Λαμπερά μαλλιά και το χειμώνα!

22.11.2010
Το χειμώνα, τα μαλλιά σου έχουν ανάγκη από περιποίηση περισσότερο από ποτέ! Ο αέρας, η βροχή, η θερμότητα επηρεάζουν το τριχωτό της κεφαλής σου και κατά συνέπεια την ψυχολογία σου!

Μάθε τα μυστικά για να έχεις σούπερ λαμπερά μαλλιά και το χειμώνα και κράτα το στιλ των μαλλιών σου και την ψυχολογία σου... στα ύψη!

Ναι στο κούρεμα: για να διατηρείς τα μαλλιά σου υγιή και περιποιημένα. Ιδανικά καλό είναι να επισκέπτεσαι τον κομμωτή σου κάθε 6-8 εβδομάδες για να "καθαρίζεις" την ψαλίδα και να περιορίσεις την επανεμφάνιση της. Έτσι θα διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή και λαμπερά χωρίς μεγάλη προσπάθεια!

Όχι στις ανταύγειες: ναι στα ζεστά, πιο σκούρα χρώματα! Μπορεί το καλοκαίρι οι ανταύγειες να ήταν must, γιατί έδεναν τέλεια με το σοκολατί σου μαύρισμα αλλά τώρα που έπιασαν τα κρύα και έχεις χάσει το χρώμα σου, καλό είναι να κάνεις ένα διάλειμμα από τις καταστροφικές για τα μαλλιά σου τεχνικές εργασίες. Εξάλλου τι πιο ωραίο από το ζεστό σοκολατί, το έντονο χάλκινο ή το σέξι πυρόξανθο για αυτό το χειμώνα, που σε βάζει στην καρδιά των τρέντ;

Προσοχή στα εργαλεία στάιλινγκ: μετά το μπάνιο άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και ξέχνα για λίγο το πιστολάκι! Δίνοντας στα μαλλιά σου το χρόνο να ξεκουραστούν θα δεις πόσο πιο υγιή θα δείχνουν. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το ψαλίδι για τις μπούκλες και το ισιωτικό μαλλιών, που ταλαιπωρούν ανεπανόρθωτα την τρίχα σου με αποτέλεσμα τη δημιουργία ψαλίδας στις άκρες. Αν επιμένεις να τα χρησιμοποιήσεις, άπλωσε πρώτα μια ποσότητα μαλακτικού που δε χρειάζεται ξέβγαλμα, για να περιορίσεις το κακό.

Βαθιά ενυδάτωση: για μεγάλη λάμψη και το χειμώνα! Ένα κοντίσιονερ ή και μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης θα "μαλακώσουν" τις ταλαιπωρημένες σου άκρες και θα ενυδατώσουν τα διψασμένα μαλλιά σου, ειδικά αν τα χρησιμοποιείς σε κάθε λούσιμο!

Το καπελάκι σου στραβά: φόρεσε και μη φοβάσαι τίποτα! Σκούφος, σκουφάκι ή καπέλο σε στιλ τζόκεϊ, οφείλεις να προστατεύσεις με αυτό τα μαλλιά σου από το κρύο και τον αέρα αλλά πρόσεξε μην είναι πολύ σφιχτό. Φρόντισε τα μαλλιά σου κάνοντας ταυτόχρονα fashion statement!

Μη βγεις έξω με βρεγμένα μαλλιά: το καλοκαίρι λουζόσουν και έβγαινες έξω με μεγάλη ευκολία, τώρα όμως δε μπορείς να κάνεις το ίδιο! Αν βγεις έξω με λουσμένο μαλλί θα το δεις να φριζάρει αλλά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος του να αρχίσει να σπάει!

Από την Ελένη Αναστασάκη