Μακιγιάζ γραφείου που δουλεύει μαζί σου

01.09.2008
Το ιδανικό μακιγιάζ γραφείου έχει ως αποτέλεσμα ένα πρόσωπο που δεν είναι ούτε υπερβολικά απλό, ούτε πολύ φορτωμένο.

Το ιδανικό μακιγιάζ γραφείου έχει ως αποτέλεσμα ένα πρόσωπο που δεν είναι ούτε υπερβολικά απλό, ούτε πολύ φορτωμένο. Ως φιλόδοξη κι υπεύθυνη εργαζόμενη ο στόχος είναι να δείχνεις περιποιημένη και σοβαρή, όχι μια "σουρλουλού" που έχει το μυαλό της μόνο στους άντρες.

Μην ξεχνάς ότι λόγω του διαφορετικού φωτισμού, το μακιγιάζ που προτείνουμε μπορεί να δείχνει τελείως αλλιώς στο σπίτι. Αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει εδώ, είναι να δουλεύει για σένα κι όχι εναντίον σου.

Τα εργαλεία

  • Καφέ ή μαύρη μάσκαρα
  • Καφέ ή μαύρο άι-λάινερ
  • Βάση σε χρυσοκίτρινη απόχρωση
  • Ροζ ή βερικοκί ρουζ
  • Ροδακινί κραγιόν ή γκλος
  • Ανοιχτόχρωμη σκιά

Η τεχνική

1. Χρησιμοποίησε υγρή βάση (μέικαπ) που να αντισταθμίζει τις πρασινωπές αποχρώσεις της λάμπας φθορισμού του γραφείου. Πρέπει να είναι σε απαλούς, χρυσούς τόνους. Απόφυγε τις ροζ αποχρώσεις που θα βγαίνουν πορτοκαλί σ' αυτό το φως!

2. Άπλωσε ένα απαλό ρουζ σε απαλό ροζ ή βερικοκί στα μάγουλα. Και σε αυτήν την περίπτωση, το κόκκινο ή έντονο ροζ θα δείχνουν πορτοκαλί.

3. Βάλε ροδακινί γκλος ή κραγιόν. Τα διάφανα και τα στραφταλιζέ είναι ιδανικά για τις λάμπες φθορισμού . Αντίθετα, οι γήινοι τόνοι δείχνουν "σκοτωμένοι" στο ίδιο φως. Ιδιαίτερα απόφυγε τις μπεζ ή μοβ αποχρώσεις.

4. Προτίμησε σκιά σε ζεστούς τόνους και πάλι σε ροδακινί, ρόζ ή χρυσό. Όσο πιο ανοιχτή είναι η σκιά, τόσο το καλύτερο. Απόφυγε τα πολύ σκούρα ή ψυχρά χρώματα, όπως το μπλε ή το γκρι.

5. Το μακιγιάζ των ματιών πρέπει να είναι διακριτικό ώστε να σε κολακεύει. Ο έντονος φωτισμός τονίζει κάθε λεπτομέρεια, γι’ αυτό και τα μάτια πρέπει να δείχνουν φυσικά. Αν είσαι ανοιχτόχρωμη, προτίμησε καφέ μάσκαρα και άι-λάινερ, γιατί τα μαύρα θα δείχνουν ψυχρά κι αφύσικα. Αν το καφέ είναι πολύ άτονο για σένα, προτίμησε τις καφέ-μαύρες αποχρώσες.