Τα beauty λάθη που πρέπει να αποφύγεις να κάνεις στις διακοπές σου

07.08.2020
Τα beauty λάθη που πρέπει να αποφύγεις να κάνεις στις διακοπές σου
5 σημεία που πρέπει να προσέξεις

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι η ιδανική ευκαιρία να αποφορτιστούμε μετά από μια δύσκολη χρονιά, να περάσουμε τις μέρες μας στην παραλία και να αφεθούμε ολοκληρωτικά. Αυτό για πολλές γυναίκες σημαίνει πως τα πινέλα και τα καλλυντικά μπαίνουν για μερικές μέρες στην άκρη.

Παρ'όλα αυτά, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που εξακολουθούν να θέλουν να βάφονται και να κάνουν περιποίηση και στις διακοπές τους. Δες παρακάτω ποια είναι τα λάθη που είναι καλύτερο να αποφύγεις κατά τη διάρκεια των διακοπών σου:

Δες και αυτό: Οι περιοχές του σώματος που (ίσως) δεν ξέρεις ότι μπορούν να καούν από τον ήλιο

Παραλείπεις το αντηλιακό σε κάποια σημεία
Δεν αρκεί να εφαρμόζεις αντηλιακό μόνο στα χέρια, τα πόδια και το πρόσωπο σου. Κάποιες περιοχές, όπως τα αυτιά ή τα πέλματα είναι σημεία που επηρεάζονται έντονα από την ακτινοβολία, οπότε είναι πολύ σημαντικό να τα προστατέψεις και αυτά με αντηλιακό. Επίσης, μην ξεχνάς να εφαρμόζεις ένα spray με SPF στα μαλλιά σου.

Εφαρμόζεις after sun μόνο αν καείς από τον ήλιο
Η ενυδάτωση του σώματος είναι απαραίτητη σε κάθε περίπτωση, και όχι μόνο μετά από ένα πιθανό κάψιμο από τον ήλιο. Κάθε φορά μετά την έκθεση σου στον ήλιο, χρησιμοποίησε ένα after sun για να διατηρήσεις το δέρμα σου υγιές και ελαστικό.

Βάζεις υπερβολική ποσότητα bronzer
Είναι γνωστό πως το bronzer είναι το "μυστικό" για ηλιοκαμένη όψη, αλλά καλό είναι να αποφύγεις τις υπερβολές. Άπλωσε μια μικρή ποσότητα με ένα φαρδύ πινέλο στο μέτωπο, το περίγραμμα του προσώπου, τη μύτη και τα ζυγωματικά.

Αυτό το είδες; Πώς να ανανεώσεις το αντηλιακό σου όταν φοράς μακιγιάζ

Εφαρμόζεις το foundation που χρησιμοποιείς τον υπόλοιπο χρόνο
Αν και η ανάγκη για ομοιόμορφο τόνο επιδερμίδας είναι απόλυτα λογική, το να εφαρμόζεις στς διακοπές σου το foundation που χρησιμοποιείς όλο τον υπόλοιπο χρόνο (το οποίο κατά πάσα πιθανότητα είναι πιο βαρύ από αυτό που επιτρέπει η ζέστη), δεν είναι ό,τι καλύτερο για το δέρμα σου. Προτίμησε μια ΒΒ cream με δείκτη αντηλιακής προστασίας.

Ξυρίζεις τα πόδια σου λίγο πριν πας για μπάνιο στη θάλασσα
Όταν ξυρίζεσαι, οι λεπίδες εκτός από τις τρίχες παρασύρει κι ένα μέρος της υδρολιπιδικής μεμβράνης που την προστατεύει από τις εξωτερικές επιθέσεις και παράγοντες όπως το αλάτι, η άμμος και ο ήλιος είναι πολύ πιθανό να βλάψουν το δέρμα σου.