Οι αφέλειες Audrey Hepburn είναι η πιο μοντέρνα εκδοχή της πλαϊνής χωρίστρας

21.11.2022
Οι αφέλειες Audrey Hepburn είναι η πιο μοντέρνα εκδοχή της πλαϊνής χωρίστρας
Εμπνευσμένες από την Audrey Hepburn, οι αφέλειες Hepburn έχουν γίνει βασικό στοιχείο του It-girl

Οι πλαϊνές αφέλειες και οι πλαϊνές χωρίστρες έχουν κάνει και επίσημα το comeback τους, και η τελευταία εκδοχή της τάσης είναι μια αναδρομή εμπνευσμένη από ένα αστέρι του Hollywood. Όπως τις είδαμε στην Bella Hadid και την Zoë Kravitz, οι αφέλειες Audrey Hepburn θυμίζουν το κλασικό κούρεμα της ιστορικής ηθοποιού.

Οι sleepy αφέλειες είναι αβίαστα κομψές – και είναι τέλειες για το φθινόπωρο

"Αυτό το look είναι σίγουρα εμπνευσμένο από την κλασσική εποχή της Hepburn, με νοσταλγία super model της δεκαετίας του '90", λέει η Amy Abramite, δημιουργική διευθύντρια και στυλίστρια στο Maxine Salon του Σικάγο, σημειώνοντας ότι αρκετά super model της εποχής—συμπεριλαμβανομένων των Naomi Campbell, Helena Christensen, Kate Moss και Claudia Schiffer — είχαν μικροσκοπικές αφέλειες στο απόγειο της καριέρας τους.

Το look εμπνέεται σε μεγάλο βαθμό από την Hepburn σε ταινίες όπως το "Breakfast at Tiffany's" και "Roman Holiday", καθώς και τα Βραβεία Όσκαρ του 1954 (όπου η Hepburn κέρδισε το Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου). Δεν είναι περίεργο που οι celebrities αγαπούν τόσο πολύ το look: Είναι ένα από τα πιο κομψά στυλ στην ιστορία των μαλλιών.

Αυτό είναι το πιο κομψό αξεσουάρ του φθινοπώρου, σύμφωνα με την Bella Hadid

"Η Audrey Hepburn ήταν ένα είδωλο για τα μαλλιά κατά τη διάρκεια της εποχής της και πολύ πιο πέρα, και είμαι ενθουσιασμένη που βλέπω αυτή την τελευταία γενιά να εμπνέεται από τη δουλειά και την εμφάνισή της", λέει η Kacey Welch, hair stylist και ιδρύτρια της μεθόδου Kacey Welch. "Πιστεύω ότι πολλές γυναίκες θέλουν να κάνουν αφέλειες και το να αντλήσουν έμπνευση από μια τέτοια star είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουν".

Εάν μπεις στον πειρασμό να δοκιμάσεις τις αφέλειες Hepburn, αλλά δεν θέλεις να κάνεις στα μαλλιά σου κάτι που σε ταξιδεύει πίσω στο 2010, μην ανησυχείς: Αυτό το look είναι πολύ διαφορετικό από εκείνο με τις πολλές στρώσεις που ήταν τότε trend. "Οι αφέλειες στα τέλη των 00s και τις αρχές της δεκαετίας του 2010 ήταν πιο αναμεμειγμένες και πολυεπίπεδες από αυτές της Hepburn", λέει η Welch. "Είναι δύο πολύ διαφορετικά στυλ και εφέ."

Οι αφέλειες Hepburn είναι επίσης πολύ λιγότερο βαριές, προσθέτει η Abramite. "Οι αφέλειες Hepburn έχουν πιο αέρινη εμφάνιση: Είναι πιο ανοιχτόχρωμες και πολυεπίπεδες και έχουν υφή για αφαίρεση βάρους", εξηγεί. "Οι αφέλειες στις δεκαετίες του 2000 και του 2010 ήταν πιο παχιές, μακρύτερες και συμπαγείς για πιο αμβλεία εμφάνιση". Η σημερινή εκδοχή της τάσης είναι πιο κομψή.