Αμυγδαλέλαιο: Πώς το χρησιμοποιείς στο πρόσωπο και το δέρμα σου

29.04.2021
Αμυγδαλέλαιο: Πώς το χρησιμοποιείς στο πρόσωπο και το δέρμα σου
Το αμυγδαλέλαιο είναι γνωστό για την ελαφριά υφή του, που σημαίνει ότι είναι ασφαλές για άτομα με ευαίσθητο ή μικτό δέρμα. Αν σκοπεύεις να προσθέσεις το αμυγδαλέλαιο στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου διάβασε παρακάτω όλα όσα χρειάζεσαι να μάθεις.

Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση αμυγδαλέλαιου στο δέρμα σου;

Είναι αυτονόητο ότι το αμυγδαλέλαιο είναι ένα αποτελεσματικό συστατικό, αλλά η δερματολόγος Ava Shamban λέει ότι η κύρια λειτουργία του είναι η ενυδάτωση. Και επειδή είναι πολύ μαλακτικό, εξηγεί ότι έχει επίσης την ικανότητα να καταπραΰνει τις δερματικές παθήσεις όπως η δερματίτιδα, το έκζεμα και η ψωρίαση. Η Dr Shamban λέει ότι το αμυγδαλέλαιο μπορεί ακόμη και να ηρεμήσει τα πρηξίματα κάτω από τα μάτια (μπορείς να ευχαριστήσεις τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του για αυτό).

Υπάρχει πραγματικά μόνο ένας περιορισμός: Παρόλο που το αμυγδαλέλαιο είναι ελαφρύ και απορροφάται εύκολα από το δέρμα, η Dr Hartman επισημαίνει ότι δεν είναι καλή επιλογή για άτομα με φλεγμονώδη ή κυστική ακμή.

Ωστόσο, για τους περισσότερους τύπους δέρματος, «το αμυγδαλέλαιο είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό συστατικό για την επιδιόρθωση της επιφάνειας του δέρματος, προσφέροντας προστασία από την ξηρότητα και τον ερεθισμό», λέει ο Dr Hartman.

Πώς χρησιμοποιείς το αμυγδαλέλαιο στο πρόσωπο και το δέρμα σου;

Ένα από τα καλύτερα πράγματα του αμυγδαλέλαιου είναι ότι μπορείς να το προσθέσεις στη ρουτίνα σου με πολλούς τρόπους. Χρειάζεσαι μερικές ιδέες;

Ως makeup remover

Τα μαντηλάκια αφαίρεσης μακιγιάζ μπορούν να αποτελέσουν έδαφος αναπαραγωγής για τα βακτήρια - είναι γνωστό ότι τα μαντηλάκια τρίβουν τα βακτήρια, ερεθίζουν και αφήνουν υπολείμματα σε όλο το πρόσωπό σου, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται στο μαξιλάρι σου - γι 'αυτό είναι καλύτερη η χρήση του αμυγδαλέλαιου. Απλώς ρίξε τρεις έως τέσσερις σταγόνες σε ένα βαμβάκι και τρίψε απαλά τις βλεφαρίδες και τα βλέφαρά σου μέχρι να αφαιρεθεί το μακιγιάζ σου.

DIY: Μάσκα κακάο και αμυγδαλέλαιο για λάμψη και ελαστικότητα – Θα τη δοκιμάσεις;

Ως καθαριστικό

Στο τέλος μιας κουραστικής μέρας, τρίψε μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιο ανάμεσα στις παλάμες σου και κάνε απαλό μασάζ στο δέρμα σου πριν ξεπλύνεις με νερό. Το λάδι θα βοηθήσει να διαλυθεί το μακιγιάζ, η βρωμιά, η λιπαρότητα που υπάρχει στο πρόσωπό σου, αφήνοντάς σου έναν καθαρό καμβά για το υπόλοιπο της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σου.

Ως τελικό βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου

Οι ενυδατικές ιδιότητες του γλυκού αμυγδαλέλαιου το κάνουν ένα εξαιρετικό τελικό βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου. Μετά τα καθαριστικά, τους ορούς, τις θεραπείες και τις ενυδατικές κρέμες, βάλες δύο έως τρεις σταγόνες αμυγδαλέλαιο στο πρόσωπό σου για να «κλειδώσει» (και να βελτιώσει) τα προϊόντα σου.

Ως θεραπεία της σκασμένης επιδερμίδας

Έχεις ξηρή και σκασμένη επιδερμίδα; Η Dr Shamban προτείνει να ρίξεις λίγο αμυγδαλέλαιο στην επιδερμίδα σου για να ενισχύσεις την ενυδάτωση και να καταπραΰνεις τον ερεθισμό. Επανάλαβε τακτικά (μία φορά την ημέρα) και συνδύασε το με την κρέμα χεριών για να διατηρήσεις το μανικιούρ σου φρέσκο ​.