Πώς να εξασφαλίσεις ότι το κούρεμα σου δε θα είναι κακό

20.02.2023
Πώς να εξασφαλίσεις ότι το κούρεμα σου δε θα είναι κακό
Μάθε τις κορυφαίες συμβουλές των ειδικών!

Όλες έχουμε ζήσει αυτό το σενάριο: Κάθεσαι στην καρέκλα του κομμωτηρίου, και αφού περιγράψεις στον/ην hair stylist τι θέλεις, βλέπεις τελικά κάτι διαφορετικό από αυτό που είχες στο μυαλό σου. Μερικές φορές το αποτέλεσμα μπορεί να σε εκπλήξει ευχάριστα, αλλά μερικές άλλες φορές το αποτέλεσμα μπορεί να σε απογοητεύσει πλήρως. Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις για να αποφύγεις ένα κακό αποτέλεσμα; Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πιο σημαντικό από όλα είναι να κάνεις μια έρευνα πριν κλείσεις το επόμενο ραντεβού σου για να μάθεις ποιες τεχνικές είναι οι καλύτερες για τον τύπο μαλλιών σου.

Σκέφτεσαι να κάνεις αφέλειες; Πρέπει να ακούσεις τη συμβουλή της Lily Collins

Παρακάτω, θα μάθεις πώς μπορείς να προετοιμαστείς καλύτερα για το επόμενο ραντεβού σου στο κομμωτήριο και ποιες τεχνικές κουρέματος λειτουργούν καλύτερα για κάθε τύπο μαλλιών

Πώς μπορείς να προετοιμαστείς για το ραντεβού στο στο κομμωτήριο;

Η σχέση μεταξύ πελάτη και στυλίστα λειτουργεί αμφίδρομα. Ανεξάρτητα από το πόσο ταλαντούχος είναι ένας στυλίστας, δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σου. Μην ντραπείς να εξηγήσεις όσο καλύτερα μπορείς αυτό που θέλεις ή να φέρεις σχετικές φωτογραφίες. Αυτό θα βοηθήσει τον/ην stylist να μπορεί να ταιριάξει την ουσία αυτής της φωτογραφίας στην εμφάνισή σου.

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζεις τι είναι ρεαλιστικό για τον τρόπο ζωής σου, τις συνήθειες περιποίησης και την υφή των μαλλιών σου. Κάνε μια αναδρομή στο το ιστορικό των μαλλιών σου για να καταλάβεις τι δούλεψε και τι όχι. Δες παλιές σου φωτογραφίες και προσπάθησε να καταλάβεις τι θα λειτουργούσε για να πετύχεις το look που θέλεις. Σκέψου αν αυτό είναι εφικτό με την υφή σου, το styling που κάνεις και σε τι κατάσταση βρίσκεται η υγεία των μαλλιών σου.

Αυτή η τεχνική είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσεις κίνηση σε λεπτά μαλλιά

Συμβουλές κουρέματος για λεπτά μαλλιά

Ενώ οι περισσότεροι στυλίστες εκπαιδεύονται παραδοσιακά στο να κόβουν τα λεπτά μαλλιά βρεγμένα, προσθέτοντας μήκη για καδράρισμα του προσώπου κ.λπ., αυτό μπορεί να αφήσει περισσότερο χώρο για λάθη. Τα λεπτά μαλλιά είναι πιο αδύναμα ενώ είναι βρεγμένα, επομένως είναι καλύτερα πρώτα να έχουν στεγνώσει κατά 75-80%. Αν τα μαλλιά σου είναι πιο μακριά από το ύψος των ώμων, είναι καλύτερο συνήθως να κόβονται στεγνά. Αυτό δίνει μια καλύτερη αίσθηση της φυσικής υφής. Αυτή η προσέγγιση είναι επίσης ιδανική για όσες θέλουν να μειώσουν βάρος από πυκνά, λεπτά μαλλιά.

Συμβουλές κουρέματος για σπαστά μαλλιά

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα κουρέματα για μεσαία έως παχιά κυματιστά μαλλιά πρέπει να έχουν ως στόχο την ενδυνάμωση του μοτίβου αυτού που έχουν τα συγκεκριμένα μαλλιά. Προτίμησε κουρέματα που για το styling τους δεν θα χρειαστούν τη θερμότητα. Αν έχεις αυτόν τον τύπο μαλλιών, οι ειδικοί εξηγούν ότι είναι καλύτερο τα μαλλιά να κοπούν όσο είναι ακόμα υγρά. Αυτό βοηθά στο φανεί καλύτερα το σχήμα τους και πώς θα κάθονται.

Συμβουλές για μπούκλες

Για τα μαλλιά με μπούκλες, ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια είναι το να αποφύγεις να τις μικρύνεις κατά το κούρεμα. Αν κουρευτείς όσο τα μαλλιά σου είναι βρεγμένα και τεντώσεις τη μπούκλα, μπορεί να τη μικρύνεις να έχεις πιο κοντά μαλλιά από ό,τι ίσως θα ήθελες. Δοκίμασε να κουρευτείς με στεγνά μαλλιά και χωρίς να τα έχεις τραβήξει πριν σε κότσο ή αλογοουρά. Αυτό θα επιτρέψει στον/ην stylist να δει πώς είναι τα μαλλιά φυσικά.