά, δεν πρέπει ποτέ να τρίβεις το δέρμα σου πολύ δυνατά. Αλλά ειδικά το τρίψιμο της περιοχής των ματιών είναι κάτι που θέλεις να αποφύγεις. Η Clark εξηγεί ότι το πολύ σκληρό τρίψιμο των ματιών θα βλάψει το δέρμα και θα προκαλέσει πτώση των βλεφαρίδων.

Λευκό eyeliner: Το trend του καλοκαιριού που έχει ξετρελάνει τις celebrities

Μην το παρακάνεις με το προϊόν

Αυτό μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αφαιρέσεις εύκολα το eyeliner είναι να μην βάλεις μεγάλη προσότητα του προϊόντος. «Δούλεψε πιο έξυπνα και όχι πιο σκληρά», λέει η Clark. «Τα μάτια σου θα σε ευχαριστούν».