3 δημοφιλή φυσικά hacks δέρματος που οι δερματολόγοι δεν θέλουν να δοκιμάσουμε

15.11.2021
3 δημοφιλή φυσικά hacks δέρματος που οι δερματολόγοι δεν θέλουν να δοκιμάσουμε
Η φυσική λύση δεν είναι πάντα η καλύτερη

Αν και όλοι αγαπάμε τα hacks ομορφιάς, υπάρχουν μερικές δημοφιλείς συμβουλές περιποίησης δέρματος που πραγματικά δεν θα έπρεπε να είναι τόσο δημοφιλείς. Σύμφωνα με τον δερματολόγο Dr. Muneeb Shah, υπάρχουν πολλά κόλπα που βλέπουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δεν αξίζουν να επαναληφθούν.

Το νέο σούπερ αντιγηραντικό συστατικό που αξίζει να γνωρίσεις

Παρακάτω θα βρεις τα hacks περιποίησης δέρματος που καλύτερα να μην δοκιμάσεις ποτέ, και τι προτείνει ο Dr. Shah να κάνεις αντ'αυτού:

Μην: Χρησιμοποιήσεις μέλι για την ακμή
Τι να κάνεις: Χρησιμοποίησε υπεροξείδιο του βενζοϋλίου

Το μέλι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες—υπάρχει λόγος που ονομάζεται υγρός χρυσός!—αλλά τα αποτελέσματά του είναι περιορισμένα. Αν έχεις ακμή, δοκίμασε να εφαρμόσεις υπεροξείδιο του βενζοϋλίου. Ενώ το μέλι μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση των τραυμάτων του δέρματος, το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου έχει αποδειχθεί κλινικά ότι είναι μια αποτελεσματική θεραπεία πρώτης γραμμής για την ακμή.

Μην: Χρησιμοποιήσεις χυμό λεμονιού για μαύρα στίγματα
Τι να κάνεις: Χρησιμοποιίησε τρετινοΐνη, υδροκινόνη και αζελαϊκό οξύ

Ο ορός βιταμίνης C χρησιμοποιείται συχνά για τα μαύρα στίγματα, αλλά ο Dr. Shah λέει να αποφύγουμε αυτό το διάλυμα εσπεριδοειδών, καθώς μπορεί να είναι ένα τεράστιο ερεθιστικό για το πρόσωπό. Αντ' αυτού, δοκίμασε τις συστάσεις του Dr. Shah: τρετινοΐνη, υδροκινόνη, αζελαϊκό οξύ.

Η τρετινοΐνη είναι ένα συνταγογραφούμενο ρετινοειδές που μπορεί να προάγει τον κυτταρικό κύκλο, συμβάλλοντας έτσι στη φωτεινότητα του δέρματος αναστέλλοντας την παραγωγή μελανίνης. Η υδροκινόνη είναι ένα άλλο συνταγογραφούμενο προϊόν που λευκαίνει το δέρμα. Και το αζελαϊκό οξύ είναι ένα απαλό οξύ που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υπερμελάγχρωσης που προκαλείται από την ακμή.

Μην: Χρησιμοποιήσεις ταινία για τις ρυτίδες
Τι να κάνεις: Χρησιμοποίησε τρετινοΐνη και SPF

Η ταινία μπορεί να περιορίσει την κίνηση του προσώπου, αλλά όπως και με το μέλι, ο Dr. Shah λέει ότι η χρήση του για να εξομαλύνει τις ρυτίδες έχει περιορισμένη αποτελεσματικότητα. Η εναλλακτική αυτού, είναι η πολύ πιο αποτελεσματική τρετινοΐνη και το αντηλιακό. Μελέτες έχουν δείξει ότι το αντηλιακό έχει τη δύναμη να επιβραδύνει τη γήρανση και μπορεί ακόμη και να αναστρέψει τα σημάδια γήρανσης. Εφάρμοσε το καθημερινά και θα μπορείς να αποτρέψεις τις ρυτίδες με την πάροδο του χρόνου.