5 φυσικά προϊόντα που μπορούν να κάνουν το δέρμα του προσώπου σου να λάμπει

11.11.2021
5 φυσικά προϊόντα που μπορούν να κάνουν το δέρμα του προσώπου σου να λάμπει
Το υπέροχο δέρμα δεν έχει να κάνει μόνο με το καλό DNA αλλά επίσης και με μια εξαιρετική ρουτίνα περιποίησης και ακόμη καλύτερες επιλογές προϊόντων. Και το κόστος δεν χρειάζεται να είναι υψηλό, καθώς μερικά πράγματα που έχεις στο ντουλάπι σου, όπως τα καρότα, το μέλι και η κανέλα, μπορούν να κάνουν θαύματα. Απλά πρέπει να βρεις την καλύτερη συνταγή και να τους δώσεις την ευκαιρία να σου αποδείξουν πώς μπορούν να ωφελήσουν το δέρμα σου. Τα 5 προϊόντα που θα δεις παρακάτω έχουν εξαιρετικά ευεργετικά φυσικά συστατικά που μπορείς να εντάξεις στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης.

Μέλι

Το ακατέργαστο μέλι είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες στο ανθρώπινο δέρμα, ειδικά για όσες παλεύουν με την ακμή ή την ψωρίαση. Είναι σημαντικό το μέλι που χρησιμοποιείς στο πρόσωπό σου, να είναι μη παστεριωμένο και όσο το δυνατόν πιο καθαρό, προκειμένου όλα τα φυσικά βακτήρια να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Πριν χρησιμοποιήσεις το μέλι, πρέπει να κάνεις ένα τεστ αλλεργίας για να βεβαιωθείς ότι δεν είσαι αλλεργική στη γύρη.

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν αρχίσεις να τρως μέλι πριν κοιμηθείς

Γλυκόριζα

Το εκχύλισμα ρίζας γλυκόριζας χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του εκζέματος και της ακμής και αυτό οφείλεται στις αντιμικροβιακές του ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υπερμελάγχρωσης και στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης, καθώς προσφέρει προστασία από τις βλαβερές ακτίνες UV. Είναι ιδανικό για όσες υποφέρουν από φαγούρα και ερεθισμό του δέρματος και μπορεί να συνδυαστεί με βιταμίνη C πριν εφαρμόσεις το κανονικό σου αντηλιακό. Μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου φόρμουλα αναμειγνύοντας κάποιο εκχύλισμα με τζελ αλόης και δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την ανάπτυξη αλλεργιών, καθώς είναι σπάνιες.

Κανέλα

Η κανέλα κάνει εξαιρετική δουλειά στην προστασία των κυττάρων του δέρματός σου λόγω των αντιοξειδωτικών της ιδιοτήτων. Έχουν υπάρξει αρκετές μελέτες που δείχνουν ότι το εκχύλισμα κανέλας έχει πολύ ευεργετικά αποτελέσματα που προάγουν το κολλαγόνο. Αν θέλεις να την χρησιμοποιήσεις σε μάσκα, μπορείς να συνδυάσεις 3 μέρη μέλι και 1 μέρος αλεσμένη κανέλα και να την απλώσεις στο πρόσωπό σου.

Ωστόσο, θα πρέπει να είσαι προσεκτική σε περίπτωση που έχεις αλλεργία στην κανέλα.

Κανέλα: Οι 5 θαυματουργές ιδιότητες της για τον οργανισμό σου

Καρότα

Τα καρότα είναι πλούσια σε κάλιο και ως εκ τούτου μπορούν να προσφέρουν υγρασία στο ξηρό δέρμα σου. Η βιταμίνη Α που βρίσκεται σε αυτά μπορεί να απαλλάξει το υπερβολικό λίπος που συγκεντρώνεται στο πρόσωπό σου ενώ αφαιρεί επίσης όλες τις τοξίνες. Επιπλέον, η βήτα-καροτίνη προστατεύει το δέρμα από τις ακτίνες UV και σε βοηθά να καταπολεμήσεις τα πρώιμα στάδια της γήρανσης. Μπορείς είτε να το αναμείξεις με λίγο τζελ αλόης είτε να δημιουργήσεις μια μάσκα προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού γάλα.

Bατόμουρα

Όντας πλούσια σε βιταμίνες C και K, τα βατόμουρα βοηθούν τις πληγές και τα κοψίματα να επουλωθούν πιο γρήγορα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφαρμόζεις τα ωμά φρούτα απευθείας στο δέρμα σου, αλλά αντί για αυτό να καταναλώσεις ένα ωραίο μπολ από αυτά. Αν θέλεις να τα ανακατέψεις σε μια μάσκα, μπορείς να προσθέσεις λίγο γιαούρτι χωρίς γεύση και να τα εφαρμόσεις. Αυτό θα αναζωογονήσει το δέρμα σου, θα ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου και θα καταπολεμήσει την πρόωρη γήρανση.