5+1 λύσεις για μαλλιά με προβλήματα

31.05.2016
Αν έχεις βασανιστεί με τα μαλλάκια σου, τότε μην ανησυχείς! Όλα αντιμετωπίζονται ειδικά τα προβλήματα μαλλιών!

Αν νομίζεις ότι αντιμετωπίζεις σοβαρά προβλήματα με τα μαλλιά σου απλά και μόνο επειδή δεν στρώνουν όσο και αν προσπαθείς, τότε πώς θα σου φαινόταν να είχε κολλήσει τσίχλα στα μαλλιά σου πριν βγεις ραντεβού; Διάβασε παρακάτω πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις τις μεγαλύτερες τραγωδίες μαλλιών έτσι ώστε να ξέρεις πώς να σωθείς!

Τσίχλα στα μαλλιά σου: με κάποιο- περίεργο- τρόπο η τσίχλα που μόλις πριν λίγο μασούσες κατέληξε να φιγουράρει κάπου ανάμεσα στα ξανθά μαλλιά σου. Δε χρειάζεται πανικός! Πάρε λίγο πάγο από το ψυγείο σου και τύλιξε με αυτόν την προβληματική περιοχή των μαλλιών σου για περίπου 20 λεπτά και προσπάθησε να αφαιρέσεις την τσίχλα. Εναλλακτικά μπορείς να απλώσεις λίγο ελαιόλαδο για να μαλακώσει η περιοχή έτσι ώστε να μπορέσεις να αφαιρέσεις την τσίχλα. Γενικά έχε κατά νου ότι λίγο ελαιόλαδο ή baby oil είναι ιδανικά για να "ξεκολλήσεις" οτιδήποτε έχει κολλήσει στα μαλλιά σου χωρίς να "θρηνήσεις" τούφες!

Μπλέχτηκες με τη βούρτσα σου: αφού για τον κομμωτή σου είναι παιχνιδάκι να γυρίζει τη βούρτσα με τόση ευκολία είπες και εσύ να το δοκιμάσεις και βρέθηκες ξαφνικά μπλεγμένη με την ίδια σου τη βούρτσα! Προσπάθησε να αφαιρέσεις τούφα τούφα τα μπλεγμένα μαλλιά από τη βούρτσα έτσι ώστε να μην καταστραφούν. Οπλίσου με υπομονή και ξεκίνα να αφαιρείς τούφες σιγά σιγά!

Ο κομμωτής σου έκοψε 20 δάχτυλα: και έμεινες με αγορίστικο καρέ! Αν με την είσοδο σου στο κομμωτήριο είχες μαλλιά μέχρι τους ώμους και με την έξοδο φτάνουν με το ζόρι μέχρι το αυτί σου δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις για να το αντιμετωπίσεις. Η μια λύση είναι να συμβιβαστείς με το νέο σου κούρεμα και να δεχτείς ότι έχεις πολύ ωραίο πρόσωπο, που τώρα χάρη στον κομμωτή σου φαίνεται ακόμη περισσότερο ή μπορείς να βάλεις έστω προσωρινά εξτένσιον και μόλις αρχίσουν να μακραίνουν τα μαλλιά σου να τα αφαιρέσεις. Οι τρέσες είναι μια ακόμη λύση αν μπορούν να στηριχτούν στην υπάρχουσα κόμη σου. Και φυσικά προσπάθησε να λούζεις τα μαλλιά σου όσο πιο συχνά μπορείς - κάποια στιγμή θα μακρύνουν!

Μύρισε καμένο: ονειρεύτηκες ανταύγειες για να φωτίσεις λίγο το χρώμα σου, χωρίς όμως να έχεις υπολογίσει ότι μπορεί η κομμώτρια να ξεχαστεί και να αφήσει το οξυζενέ μια ωρίτσα παραπάνω. Το αποτέλεσμα είναι το μισό σου κεφάλι να είναι καμένο! Για να το αντιμετωπίσεις μπορείς κάλλιστά αφού την κατσαδιάσεις να κουρευτείς έτσι ώστε να εξαφανίσεις τα σημάδια του εγκλήματος! Δυστυχώς αφού το μαλλί σου έχει καεί δε μπορείς να κάνεις τίποτα για να το επαναφέρεις στην προηγούμενη κατάσταση του!

Βαζελίνη: εκεί που είπες να κάνεις σπα στο σπίτι και να περιποιηθείς τον εαυτό σου, βρέθηκες με τη βαζελίνη μπλεγμένη στα μαλλιά σου. Μην πανικοβάλλεσαι, υπάρχει λύση! Πάρε το πιστολάκι των μαλλιών σου και με ζεστό αέρα θα "λιώσεις" το πρόβλημα σου! Στη συνέχεια λούσου με το σαμπουάν σου για να αφαιρέσεις τα υπολείμματα.

Κόλλησες για τα καλά: αν η κόλλα είναι ακόμη υγρή και δεν έχει στεγνώσει χρησιμοποίησε μια χτένα για να αφαιρέσεις όση περισσότερη μπορείς και φρόντισε να ξεπλένεις τη χτένα κάθε φορά. Αν για κάποιο περίεργο λόγο άργησες να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις κόλλα στα μαλλιά σου και έχει στεγνώσει, βρέξε την "κολλημένη" περιοχή με νερό και βούτηξε μια βούρτσα ή χτένα σε κοντίσιονερ για να μπορέσει να ξεμπλέξεις τα μαλλιά σου! Μάζεψε με ένα κοκαλάκι τις τούφες που έχεις "ξεκολλήσει" για να μην κολλήσουν πάλι και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο!

Και μην ξεχνάς, ο πανικός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός σου όταν πρόκειται για τέτοιου είδους τραγωδίες! Ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές και θα έχεις και πάλι υπέροχα λαμπερά μαλλιά!

Από την Ελένη Αναστασάκη