Έλαιο argan: Οι θαυματουργές ιδιότητες του και για τα μαλλιά σου

03.12.2020
Έλαιο argan: Οι θαυματουργές ιδιότητες του και για τα μαλλιά σου
Σίγουρα έχεις ακούσει για το έλαιο argan. Είναι σαν το καστορέλαιο, το έλαιο καρύδας και το ελαιόλαδο και μπορεί να αποτελέσει ένα μέσο για αλλαγή στη ρουτίνα των μαλλιών σου. Ναι, το ίδιο έλαιο argan που χρησιμοποιείς στο πρόσωπό σου, κάνει επίσης θαύματα στα μαλλιά σου, γι 'αυτό πιθανότατα κέρδισε τον χαρακτηρισμό «υγρός χρυσός». Αλλά πώς ακριβώς το χρησιμοποιείς στα μαλλιά σου; Και ποια προϊόντα ελαίου argan oil λειτουργούν καλύτερα; Η τριχολόγος και hair colorist Bridgette Hill αναφέρει στο Cosmopolitan όσα πρέπει να ξέρεις.

Ποια είναι τα οφέλη από το έλαιο argan για τα μαλλιά;

Το έλαιο Argan είναι γεμάτο με ακόρεστα λιπαρά οξέα (ελαϊκό και λινελαϊκό οξύ) και αντιοξειδωτικά (βιταμίνη Ε και πολυφαινόλες), τα οποία βοηθούν αυτό το υπερκαταλυτικό συστατικό να ενυδατώνει τα μαλλιά, να αποτρέπει την απώλεια νερού και να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, για την προστασία από ζημιές τόσο των τριχοθυλακίων όσο και του τριχωτού της κεφαλής. Τι σημαίνει αυτό ακριβώς για τα μαλλιά σου; Σκέψου: λάμψη, ενυδάτωση, απαλότητα, προστασία και ελαστικότητα.

Διάβασε και αυτό: Η θεραπεία ζεστού λαδιού και πώς μπορεί να βοηθήσει στην υγεία των μαλλιών σου

Ποιο έλαιο argan είναι καλύτερο για τα μαλλιά;

Ενώ μπορείς να βρεις κάποιες φθηνές εκδοχές του, η Hill λέει ότι η ποιότητα είναι το κλειδί σε αυτή την περίπτωση. «Τα περισσότερα έλαια argan (καλλυντικής τάξεως) υποβάλλουν τα έλαιά τους σε μια επιβλαβή διαδικασία θέρμανσης και απομάκρυνσης της οσμής», εξηγεί η Hill. «Αυτό αποδυναμώνει τις θεραπευτικές ιδιότητες και τα οφέλη του λαδιού. Πώς λοιπόν θα καταλάβεις το αυθεντικό έλαιο argan; Δεν θα πρέπει να έχει έντονη, αρωματική οσμή (αλλά μάλλον μυρωδιά «ξηρών καρπών») και πρέπει να έχει μια ελαφριά πορτοκαλί απόχρωση.

Έτσι, για να αποκομίσεις όλα αυτά τα εκπληκτικά οφέλη, πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν υψηλής ποιότητας που έχει υποστεί τέλεια επεξεργασία, συσκευάζεται σωστά (σε ένα σκούρο μπουκάλι για να μην εισχωρεί το φως και το αποδυναμώνει), είναι αποθηκευμένο εξίσου σωστά (σε δροσερό, σκοτεινό μέρος για να το προστατεύσεις από τη θερμότητα) και να το εφαρμόσεις με τον καλύτερο τρόπο για τον τύπο και την υφή των μαλλιών σου.

Διάβασε και αυτό: Ελαιόλαδο: Πώς μπορεί να σε βοηθήσει στην περιποίηση των μαλλιών σου

Πώς να χρησιμοποιήσεις το έλαιο argan για τα μαλλιά σου:

Το έλαιο argan είναι τόσο ευεργετικό για το δέρμα και τα μαλλιά σου που μπορεί να μπεις στον πειρασμό να το χρησιμοποιήσεις παντού, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνεις (θυμήσου: δεν είναι φθηνό). Όσον αφορά τη διαδικασία εφαρμογής, ο τύπος και η υφή των μαλλιών σου είναι το κλειδί. Παρακάτω, θα διαβάσεις μερικές επιλογές που θα σου επιτρέψουν να αξιοποιήσεις στο έπακρο αυτό το ακριβό έλαιο, ώστε να μην χαραμίσεις ούτε μια σταγόνα.

1. Ως νυχτερινή θεραπεία πριν από το σαμπουάν

2. Ως scalp soother

3. Ως hair styler

4. Ως στεγανωτικό

5. Ως ελαφρύ μαλλακτικό

Το έλαιο argan μπορεί να κάνει κακό στα μαλλιά;

Ποιος είναι ο γενικός κανόνας χρήσης; Θα πρέπει να απλώνεις τα έλαια των μαλλιών σου με τον ίδιο τρόπο όπως κάνεις με τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σου: Εφάρμοσε πρώτα όλα τα υγραντικά και τα ενυδατικά καλλυντικά και στη συνέχεια, « σφράγισε» τα με τα αδιαπέραστα συστατικά (στην περίπτωση μας το έλαιο argan).

Eν κατακλείδι

Εφόσον το χρησιμοποιείς σωστά — δηλαδή δίνεις προσοχή τόσο στον τύπο των μαλλιών σου όσο και στη σειρά που το εφαρμόζεις - το έλαιο argan είναι μια εξαιρετική προσθήκη στις περισσότερες ρουτίνες περιποίησης μαλλιών. Απλώς θυμήσου να επενδύσεις σε ένα αυθεντικό έλαιο argan oil για να αποκομίσεις πραγματικά τα οφέλη του.