3 μάσκες ύπνου που αναζωογονούν την επιδερμίδα τη νύχτα

08.09.2021
3 μάσκες ύπνου που αναζωογονούν την επιδερμίδα τη νύχτα
Τρεις σπιτικές συνταγές που μπορείτε να αφήσετε όλο το βράδυ για απόλυτη ανανέωση και λάμψη το επόμενο πρωί.

Το άγχος και η ρύπανση δεν επηρεάζουν μόνο την υγεία μας αλλά και το δέρμα του προσώπου μας. Ξοδεύοντας λίγο χρόνο έξυπνα, μπορείτε να ανακτήσετε και πάλι τη χαμένη λάμψη στο δέρμα σας, ακόμα και κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου. Πώς; Προσθέτοντας στη ρουτίνα περιποίησής σας τις μάσκες ύπνου (sleeping masks) για να είστε πλήρως ενυδατωμένη και λαμπερή το επόμενο πρωί. Άλλωστε, κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ανάπλαση της επιδερμίδας είναι εντονότερη και εσείς θα δώσετε στη διαδικασία ένα έξτρα μπουστάρισμα με μία σπιτική μάσκα ύπνου φτιαγμένη με αγνά υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Ο Iάκωβος Γκόγκουα συμβουλεύει:

Τι είναι η μάσκα ύπνου

Η μάσκα ύπνου είναι απλώς μια μάσκα που εφαρμόζεται πριν πάτε για ύπνο. Την αφήνετε στο πρόσωπό σας όλη τη νύχτα και την ξεπλένετε το επόμενο πρωί., σε αντίθεση με άλλους τύπους μάσκας που πρέπει να αφαιρεθούν μετά από μία ώρα ή λιγότερο. Η κύρια λειτουργία αυτών των μασκών είναι να ενυδατώνουν και να θεραπεύουν το δέρμα σε βάθος, ενώ κοιμάστε.

Μάσκα με κουρκουμά και γάλα

Συστατικά:

2 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. σκόνη κουρκουμά

Μέθοδος

Ανακατέψτε το γάλα και τον κουρκουμά σε ένα μικρό μπολ. Εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το όλη τη νύχτα. Πλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό την επόμενη μέρα.

*Εφαρμόστε τη μάσκα 2-3 φορές την εβδομάδα.

Μάσκα με λεμόνι και μέλι

Συστατικά

2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. μέλι

Μέθοδος

Ανακατέψτε τα δύο συστατικά σε ένα μπολ. Χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι για να εφαρμόσετε το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το για όλη τη νύχτα. Πλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό.

*Εφαρμόστε αυτή τη μάσκα δύο φορές την εβδομάδα.

Μάσκα με ελαιόλαδο

Συστατικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Μέθοδος

Απλώστε το ελαιόλαδο στο πρόσωπό σας και κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις για περίπου 2 λεπτά. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο καθαριστικό για να πλύνετε το πρόσωπό σας το επόμενο πρωί.

*Εφαρμόστε αυτή τη μάσκα όσες φορές την εβδομάδα επιθυμείτε.