Τι είναι το slugging; Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το νέο trend περιποίησης προσώπου

03.02.2021
Τι είναι το slugging; Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το νέο trend περιποίησης προσώπου
Σε περίπτωση που το ‘χεις χάσει, το «slugging» είναι το skincare trend που κυριαρχεί σε όλο το TikTok και το Reddit τον τελευταίο καιρό. Έρχεται από την Κορεά και έχει να κάνει με ανθρώπους που αλείφουν με βαζελίνη όλο το πρόσωπό τους και μετά πηγαίνουν για ύπνο. Το πρωί, οι άνθρωποι (όπως ισχυρίζονται) ξυπνούν με λαμπερό, εξαιρετικά ενυδατωμένο δέρμα. Θες κι άλλο; Ωραία, γιατί αυτή η τάση μπορεί να είναι η απάντηση στο ξηρό, ξεφλουδισμένο δέρμα σου αυτό το χειμώνα. Λόγω της εξαιρετικά παχιάς υφής και της αίσθησης που μοιάζει με μύξα, η αποτελεσματική θεραπεία αποκαλείται «slugging» το οποίο, ναι, σημαίνει ότι πήρε το όνομά της από τον γυμνοσάλιαγκα.

Πρώτον, ας γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένες: «Το "Slugging"είναι η διαδικασία εφαρμογής βαζελίνης σε ολόκληρο το πρόσωπο», εξηγεί ο Dr Joshua Zeichner, διευθυντής καλλυντικών και κλινικών ερευνών στη δερματολογία στο Mount Sinai Hospital της Νέας Υόρκης. «Μπορεί να είναι χρήσιμο ειδικά εάν έχεις ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα», λέει ο Dr Zeichner.

Αναρωτιέσαι τι ακριβώς είναι η βαζελίνη; «Η βαζελίνη είναι εξευγενισμένο παράγωγο πετρελαίου που αν και δεν προκαλεί ακμή, μπορεί να κάνει το πρόσωπό σου να το αισθάνεσαι βαρύ εάν έχεις λιπαρό δέρμα» λέει ο Dr. Zeichner. Έτσι, εάν είσαι επιρρεπής στο να βγάζεις σπυράκια, ίσως να το αποφύγεις.

Διάβασε και αυτό: Τρίχες στο πρόσωπο: Γιατί τις έχεις και πώς μπορείς να τις αντιμετωπίσεις

Κάνει κάτι στην πραγματικότητα η βαζελίνη στο δέρμα σου;

Εν ολίγοις, ναι. Η βαζελίνη είναι σίγουρα καλή για το δέρμα σου, ειδικά εάν είσαι επιρρεπής στην ξηρότητα. Αν θες περισσότερες λεπτομέρειες, διάβασε: «Το ζελέ πετρελαίου είναι ένα αποφρακτικό που βοηθάει το ερεθισμένο δέρμα και την επούλωση των πληγών, αλλά μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως προστατευτικό φράγμα για το δέρμα», εξηγεί ο γιατρός (το αποφρακτικό είναι ένα προϊόν που δημιουργεί ένα φράγμα στο δέρμα και αποτρέπει την απώλεια νερού, συμπληρώνει).

Πόσο προϊόν χρειάζεσαι για το λεγόμενο «slug»;

Τώρα που βασικά είσαι ειδική σε όλα τα πράγματα που σχετίζονται με το slugging, ίσως να ανυπομονείς να δοκιμάσεις αυτή τη μέθοδο στον εαυτό σου. Αλλά εδώ είναι το θέμα: Είναι κάπως δύσκολο να κάνεις «slug» και να μην δημιουργήσεις ένα χάος, οπότε θα χρειαστείς μερικά tips για την εφαρμογή.

Αυτό το διάβασες; Οι συνήθειες που μπορούν να μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σου

«Εάν πρόκειται να κάνεις slug, χρησιμοποιήσε τη μέθοδο “ένωσε τις κουκίδες”, λέει ο Dr. Zeichner. «Άπλωσε μια μικρή κουκίδα βαζελίνης στο μέτωπο, τα μάγουλα, τη μύτη και το πηγούνι και μετά τρίψε τα». Προσοχή: Μπορεί να γίνει πραγματικά λιπαρό εάν δεν το χρησιμοποιήσεις με φειδώ. «Εάν εφαρμόσεις πολύ ποσότητα σε μια περιοχή, θα είναι δύσκολο και θα σου πάρει χρόνο να το απλώσεις και θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις περισσότερο προϊόν, το οποίο μπορεί να κάνει το πρόσωπό σου λιπαρό και να σε κάνει να κολλάς στο μαξιλάρι σου ενώ προσπαθείς να κοιμηθείς», προσθέτει ο Dr. Zeichner.

Mε φειδώ λοιπόν τη βαζελίνη, με φειδώ!