Σκέπτεσαι να κάνεις το μαλλί σου καστανό; Αυτές οι 4 διάσημες το δοκίμασαν και το αποτέλεσμα ειναι τέλειο!

03.02.2022
Σκέπτεσαι να κάνεις το μαλλί σου καστανό; Αυτές οι 4 διάσημες το δοκίμασαν και το αποτέλεσμα ειναι τέλειο!
Τα καστανά μαλλιά επιβάλλονται τον χειμώνα και η προτίμηση των celebrities σε αυτή την απόχρωση, της δίνει περισσότερο ενδιαφέρον από ποτέ.

Διάσημες όπως η Hailey Bieber, η Billie Eilish και η Jessica Alba άφησαν πίσω τα χρυσαφένια τους ξανθά μαλλιά και πέρασαν σε καστανές αποχρώσεις. Το αποτέλεσμα; Απλά απίστευτο.

Βέβαια για να λέμε την αλήθεια η πανδημία βοήθησε κάπως στο να φαίνονται τα σκούρα μαλλιά πιο ελκυστικά. Από τα lockdown, πολλές από εμάς συνηθίσαμε σε μια εμφάνιση λίγοτερο συχνής συντήρησης, την οποία παραδοσιακά μας προσφέρει το καστανό χρώμα.

«Έχω δει μια αύξηση στις γυναίκες που ζητούν να γίνουν από ξανθές καστανές, όπως συνηθίζεται τον χειμώνα, ακολουθώντας τις τάσεις στα μαλλιά», λέει στο Harper’s Bazaar η Λονδρέζα colourist Luci Green.

«Προτείνω πάντα να συμβουλεύεστε έναν colourist πριν από οποιαδήποτε αλλαγή χρώματος, ώστε να μπορέσει να βρει ποια είναι η καλύτερη απόχρωση για τον τόνο του δέρματός σας», προσθέτει η Green. «Κάθε γυναίκα χρειάζεται πάντα ένα χρώμα που να ταιριάζει με τους χρωματισμούς και την προσωπικότητά της. Για παράδειγμα, σε μερικές γυναίκες μπορεί να ταιριάζει το απόλυτο σκούρο, ενώ σε άλλες μπορεί να τους πάνε λίγο πιο ανοιχτόχρωμα χρώματα».

Μάλιστα οι ειδικοί συμβουλεύουν να προετοιμαστείς για μια σταδιακή μετάβαση. «Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι την πρώτη φορά που σκουραίνεις το χρώμα, καλό είναι να το κάνεις σταδιακά», αποκαλύπτει η Green. «Εάν δεν το κάνεις αυτό, υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψεις τα μαλλιά σου ή να αποκτήσεις ένα ανεπιθύμητο χρώμα».

Ενώ οι καστανές μπορεί να χρειάζονται λιγότερο συχνά φρεσκαρίσματα από τις ξανθές ή τις πιο τολμηρές αποχρώσεις, όλα τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται φροντίδα και προσοχή. «Ο καλύτερος τρόπος για να περιποιηθείς τα φρεσκοβαμμένα μαλλιά στο σπίτι, είναι να χρησιμοποιείς πάντα ένα επαγγελματικό σαμπουάν και μαλακτικό για την προστασία του χρώματος», λέει η Green. «Είναι επίσης σημαντικό να αποφεύγεις τη χρήση υπερβολικής θερμότητας», προσθέτει, εάν θέλεις το χρώμα να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Εάν μπείς στον πειρασμό να κάνεις σκούρα τα μαλλιά σου, πάρε έμπνευση από αυτά τα διάσημα πρόσωπα που πρόσφατα ασπάστηκαν το καστανό χρώμα:

Hailey Bieber

Το 2020 η Bieber έκανε μια απαλή απόχρωση σε brown-biscuit με smoky, ανάμεικτες ανταύγειες. Φαίνεται ότι το καστανό της μαλλί το χαίρεται πολύ, έχοντας από τότε δοκιμάσει μόνο κάποιες παραλλαγές της απόχρωσης.

Billie Eilish

Το ebony brown της Eilish φαίνεται φρέσκο και εκλεπτυσμένο.

Jessica Alba

Καθ 'όλη τη διάρκεια του 2021, η Alba σιγά-σιγά πήγε από το χρυσό ξανθό σε σκούρο καφέ σοκολατί, αποδεικνύοντας ότι η αργή και σταθερή αλλαγή διατηρεί την ποιότητα του χρώματος.

Beyonce

Ενώ της πάει τόσο πολύ το ξανθό καραμελέ που είναι το σήμα κατατεθέν της, η Beyoncé δείχνει πολύ όμορφη και με το καστανό balayage.