Πώς να αποφύγεις τα σημάδια της γήρανσης γύρω από τα μάτια

24.01.2022
Πώς να αποφύγεις τα σημάδια της γήρανσης γύρω από τα μάτια
Τα εύκολα και απλά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις

Το δέρμα γύρω από τα μάτια μας είναι το πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο, πράγμα που το κάνει πιο επιρρεπές σε βλάβες και σημάδια γήρανσης. Στην πραγματικότητα, το δέρμα γύρω από τα μάτια μας είναι συνήθως το πρώτο μέρος που οι άνθρωποι εμφανίζουν σημάδια γήρανσης με πρησμένα μάτια, λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια, ρυτίδες γύρω από τα μάτια και μαύρους κύκλους.

Η απόλυτη ρουτίνα περιποίησης δέρματος για να απαλλαγείς οριστικά από τις κηλίδες

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για την πρόληψη των ρυτίδων κάτω και γύρω από τα μάτια:

Ενυδάτωση και περιποίηση
Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια είναι τα πιο κοινά πρώιμα σημάδια γήρανσης. Τα πράγματα που κάνουμε σε καθημερινή βάση, όπως το τρίψιμο των ματιών μας, μπορούν να δημιουργήσουν ρυτίδες στα πόδια της χήνας και άλλες ρυτίδες στα μάτια, ακόμα κι αν δεν προσέχουμε ότι τα κάνουμε.

Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα και να ακολουθείς την κατάλληλη ρουτίνα, όπως το να αφαιρείς επαρκώς το μακιγιάζ σου, και να εφαρμόζεις μια ενυδατική και αντιγηραντική κρέμα και αντηλιακό.

Πίνε νερό
Όσο απλό κι αν ακούγεται, το να πίνεις νερό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να κάνεις. Το νερό μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, τη βασική αιτία των πρησμένων ματιών. Αποφεύγοντας επίσης τα αλμυρά τρόφιμα και αυξάνοντας την πρόσληψη νερού, μπορείς να μειώσεις την κατακράτηση νερού για να μειώσεις το πρήξιμο. Εκτός από το να πίνεις νερό, το πρωί όταν ξυπνάς πριν χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε προϊόν περιποίησης, ρίξε κρύο νερό στο πρόσωπό σου για να μειώσεις το πρήξιμο γύρω από τα μάτια.

Κοιμήσου καλά
Μία από τις απλούστερες, αλλά μερικές φορές πιο δύσκολες αλλαγές στον τρόπο ζωής που πρέπει να κάνεις για να αποτρέψεις τα σημάδια γήρανσης είναι να μπεις σε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου. Όταν διατηρείς ένα σταθερό μοτίβο ύπνου, οι ορμόνες και οι βιορυθμοί στο σώμα σου απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια διαφορετικών σταδίων του ύπνου και αλλάζοντας συχνά τον ύπνο σου, το σώμα σου θα μπερδευτεί σχετικά με το πότε θα τα απελευθερώσει. Αυτό, με τη σειρά του, διαταράσσει τη βιολογική διαδικασία, οδηγώντας σε φλεγμονώδεις ουσίες στο αίμα, που μπορούν να βλάψουν το δέρμα και να οδηγήσουν σε πρόωρη γήρανση. Επιπλέον, ο σταθερός ύπνος δίνει στα αντιγηραντικά προϊόντα την ευκαιρία να λειτουργήσουν καλύτερα. Η στάση που κοιμάσαι μπορεί επίσης να επηρεάσει το δέρμα σου. Για να αποφύγεις το φράξιμο των πόρων και τη συσσώρευση στο δέρμα σου, κοιμήσου με το κεφάλι ελαφρώς ανυψωμένο.

Φάε τις κατάλληλες τροφές
Εκτός από το να πίνεις πολύ νερό και να κοιμάσαι καλά, η κατανάλωση των σωστών τροφών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των σημαδιών γήρανσης. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως οι κίτρινες πιπεριές, βοηθούν στην πρόληψη των ελεύθερων ριζών από το να βλάψουν το δέρμα. Οι άπαχες πρωτεΐνες, όπως αυτές που βρίσκονται στα αυγά, βοηθούν στη δημιουργία κολλαγόνου για την πρόληψη της χαλάρωσης. Τροφές πλούσιες σε σελήνιο όπως το κριθάρι ολικής αλέσεως βοηθούν στην καταπολέμηση της ζημιάς από τις ακτίνες UVA/UVB. Ο σολομός έχει μια ποικιλία αντιγηραντικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που μειώνουν τη φλεγμονή και δίνουν στο δέρμα μια πιο νεανική εμφάνιση.