Βάψε τέλεια τα μαλλιά σου μόνη σου!

04.09.2008
Δε χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία στο κομμωτήριο για να βάψεις τα μαλλιά σου. Αγόρασε βαφή και απόκτησε την ιδανική απόχρωση μόνη σου, στο σπίτι. Με τόσα εύχρηστα προϊόντα και με τη σωστή καθοδήγηση το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο.

Δε χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία στο κομμωτήριο για να βάψεις τα μαλλιά σου. Αγόρασε βαφή και απόκτησε την ιδανική απόχρωση μόνη σου, στο σπίτι. Με τόσα εύχρηστα προϊόντα και με τη σωστή καθοδήγηση το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο.

Τι θα χρειαστείς

Σετ βαφής ή επαγγελματική βαφή

Μια πλαστική μπέρτα ή σακούλα

Γάντια μιας χρήσης*

Οξυζενέ*

Κοντίσιονερ*

Πλαστικό μπολ**

Ειδικό πινέλο για βαφή μαλλιών**

Καθρέφτη χειρός

Χτένα ή πλαστική βούρτσα


*περιλαμβάνονται στο σετ βαφής, αλλά τα αγοράζεις ξεχωριστά για τις επαγγελματικές βαφές που πωλούνται μεμονωμένα.

**απαραίτητα για την επαγγελματική βαφή



Πώς θα τα καταφέρεις


Βήμα πρώτο: η εύκολη λύση για τις αρχάριες είναι ένα σετ με το χρώμα που θες, ένα μπουκαλάκι οξυζενέ και κοντίσιονερ (όλα σε συγκεκριμένες ποσότητες για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα). Θα το βρεις στο τμήμα περιποίησης μαλλιών των καταστημάτων καλλυντικών και σε σούπερ μάρκετ. Τα καταστήματα καλλυντικών έχουν μεγαλύτερη ποικιλία και θα είναι πιο εύκολο να διαλέξεις τη σωστή απόχρωση. Αν έχεις μακριά μαλλιά, το καλύτερο είναι ν' αγοράσεις δύο συσκευασίες γιατί μπορεί να μην σου φτάσει η ποσότητα.


Βήμα δεύτερο: εναλλακτικά, διάλεξε μια επαγγελματική βαφή. Έτσι θα έχεις μεγαλύτερη ευχέρεια επιλογής χρώματος αλλά και πάλι ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες. Τα περισσότερα μαγαζιά προσφέρουν προϊόντα, αλλά όχι συμβουλές. Αν έχεις μακριά μαλλιά, επίσης αγόρασε δύο συσκευασίες και οξυζενέ εις διπλούν γιατί μία μπορεί να μην φτάνει.


Βήμα τρίτο: το χρώμα ανακατεύεται με το οξυζενέ, που είναι σε κρεμώδη μορφή και διαφορετικών βαθμών. Για τις επαγγελματικές βαφές το οξυζενέ αγοράζεται χωριστά. Αυτά των 20-30 βαθμών είναι τα πιο κατάλληλα. Αν το οξυζενέ είναι πιο αδύναμο μπορεί να μην σου πετύχει η απόχρωση, ενώ αν είναι πιο δυνατό μπορεί να σου κάψει τα μαλλιά. Θα το ανακατέψεις με τη βαφή στην αναλογία που λένε οι οδηγίες, σε ένα πλαστικό μπολ και θ' απλώσεις το μείγμα στα μαλλιά μ' ένα πινέλο.


Βήμα τέταρτο: όταν πάρεις τον αέρα της τεχνικής, μην φοβηθείς να πειραματιστείς με δύο αποχρώσεις βάζοντας πάντα ακριβώς την απαιτούμενη ποσότητα οξυζενέ για να πετύχεις μια ιδιαίτερη απόχρωση που θέλεις.


Βήμα πέμπτο: ξεμπέρδεψε καλά τα μαλιά και κάνε χωρίστρα στην κορυφή. Βάλε το χρώμα κατευθείαν στη ρίζα με το απλικατέρ του σετ, ή με το πινέλο αν διάλεξες επαγγελματική βαφή. Συνέχισε χωρίζοντας τα μαλλιά σε λεπτές τούφες με τη λαβή του πινέλου, μέχρι να καλύψεις με χρώμα όλο το κεφάλι. Αν θες να περάσεις όλα τα μαλλιά, περίμενε πρώτα δέκα λεπτά, μετά άπλωσε τη υπόλοιπη βαφή με τα χέρια κάνοντας μασάζ σε όλο το μήκος της τρίχας κι άφησε την για όσο χρόνο λένε οι οδηγίες. Όσο βάφεις τη ρίζα ο καθρέφτης χειρός θα σε καθοδηγήσει για το πίσω μέρος του κεφαλιού.


Βήμα έκτο: λούσου -ιδανικά σκυμμένη στη μπανιέρα- με χλιαρό προς κρύο νερό. Στην αρχή βρέξε το κεφάλι και κάνε αφρό με τη βαφή. Ξέπλυνε καλά, μέχρι να μην βγαίνει άλλο χρώμα και βάλε σαμπουάν. Λούσου κανονικά, φροντίζοντας ν' απομακρύνεις κάθε υπόλειμμα χρώματος τρίβοντας το δέρμα του κεφαλιού με τ' ακροδάχτυλα. Ξέπλυνε και βάλε οπωσδήποτε κοντίσιονερ για να ξεμπερδέψεις τα μαλλιά ευκολότερα.


Βήμα έβδομο: στεγνώνεις, χτενίζεις κι είσαι έτοιμη. Κούκλα!


Επαγγελματικά μυστικά:

  • Την πρώτη φορά μην επιχειρήσεις μεγάλη αλλαγή χρώματος. Ένας ή δύο τόνοι διαφορά απ' αυτόν που έχεις τώρα είναι αρκετοί για να σε ανανεώσουν. Διαφορετικά μπορεί να έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις.

  • Τα γκρίζα μαλλιά χρειάζονται είκοσι λεπτά περισσότερο για να απορροφήσουν το χρώμα. Οπότε άρχισε πρώτα με τα γκρίζα, άσε να περάσουν είκοσι λεπτά και μετά συνεχίζεις με τα υπόλοιπα. Αν έχεις όλο γκρίζα, απλώς περίμενε είκοσι λεπτά παραπάνω.

  • Για κατεστραμμένα μαλλιά, προτίμησε ένα 20άρι οξυζενέ. Αν θες ν' ανοίξεις πολύ τα μαλλιά σου, διάλεξε το 40άρι.

  • Η βαφή λερώνει τα υφάσματα, γι' αυτό διάλεξε μια σκούρα πετσέτα για μετά το λούσιμο και απομάκρυνε απ' το μπάνιο όλα τα υφάσματα που δεν θα ήθελες να λεκιάσουν.