Αναζήτησε αυτό το συστατικό φροντίδας του δέρματος εάν σκέφτεσαι να κάνεις μπότοξ

20.09.2021
Αναζήτησε αυτό το συστατικό φροντίδας του δέρματος εάν σκέφτεσαι να κάνεις μπότοξ
Είναι σαν τη ρετινόλη αλλά χωρίς παρενέργειες!

Ως λάτρεις της φροντίδας του δέρματος, παραμένουμε πιστές στο να αναζητούμε τα καλύτερα, πιο αποτελεσματικά προϊόντα που πραγματικά αποδίδουν αποτελέσματα. Μερικές φορές ανακαλύπτουμε ένα προϊόν τόσο καλό που κερδίζει μια θέση στη ρουτίνα μας - άλλες φορές, μένουμε να θέλουμε περισσότερα και να συνεχίζουμε την αναζήτηση μας. Εάν αισθάνεσαι ότι θέλεις να πας τη ρουτίνα αντιγήρανσης σου ένα βήμα παραπέρα και εξετάζεις το ενδεχόμενο να κάνεις μπότοξ, έχουμε δύο λέξεις για εσένα: πεπτίδια χαλκού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πεπτίδια του χαλκού είναι ένα περιζήτητο συστατικό της βιομηχανίας και η χρήση τους σε προϊόντα περιποίησης του δέρματος έχει εκτοξευθεί καθώς οι ερευνητές ανακάλυψαν τις δυνατότητες αύξησης του κολλαγόνου.

Όσα πρέπει να ξέρεις για την περιποίηση δέρματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Δυο πιστοποιημένες δερματολόγοι, οι Dr. Jessie Cheung και Dr. Geeta Yadav μοιράζονται τα οφέλη των πεπτιδίων χαλκού και πώς να τα χρησιμοποιούμε σωστά:

Τι είναι τα πεπτίδια χαλκού στη φροντίδα του δέρματος;
Τα πεπτίδια χαλκού είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες και έχει χρησιμοποιηθεί κυρίως σε προϊόντα επούλωσης πληγών. Πρόσφατα, όμως, έχουν μελετηθεί για την ικανότητά τους να βελτιώνουν τα σημάδια γήρανσης και τα αποτελέσματα είναι τόσο ελπιδοφόρα που η αποτελεσματικότητά τους συγκρίθηκε με τα αποτελέσματα του Botox. Η Yadav λέει, "Τα πεπτίδια του χαλκού είναι ένας τύπος τριπεπτιδίων που αποτελείται από αμινοξέα. Είναι ένα από τα πιο τεκμηριωμένα πεπτίδια στη φροντίδα του δέρματος και διεγείρουν αποτελεσματικά την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης καθώς και αυξάνουν τον κυτταρικό κύκλο".

Τι ακριβώς όμως ξεχωρίζει τα πεπτίδια χαλκού από τα άλλα πεπτίδια στη φροντίδα του δέρματος; Σύμφωνα με την Yadav, ο διαφοροποιητικός παράγοντας τους είναι ότι είναι επίσης αντιφλεγμονώδεις, παίζοντας ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη του δέρματος και την επούλωση πληγών. "Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι ειδικά μετά από ιατρικές ή αισθητικές θεραπείες που προκαλούν ερεθισμό στο δέρμα, τα πεπτίδια χαλκού μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή του δέρματος και να κάνουν ευκολότερα ανεκτές αυτές τις θεραπείες".

Οφέλη από πεπτίδια χαλκού στη φροντίδα του δέρματος
Εκτός από το γεγονός ότι μπορούν να επιταχύνουν την επούλωση πληγών, τα πεπτίδια χαλκού έχουν διάφορα οφέλη που ωφελούν δέρμα. Πρώτον, μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της αντιοξειδωτικής δραστηριότητας και στην προστασία του δέρματος από βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε περαιτέρω σημάδια γήρανσης και κυτταρικής βλάβης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσες περνούν πολύ χρόνο στον ήλιο, και ενώ δεν αντικαθιστούν το αντηλιακό, μπορεί να σε βοηθήσουν να επιδιορθώσεις τις επιζήμιες επιδράσεις των στοιχείων.

Η Dr. Yadav εξηγεί ότι τα αμινοξέα που βρίσκονται στα πεπτίδια του χαλκού υπάρχουν φυσικά στο σώμα μας, αλλά τα επίπεδα τους μειώνονται καθώς γερνάμε, αφήνοντάς μας συχνά με μια συνολική θαμπή επιδερμίδα. "Τα πεπτίδια χαλκού παίζουν σημαντικό ρόλο στην ταχεία παραγωγή τόσο ινών κολλαγόνου όσο και ελαστίνης, των στοιχείων του δέρματος που του δίνουν την ελαστικότητα, τη σφριγηλότητά του και την ικανότητα να εξομαλύνει τα σημάδια γήρανσης", λέει. Εκτός από αυτό, το πιο συναρπαστικό χαρακτηριστικό των πεπτιδίων του χαλκού είναι ότι μπορούν να αφαιρέσουν το παλιό, κατεστραμμένο κολλαγόνο στο δέρμα, το οποίο επιτρέπει την αναγέννηση νέου, υγιούς ιστού, λέει η Dr. Cheung.

Ποιες θα πρέπει να χρησιμοποιούν πεπτίδια χαλκού;
Η Dr. Cheung λέει ότι τα πεπτίδια χαλκού είναι για όποια θέλει να βελτιώσει την πυκνότητα και τη σφριγηλότητά της, να επιδιορθώσει τις βλάβες από τον ήλιο ή να μειώσει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, των πόρων και της χαλάρωσης. Ο χαλκός μπορεί να οξειδώσει τη βιταμίνη C, οπότε θα πρέπει να αποφύγεις την εφαρμογή προϊόντων που περιλαμβάνουν και τα δύο. Η Dr. Yadav προσθέτει ότι η χρήση πεπτιδίων χαλκού σε συνδυασμό με τυχόν ρετινοειδή ή χημικά απολεπιστικά μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, γι 'αυτό θα πρέπει να προσέχεις, ειδικά αν έχεις ευαίσθητο δέρμα.

Θα βρεις τα πεπτίδια χαλκού σε σχεδόν όλους τους τύπους προϊόντων περιποίησης του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των ορών, των κρεμών ματιών, των μάσκας προσώπου, ακόμη και των lip balms.