5 καθημερινές συνήθειες που μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στο δέρμα σου

16.07.2021
5 καθημερινές συνήθειες που μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στο δέρμα σου
Μια καλή ενυδατική κρέμα σίγουρα βοηθά αλλά δεν σου εξασφαλίζει 100% προστασία από όλα τα προβλήματα του δέρματος σου. Δεν είναι καθόλου απίθανο να αισθάνεσαι ξηρό το δέρμα σου ή να νιώθεις φαγούρα, ανεξάρτητα από το πόσο κατάλληλες (ή ακριβές) είναι οι κρέμες και οι λοσιόν σου. Και αυτό γιατί υπάρχουν κάποιες συνήθειές σου που μπορεί να "σαμποτάρουν" την προσπάθειά σου . Εμείς είμαστε εδώ για να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάποιες φαινομενικά αθώες καθημερινές συνήθειες που σε εμποδίζουν στο να αποκτήσεις την επιδερμίδα των ονείρων σου. Δες και πράξε αναλόγως

Πίνεις πολύ νερό

Όσο αντιφατικό και αν ακούγεται, η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας νερού μπορεί πραγματικά να βλάψει το δέρμα σου. Αν και το να μένεις ενυδατωμένη είναι ζωτικής σημασίας για τη γενική σου υγεία, η υπερβολική ποσότητα νερού μπορεί να προκαλέσει απώλεια βασικών μετάλλων στο σώμα σου. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να επηρεάσει το δέρμα σου και να το κάνει να φαίνεται άψυχο και θαμπό. Είναι καλύτερα να αντιμετωπίζεις το ξηρό δέρμα από την εξωτερική του πλευρα, χρησιμοποιώντας τα σωστά προϊόντα και κάνοντας αλλαγές στον τρόπο ζωής σου για τις οποίες θα σε ευχαριστήσει το δέρμα σου.

Μήπως η ενυδατική σου δεν είναι κατάλληλη για το δέρμα σου;

Εφαρμόζεις την ενυδατική σου κρέμα σε λάθος στιγμή

Η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας την κατάλληλη στιγμή μπορεί να σε βοηθήσει να αποκομίσεις όλα τα οφέλη της. Αντί να στεγνώσεις το πρόσωπό σου και στη συνέχεια να εφαρμόσεις μια κρέμα, βάλε τη όταν το δέρμα σου είναι ακόμα υγρό. Αυτό θα βοηθήσει να κλειδώσεις την υγρασία και να ενυδατώσεις το δέρμα σου πολύ καλύτερα από ότι εάν εφάρμοζες το προϊόν σε εντελώς στεγνό δέρμα. Μάλιστα, οι Κορεάτισσες, γνωστές για το άψογο πορσελάνινό τους δέρμα, εφαρμόζουν ενυδατική μέσα σε μόλις 3 δευτερόλεπτα από το πλύσιμο του προσώπου τους.

Κοιμάσαι χωρίς κάλτσες (!)

Φορώντας κάλτσες στον ύπνο σου (εντάξει, μην το επιχειρήσεις τώρα που είναι καλοκαίρι) μπορείς να κοιμηθείς καλύτερα, να αποφύγεις τις εξάψεις και τις ενοχλητικές φθαρμένες φτέρνες. Η εφαρμογή κρέμας και η χρήση καλτσών μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες να ξυπνήσεις με ξηρό δέρμα στις φτέρνες.

Τρίβεις το πρόσωπό σου με την πετσέτα

Το τρίψιμο του δέρματός σου με μια σκληρή βαμβακερή πετσέτα μπορεί να στεγνώσει και να ερεθίσει το ευαίσθητο δέρμα, κάνοντας το κοκκινωπό και ξηρό. Για να αποφύγεις τον ερεθισμό, άφησε το δέρμα σου να στεγνώσει φυσικά.

Τα αντικείμενα του μπάνιου που ΠΡΕΠΕΙ να αντικαθιστάς συχνότερα

Τρως πολύ συχνά αυγά (!)

Αν και τα αυγά είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα του δέρματος όταν καταναλώνονται υπερβολικά. Τα αυγά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και η υπερβολική κατανάλωση τους μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το δέρμα σου. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να σταματήσεις να φτιάχνεις την πρωινή ομελέτα σου για χάρη του δέρματός σου, απλώς φρόντισε να τρως όχι περισσότερα από 3 αυγά την ημέρα.