Γιατί το κούρεμα «χταπόδι» θα είναι από τα μεγαλύτερα trends του καλοκαιριού

Γιατί το κούρεμα «χταπόδι» θα είναι από τα μεγαλύτερα trends του καλοκαιριού
(photo: @romiirogue)
Η αλήθεια είναι ότι ορισμένα χτενίσματα, όπως oι αφέλειες «κουρτίνες» και το shag έχουν παγιωθεί αυτή τη στιγμή στον χώρο της ομορφιάς, ωστόσο υπάρχει κάτι νέο με μια ενδιαφέρουσα ονομασία στον ορίζοντα. Το κούρεμα «χταπόδι». Ναι καλά διάβασες!

Δες τι πρέπει να γνωρίζεις για τη νέα αυτή τάση, πώς να το ζητήσεις στο κομμωτήριο και πώς να το κάνεις να λειτουργήσει ανεξάρτητα από το μήκος των μαλλιών σου.

Τι είναι το κούρεμα «χταπόδι»;

Το κούρεμα χταπόδι δεν είναι τόσο περίεργο όσο ακούγεται: στην πραγματικότητα είναι μια επανεφεύρεση του εμβληματικού κουρέματος "Rachel" από τη δεκαετία του '90 που έγινε διάσημο από τον χαρακτήρα της Jennifer Aniston στο Friends. Το κόψιμο φυσικά δεν μοιάζει με κάποιο θαλάσσιο πλάσμα αλλά με ένα μοντέρνο shag και αυτή τη στιγμή εξαπλώνεται στο διαδίκτυο ως η νέα τάση. «Θα το δεις σε όλο το Instagram, το Pinterest και το TikTok», λέει ο hair stylist Darren Bain, στο Taylor Taylor Londοn. «Δημοφιλές στην Ιαπωνία και την Κορέα, το στυλ έφτασε πρόσφατα στη Δύση ως μια μοντέρνα εναλλακτική στα παραδοσιακά μακριά layered μαλλιά. Το κούρεμα χταπόδι είναι μια ακόμη επανάληψη του shag, αλλά με μια μοντέρνα παραλλαγή» σημειώνει ο hair stylist .

To κούρεμα που ταιριάζει σε κάθε γυναίκα με μακριά μαλλιά

Ποια γυναίκα μπορεί να το δοκιμάσει

Αν ψάχνεις για ένα κολακευτικό κούρεμα σε κοντό έως μεσαίο μήκος, το κούρεμα «χταπόδι» μπορεί να σου ταιριάζει. «Είναι τέλειο για κάποια που της αρέσει ο όγκος και τα μπερδεμένα μαλλιά, καθώς τα layers δημιουργούν πολύ όγκο που κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται πιο πυκνά εσωτερικά, αφήνοντας το μήκος αρκετά μικρό», λέει ο Bain. «Γενικά το κούρεμα αυτό χρειάζεται καθημερινό styling χρησιμοποιώντας προϊόντα λείανσης και styling αλλά και μια στρογγυλή βούρτσα».

Όσο για τις υφές των μαλλιών, το κούρεμα αυτό ταιριάζει καλύτερα σε όσες έχουν ίσια ή κυματιστά μαλλιά.

Το κομψό κούρεμα που ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες

Πώς να το ζητήσεις από τον κομμωτή σου

Μην ντρέπεσαι: δεν θα σε κοιτάνε παράξενα αν ζητήσεις αυτό το κούρεμα στο κομμωτήριο. «Πολλοί κομμωτές θα γνωρίζουν το εν λόγω κούρεμα, αφού αυξάνεται σε δημοτικότητα», είπε ο Bain. «Ωστόσο, είναι πάντα καλή ιδέα να βρεις μερικές φωτογραφίες για να δείξεις στον κομμωτή σου». Δες τις φωτογραφίες για να πάρεις μια γεύση.

{https://www.instagram.com/p/CXOvVrIOX0M/?img_index=1}

{https://www.instagram.com/p/CKWk04xL-zW/}

{https://www.instagram.com/p/CHnYQ2Gjp9o/?img_index=2}

{https://www.instagram.com/p/CRByGVCDtoa/}

Τελευταία τροποποίηση στις 09.05.2023 - 08:05