Αυτή είναι η πιο φυσική εναλλακτική του botox

03.05.2022
Αυτή είναι η πιο φυσική εναλλακτική του botox
Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα συμβουλεύει:

Μπορείτε να υιοθετήσετε την τεχνική εύκολα και ανέξοδα από το σπίτι σας.

Η επιθυμία μας να διατηρήσουμε τη νεανική μας όψη μάς οδηγεί σε μία ποικιλία από τεχνικές αντιγήρανσης. Ένας από τους καλύτερους και πιο φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης των ρυτίδων και της γήρανσης είναι η θεραπεία με πάγο. Ένα απόλυτα δωρεάν και εύκολο hack που θα μπορούσε να είναι μια εναλλακτική του botox και μπορείτε να εφαρμόσετε, πανεύκολα, από το σπίτι σας. Βέβαια, υπάρχουν επιδερμίδες που είναι ευαίσθητες στο κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό, προτού προχωρήσετε στη θεραπεία.

Τα οφέλη της φυσικής θεραπείας με πάγο είναι πολλά:

· Αλληλεπιδρά όμορφα με το δέρμα. Μέσα σε λίγα λεπτά, αρχίζει να λιώνει και μετατρέπεται σε νερό που απορροφάται από τα κύτταρα του δέρματος και τα ενυδατώνει.

· Τα θεραπευτικά συστατικά του νερού διεισδύουν στο δέρμα. Απορροφούνται γρήγορα και παραμένουν μέσα στα κύτταρα, βοηθώντας τα να διατηρήσουν την απαραίτητη ισορροπία νερού.

· Η χαμηλή θερμοκρασία, σε συνδυασμό με το σωστό μασάζ, βελτιώνει τη ροή του αίματος, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη και πιο λαμπρή εμφάνιση.

· Ο πάγος βελτιώνει σημαντικά τον τόνο και το χρώμα του δέρματος και το διατηρεί ανανεωμένο. Η ωχρότητα, η θαμπάδα και η ξηρότητα υποχωρούν.

· Οι μικρές πτυχές και ρυτίδες του δέρματος εξαφανίζονται και απαλύνονται.

· Το δέρμα γίνεται λιγότερο λιπαρό, οι μεγάλοι πόροι συστέλλονται, οι σμηγματογόνοι αδένες αρχίζουν να παράγουν λιγότερο υποδόριο λίπος.

· Βοηθά στο πρόβλημα των εξανθημάτων και της ακμής.

· Ο λιωμένος πάγος μαλακώνει το δέρμα, το καθαρίζει από τα βακτήρια και κάνει το περίγραμμα του προσώπου πιο ευκρινές.

· Τα κύτταρα του δέρματος αποκτούν ελαστικότητα αφού ο πάγος εντείνει τις διεργασίες για ταχύτερη αναζωογόνηση.

Για την αποφυγή παρενεργειών απαιτείται προσοχή όταν τρίβετε το πρόσωπό σας με πάγο. Η τήρηση των κανόνων εγγυάται και το σωστό αποτέλεσμα. Μερικοί από αυτούς είναι οι εξής:

· Μη χρησιμοποιείτε νερό βρύσης. Χρησιμοποιήστε αντ ‘αυτού φιλτραρισμένο, μεταλλικό νερό.

· Τοποθετήστε τις παγοθήκες στην κατάψυξη για όχι λιγότερο από 8-10 ώρες.

· Αντί για νερό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο αφέψημα από βότανα.

· Κάντε μασάζ όσο το δυνατόν πιο απαλά και προσεκτικά. Αποφύγετε την πίεση καθώς το δέρμα μπορεί εύκολα να τραυματιστεί από απότομες κινήσεις.

· Η μέγιστη διάρκεια της διαδικασίας θα πρέπει να είναι 2 λεπτά. Όταν το μυρμήγκιασμα γίνεται πιο δυνατό, είναι σημάδι για να σταματήσετε τη διαδικασία.

· Μη σκουπίζετε το δέρμα αμέσως μετά τη διαδικασία. Το νερό και τα ευεργετικά συστατικά χρειάζονται χρόνο για να απορροφηθούν από την επιδερμίδα. 20 λεπτά μετά τη διαδικασία σκουπίστε το δέρμα και εφαρμόστε μία ενυδατική κρέμα.

· Επαναλάβετε τη διαδικασία τακτικά για να έχετε το απαραίτητο αποτέλεσμα.

Ο σωστός τρόπος για να κάνετε μασάζ με πάγο

Μέτωπο. Ξεκινήστε την κίνηση από το κεντρικό σημείο του μετώπου προς τον κρόταφο και μετά επαναλάβετέ την από τη γέφυρα της μύτης μέχρι τη γραμμή των μαλλιών. · Μύτη. Μετακινήστε ελαφρά τον πάγο από τη γέφυρα της μύτης προς τα πλευρικά μέρη της. · Μάγουλα. Κάνετε μια κίνηση μασάζ από τα ρουθούνια προς το κεντρικό σημείο της ζώνης του αυτιού. Στη συνέχεια από τις γωνίες των χειλιών προς τα αυτιά πάλι. · Μάτια. Κάνετε μασάζ από τις εξωτερικές γωνίες προς τις εσωτερικές γωνίες, από την πάνω αλλά και την κάτω πλευρά.