Τα μυστικά για επαγγελματικό λούσιμο στο σπίτι

13.09.2010
Λατρεύεις τα μαλλιά σου όταν βγαίνεις από το κομμωτήριο και εύχεσαι να μπορούσες και εσύ να τα περιποιηθείς σωστά ώστε να δείχνουν έτσι; Υπάρχει λύση! Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και μάθε τις τεχνικές για να λούζεσαι στο σπίτι σου σαν επαγγελματίας!

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και μάθε τις τεχνικές για να λούζεσαι στο σπίτι σου σαν επαγγελματίας!

Βήμα πρώτο: βούρτσισε καλά τα μαλλιά σου πριν μπεις στο μπάνιο! Χτένισε με τη βούρτσα τα μαλλιά σου έτσι ώστε να "ελευθερώσεις" τη φυσική τους λιπαρότητα και επιτάχυνε τη σωστή κυκλοφορία του αίματος σε όλο σου το κεφάλι! Κατά αυτόν τον τρόπο θα περιορίσεις και τη δημιουργία ψαλίδας κατά πολύ!

Βήμα δεύτερο: πρόσεξε την ποσότητα του σαμπουάν. Περίπου ένα τέταρτο της παλάμης σου είναι η ιδανική ποσότητα σαμπουάν που πρέπει να χρησιμοποιείς ακόμη και αν αργήσουν λιγάκι τα παιχνίδια με τις σαπουνάδες!

Βήμα τρίτο: πες ναι στο μασάζ! Οι περισσότεροι κομμωτές αφιερώνουν τουλάχιστον 5-8 λεπτά για να σου χαρίσουν ένα αξέχαστο μασάζ! Το μασάζ επιταχύνει τη σωστή κυκλοφορία του αίματος σε όλο το κεφάλι, πράγμα που βοηθάει τα φυσικά έλαια των μαλλιών σου να έρθουν στην επιφάνεια. Με τα δάχτυλα σου- όχι με τα νύχια- κάνε μασάζ στο κεφάλι σου με κυκλικές κινήσεις καλύπτοντας μικρές περιοχές του κεφαλιού σου κάθε φορά.

Βήμα τρίτο: βάζε λίγο νεράκι κάθε 30 με 45 δευτερόλεπτα στο κεφάλι σου καθώς λούζεσαι για αν βοηθήσεις έτσι το σαμπουάν σου να δράσει σωστά!

Βήμα τέταρτο: ξέπλυνε με ζεστό νερό! Μην καείς με καυτό νερό, απλά φρόντισε να τρέχει ζεστό νερό εκείνη την ώρα για να ξεπλύνεις σωστά το σαμπουάν! Δε θα πιστεύεις πόσο καθαρά θα είναι τα μαλλιά σου αφού τα ξεπλύνεις με αυτό τον τρόπο!

Βήμα πέμπτο: πες ναι στο κοντίσιονερ! Με ένα τέταρτο της παλάμης σου μαλακτικό ενυδάτωσε το τριχωτό της κεφαλής σου! Άπλωσε από τις ρίζες προς τα κάτω, χωρίς να βάλεις μεγάλη ποσότητα στις ρίζες και άφησε το κοντίσιονερ να ενεργήσει το λιγότερο για πέντε λεπτά! Ιδανικά, τύλιξε τα μαλλιά σου με μια ζεστή πετσέτα ενώ κάνεις σκράμπ στο σώμα σου! Έτσι θα απορροφηθεί ακόμη πιο γρήγορα!

Βήμα έκτο: ξέπλυνε καλά το κοντίσιονερ! Και το τελικό ξέβγαλμα πρέπει να το κάνεις με ζεστό νερό και μεγάλη προσοχή αλλά φρόντισε να ξεβγάλεις σωστά!

Βήμα έβδομο: από το ζεστό στο κρύο! Ξέβγαλε μια τελευταία φορά με κρύο νερό και τύλιξε τα μαλλιά σου με μια πετσέτα. Ιδανικά άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά και άπλωσε ένα κοντίσιονερ που δε χρειάζεται ξέβγαλμα για ακόμη μεγαλύτερη ενυδάτωση!

Αφού έμαθες τα μυστικά, αφιέρωσε λίγο περισσότερο χρόνο από ότι συνήθως για να τα περιποιηθείς σαν επαγγελματίας και γλίτωσε χρόνο και χρήματα!

Από την Ελένη Αναστασάκη