Οι συμβουλές ενός πλαστικού χειρουργού για πιο απαλό δέρμα

14.01.2022
Οι συμβουλές ενός πλαστικού χειρουργού για πιο απαλό δέρμα
Τα βήματα για νεανικό, λαμπερό και απαλό δέρμα, χωρίς μπότοξ

Οι αλλαγές στο δέρμα είναι αναπόφευκτο μέρος της γήρανσης. Αρχίζουμε να χάνουμε κολλαγόνο και ελαστίνη όταν φτάνουμε στα 30, πράγμα που σημαίνει ότι οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες είναι σίγουρες. Αν αυτό είναι κάτι που θέλεις να αποτρέψεις, υπάρχουν τρόποι να το κάνεις με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα στο σπίτι.

"Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι το Botox είναι ο μόνος τρόπος για την πρόληψη των ρυτίδων", λέει η Alexis Parcells, πιστοποιημένη πλαστική χειρουργός και ιδρύτρια της SUNNIE. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια. Ενώ τα ενέσιμα είναι ο μόνος τρόπος για να εξαφανιστούν πλήρως οι ρυτίδες, με τα σωστά προϊόντα, μπορείς να διατηρήσεις το δέρμα σου αισθητά πιο λείο με την πάροδο του χρόνου.

Οι 5 βασικές συνήθειες για απόλυτα νεανική επιδερμίδα

Για να γίνει αυτό, όμως, είναι σημαντικό να κατανοήσεις τον κύκλο ζωής μιας ρυτίδας. Όταν οι γραμμές εμφανίζονται για πρώτη φορά, τείνουν να εμφανίζονται σε σημεία όπου οι μύες του προσώπου κινούνται για να κάνουν εκφράσεις - όπως ανάμεσα στα φρύδια, γύρω από τα μάτια και στο μέτωπο. Αρχικά, είναι γνωστές ως "δυναμικές ρυτίδες" και εμφανίζονται μόνο όταν πραγματικά κινείς αυτούς τους μύες, αλλά θα εξαφανιστούν σχεδόν αμέσως μόλις το πρόσωπό σου επιστρέψει σε ηρεμία. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, δημιουργούνται "στατικές ρυτίδες", οι οποίες είναι ορατές σχεδόν όλη την ώρα.

Παρακάτω, θα δεις τις επαγγελματικές συμβουλές για την αντιμετώπιση των ρυτίδων στο σπίτι, χωρίς να απαιτείται μπότοξ:

Θεώρησε το αντηλιακό τον νέο σου καλύτερο φίλο
Πιθανότατα το ακούς συνέχεια, αλλά το να φοράς αντηλιακό κάθε μέρα είναι κρίσιμο για την πρόληψη των ρυτίδων. Η βλάβη από την υπεριώδη ακτινοβολία επηρεάζει την υγεία του DNA των κυττάρων του δέρματός μας, το οποίο, εκτός από το να προκαλεί καρκίνο, μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες, λεπτές γραμμές, κηλίδες από τον ήλιο και χαλάρωση του δέρματος. Αναζήτησε ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF 35 ή μεγαλύτερο, το οποίο οι μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθά στην άμυνα έναντι της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Χρησιμοποίησε έναν αντιοξειδωτικό ορό κάθε μέρα
"Όταν έχεις παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, οι αντιοξειδωτικοί οροί — όπως οι βιταμίνες C και Ε— είναι βασικοί για την αναστροφή των επιπτώσεων της ηλιακής βλάβης", λέει η Parcells. Αυτά τα συστατικά προστατεύουν από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που οδηγούν σε οξειδωτικό στρες στο δέρμα, το οποίο προκαλεί σημάδια γήρανσης όπως ρυτίδες και αποχρωματισμό. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στη φωτεινότητα του δέρματος, εξομαλύνουν τον αποχρωματισμό και τη θαμπάδα και αποτρέπουν τη φλεγμονή.

Πρόσθεσε ένα ρετινοειδές στη ρουτίνα σου
Η ρετινόλη είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τη θεραπεία των ρυτίδων, καθώς αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και τον κύκλο εργασιών των κυττάρων, και λειτουργεί φέρνοντας υγιή νέα κύτταρα στην επιφάνεια του δέρματός για να αντικαταστήσει τα νεκρά και θαμπά. Καθώς το κάνει αυτό, συνδέεται με τους υποδοχείς στο δέρμα που διεγείρουν την παραγωγή λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Εφάρμοσε ένα ρετινοειδές δύο ή τρεις νύχτες την εβδομάδα και βεβαιώσου ότι θα εφαρμόζεις στη συνέχεια μια ενυδατική κρέμα για αποφυγή οποιουδήποτε ερεθισμού.