Ένα από τα καλύτερα μυστικά για λαμπερό δέρμα βρίσκεται στην κατάψυξη σου

29.08.2021
Ένα από τα καλύτερα μυστικά για λαμπερό δέρμα βρίσκεται στην κατάψυξη σου
Πώς να χρησιμοποιήσεις τα παγάκια για μια πιο υγιή και φρέσκια επιδερμίδα

Παρόλο που το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να έχουμε παγάκια στην κατάψυξη, το να βάζουμε πάγο στο πρόσωπό μας είναι μια στρατηγική περιποίησης για το δέρμα σε κάθε εποχή - άλλωστε, τα παγάκια είναι ένα μυστικό όπλο για πολλούς κορυφαίους makeup artists.

Όσα όσα αξίζει να ξέρεις για τα καλύτερα αντιγηραντικά συστατικά

Είτε το πρόβλημα σου είναι η ερυθρότητα είτε θες απλώς να αναζωογονήσεις την επιδερμίδα σου και να της χαρίσεις λάμψη, υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που μπορείς να ακολουθήσεις με τα παγάκια για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δες παρακάτω ποιες είναι αυτές:

Δώσε μια υγιή λάμψη
Τα παγάκια βοηθούν σημαντικά στην κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα, κάτι που δίνει την υγιή λάμψη που όλες επιθυμούμε. Εάν εφαρμόσεις έναν ορό στο δέρμα και μετά βάλεις πάγο πάνω του, θα βοηθήσεις τα συστατικά να διεισδύσουν βαθύτερα.

Γλυπτικά στα ζυγωματικά
Μια διαφορετική τεχνική που μπορείς να δοκιμάσεις, είναι αφού γεμίσεις ένα μπολ μέχρι το ένα τρίτο με πλήρες γάλα, (το οποίο περιέχει βιταμίνη Α που αναγεννά τα κύτταρα αλλά και λακτικό οξύ), να προσθέσεις παγάκια πριν βρέξεις μέσα ένα κομμάτι ύφασμα. Κράτησε το στο πρόσωπο σου για 15 δευτερόλεπτα και επανάλαβε έως και πέντε φορές. Εναλλακτικά, μπορείς να κυλήσεις ένα παγάκι από παγωμένο γάλα από το κέντρο του πηγουνιού κατά μήκος της γνάθου έως τον λοβό του αυτιού και, στη συνέχεια, προς τα πάνω ψηλά στα ζυγωματικά, κάτω από την περιοχή των ματιών και στο μέτωπο. Κάνε το μασάζ για 5 λεπτά για να επιτύχεις το συσφικτικό επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι καλύτερες DIY μάσκες ποδιών που μπορείς να κάνεις μόνη σου

Αντιμετώπισε τα σπυράκια και τις κηλίδες
Ενώ η υποκείμενη αιτία των κηλίδων και της κυστικής ακμής είναι τα βακτήρια, λίγη ψύξη μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και στη μείωση της φλεγμονής συστέλλοντας τα αιμοφόρα αγγεία. Εφάρμοσε εναλλάξ παγάκια με μια ζεστή κομπρέσα για περίπου έξι κύκλους. Αυτό θα διεγείρει την κυκλοφορία και θα επιτρέψει στο ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος να ηρεμήσει και να καθαρίσει από κηλίδες και κύστες.

Εξαφάνισε τις σακούλες κάτω από τα μάτια
Τα παγάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως θεραπεία ματιών με τους εξής τρόπους: Χρησιμοποίησε μια κρύα κομπρέσα από βαμβάκι και χαμομήλι και άφησε την στα μάτια σου για λίγα λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείς να τυλίξεις παγάκια σε μια γάζα και να τα κυλήσεις από τις εσωτερικές γωνίες των ματιών προς την πάνω πλευρά των φρυδιών σε κυκλική κίνηση. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα καταφέρεις να διώξεις την κούραση κάτω από τα μάτια.