Το liquid hair είναι η νέα hot τάση που αξίζει να γνωρίζεις

20.11.2021
Το liquid hair είναι η νέα hot τάση που αξίζει να γνωρίζεις
Πώς να το καταφέρεις στο σπίτι

Καθώς οι θερμοκρασίες γίνονται πιο χαμηλές, τείνουμε να αφήνουμε πίσω τα ανέμελα beach waves και τις μπούκλες για ένα νέο μεταξένιο look: Το Liquid hair. Μια γρήγορη αναζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ότι ακόμη και διασημότητες όπως η Jennifer Lopez, η Hailey Bieber και η Kim Kardashian δηλώνουν fans αυτής της τάσης.

Η νέα τάση που θα κολακέψει το πρόσωπο σου

Σε αντίθεση με την τάση του wet hair, το liquid hair δεν φαίνεται πραγματικά βρεγμένο. Είναι εξαιρετικά λαμπερά, αντανακλαστικά μαλλιά που είναι γεμάτα και απαλά στην αφή. Η ιδιομορφία τους είναι πως αντανακλούν το φως όπως το νερό (εξ ου και το όνομα).

"Είναι ένα υγιές look, και η αναβαθμισμένη εκδοχή των ίσιων μαλλιών της δεκαετίας του '90", λέει η Clariss Rubenstein, celebrity hairstylist που συνεργάζεται με ονόματα όπως η Jennifer Garner και η Dakota Fanning. "Είναι κομψά και έχουν περισσότερη κίνηση και ροή", προσθέτει η celebrity hairstylist Joseph Maine.

Και οι δύο ειδικοί συμφωνούν ότι για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, μια θεραπεία κερατίνης στο κομμωτήριο είναι μια καλή επιλογή, ειδικά για όσες έχουν πολύ πυκνά, σγουρά μαλλιά. «Είναι μια χημική διαδικασία που μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην εξομάλυνση της υφής των απείθαρχων τριχών», λέει η Maine. Σύμφωνα με την Rubenstein, αυτές οι θεραπείες τείνουν να ξεθωριάζουν μετά από τρεις έως έξι μήνες. «Μπορεί να κάνει τα μαλλιά εξαιρετικά ίσια με την πάροδο του χρόνου», λέει η Maine.

Παρακάτω, οι επαγγελματίες αναλύουν τα βήματα για να κάνεις το liquid hair look στο σπίτι:

1. Εφάρμοσε στα βρεγμένα μαλλιά σου ένα ενυδατικό προϊόν κατά του φριζαρίσματος για να ισιώσεις και να μπλοκάρεις την υγρασία.

2. Στέγνωσε τα μαλλιά σου για να γίνουν όσο πιο λεία γίνεται με μια στρογγυλή βούρτσα.

3. Συνέχισε χρησιμοποιώντας ένα σίδερο. Η Rubenstein σημειώνει ότι πρέπει να το περνάς στα μαλλιά σου σε μικρά τμήματα, χρησιμοποιώντας μια βούρτσα μπροστά από το σίδερο. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στις άκρες.

4. Τέλος, διώξε το φριζάρισμα με ένα σπρέι φινιρίσματος. Τόσο η Maine όσο και η Rubenstein συνιστούν ένα σπρέι γυαλάδας: "Θέλεις το φινίρισμα να είναι γυαλιστερό χωρίς να φαίνεται λιπαρό", λέει η Maine.