Οι απλοί τρόποι να προλάβεις τη ψαλίδα στα μαλλιά σου

09.08.2020
Οι απλοί τρόποι να προλάβεις τη ψαλίδα στα μαλλιά σου
Τα μοναδικά tips που θα χρειαστείς

Η ψαλίδα είναι κάτι που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες. Παρ'όλα αυτά, υπάρχουν μερικοί τρόποι να την ελαχιστοποιήσεις ή ακόμα και να την ξεφορωθείς εντελώς.

Δες και αυτό: Βαμμένα μαλλιά το καλοκαίρι; Μάθε πώς να τα περιποιείσαι

Διάβασε παρακάτω για να μάθεις τους τρόπους:

Ρύθμισε τη θερμοκρασία
Ένας από τους κύριους παράγοντες που δημιουργούν ψαλίδα, είναι η θερμότητα. Ρύθμισε τη θερμοκρασία του styling tool που χρησιμοποείς ξεκινώντας από τους 100 και μην ξεπεράσεις ποτέ τους 160 βαθμούς Κελσίου, καθώς θα διαλύσει τον εξωτερικό υμένα της τρίχας και θα κάνει το χρώμα να ξεθωριάσει. Επίσης μην ξεχνάς ποτέ, όταν χρησιμοποιείς πιστολάκι, σίδερο για ίσωμα ή για μπούκλες, να χρησιμοποιείς σπρέι προστασίας από τη θερμότητα.

Πρόσεξε τις βαφές και το pH τους
Εάν βάφεις τα μαλλιά σου μόνη σου, χρησιμοποίησε προϊόντα που απέχουν 1 ή 2 τόνους από το φυσικό σου χρώμα. Μετά από επαφή με χημικά, τα μαλλιά σου είναι πολύ σημαντικό να έχουν ξανά υγρασία και πρωτεΐνη.

Αυτό το είδες; 3 τρόποι να διορθώσεις τους ανεπιθύμητους τόνους μετά από το βάψιμο του μαλλιού σου

Λούσε τα σωστά
Επίσης σημαντικός παράγοντας στη δημιουργία και την ανάπτυξη της ψαλίδας είναι ο λάθος τρόπος λουσίματος. Απόφυγε το ζεστό νερό, και προτίμησε κρύο ή χλιαρό. Αφού τρίψεις το κρανίο σου, ξέπλυνε απαλά το σαμπουάν από τις ρίζες προς τις άκρες, χωρίς τρίψιμο. Μετά το λούσιμο, χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου μαζί με το conditioner για να χτενίσεις απαλά τα μαλλιά σου, κάτι που θα απομακρύνει τους περισσότερους κόμπους και στη συνέχεια μάζεψε ψηλά τα μαλλιά σου με μια απαλή πετσέτα.

Πάντα χτένιζα τα απαλά
Όταν ξεμπερδεύεις τα μαλλιά σου, κάν'το πάντα απλά. Στέγνωσε τα ταμποναριστά και χρησιμοποίησε ένα leave-in conditioner για να τα προστατέψεις.