Η 20λεπτη θεραπεία που μπορεί να αλλάξει δραστικά το πρόσωπό σου

13.01.2022
Η 20λεπτη θεραπεία που μπορεί να αλλάξει δραστικά το πρόσωπό σου
Ώρα να γνωρίσεις το νέο lifting

Όταν πρόκειται για δερματικά fillers, υπάρχουν ορισμένα σημεία ένεσης που είναι γνωστά: τα χείλη και τα μάγουλα. Ωστόσο, μια νέα θεραπεία κερδίζει όλο και περισσότερη δημοφιλία και πιθανότατα δεν έχεις ακούσει ακόμα γι' αυτήν: τα fillers πηγουνιού. «Σε επίπεδο πρακτικής, έχουμε δει μια τεράστια άνοδο σε αυτόν τον τομέα και νομίζω ότι ένα μεγάλο μέρος αυτού είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», λέει η Gabrielle Garritano, πιστοποιημένη βοηθός ιατρού και διευθύνων σύμβουλος του Ject. "Ο κόσμος δημοσιεύει το πριν και το μετά της περιοχής και προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον." Ο κυριότερος λόγος που η θεραπεία είναι τόσο δημοφιλής, είναι ότι πρόκειται για μια μη επεμβατική μέθοδο που έχει μια συνολική εξισορροπητική επίδραση στο πρόσωπο.

Hip dips: Πώς θα απαλλαγείτε από τα βαθουλώματα στους γοφούς μη επεμβατικά;

Η θεραπεία περιλαμβάνει την έγχυση υλικού στο πηγούνι για να αλλάξει διακριτικά το σχήμα της περιοχής, με αποτέλεσμα ένα πιο καθορισμένο προφίλ. Σύμφωνα με την Garritano, ο αισθητικός «στόχος» του προσώπου για κάποιους είναι να επιτύχουν ένα ανάποδο τρίγωνο όπου τα μάγουλα θα είναι η βάση και το πηγούνι το σημείο του τριγώνου.

«Καθώς μεγαλώνουμε, έχουμε δει στατιστικά ότι το τρίγωνο αρχίζει να ανατρέπεται, έτσι χάνουμε τα ζυγωματικά και η μύτη γίνεται το σημείο και όχι το πηγούνι», λέει. «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ είναι να αναδημιουργήσουμε αυτό το τρίγωνο κοιτάζοντας πού και πώς μπορούμε να δώσουμε στο πρόσωπο μια πιο ισορροπημένη εμφάνιση».

Αντί να εξετάζει απλώς την ηλικία του ασθενούς, η Garritano εξετάζει την ανατομία και τους γενετικούς παράγοντες όπως αν, για παράδειγμα, γεννήθηκε με λιγότερα οστά σε αυτήν την περιοχή. «Μπορεί να υπάρχει κάποιος στα τέλη της δεκαετίας των 20 ή στις αρχές των 30 που να είναι καλός υποψήφιος επειδή δεν έχει καθορισμένο πηγούνι ή σαγόνι και θέλει να το αλλάξει αυτό», λέει.

Η θεραπεία διαρκεί λιγότερο από 20 λεπτά και οι περισσότεροι ασθενείς εμφανίζουν μόνο λίγους μώλωπες ή πρήξιμο. Το πόσο διαρκεί εξαρτάται από το πόσο υλικό έχει χρησιμοποιηθεί στην ένεση στην περιοχή. Ακριβώς όπως χάνουμε υαλουρονικό οξύ στα κύτταρα του σώματός μας, θα αρχίσεις να χάνεις μέρος αυτού του υλικού, αλλά είναι διαφορετικό για τον καθένα, επειδή μερικοί άνθρωποι μεταβολίζουν τα πράγματα διαφορετικά από άλλους.