Ιδού τι συμβαίνει στα φρύδια μας καθώς μεγαλώνουμε

15.08.2019
Ιδού τι συμβαίνει στα φρύδια μας καθώς μεγαλώνουμε
Η ειδικός φρυδιών, Joey Healy, αποκαλύπτει τις συμβουλές της για κρατήσεις τα φρύδια σου ζωντανά σε κάθε δεκαετία

Το να μάθεις πώς να σχηματίζεις και να περιποιείσαι τα φρύδια σου έρχεται με την ηλικία. Όλες έχουμε μια φωτογραφία από το γυμνάσιο όπου τα φρύδια μας φαίνονται ... λίγο τρελά. Είτε ήσουν παιδί της δεκαετίας του '90 και η Drew Barrymore ενέπνευσε το look σου, ή απλά δεν κατάλαβες πώς μπορείς να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, χρειάζονται λίγα χρόνια για να διαμορφωθεί το δικό σου μοναδικό στυλ.

Δες και αυτό: Πες μου πώς θέλεις τις βλεφαρίδες σου να σου πω τι πρέπει να κάνεις

Εσύ όμως ήξερε ότι καθώς μεγαλώνουμε, τα φρύδια μας ωρίμαζαν και αυτά μαζί μας; Το φυσικό τους σχήμα εξελίσσεται με κάθε δεκαετία, από τα γεμάτα, ίσια φρύδια των προ-εφηβικών μας χρόνων, σε μια εκδοχή με περισσότερες γωνίες στα 30, 40 και 50.

Η ειδικός φρυδιών Joey Healy μοιράζεται μερικές συμβουλές για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από την ηλικία σου:

Πώς αλλάζει φυσικά το σχήμα των φρυδιών μας καθώς μεγαλώνουμε;

"Οι ουρές αρχίζουν να υποχωρούν, όπως και το μπροστινό μέρος των φρυδιών σας. Επίσης, καθώς η τρίχα χάνει το χρώμα της, μπορεί επίσης να χάσει τα φυσικά έλαια της και να γίνει πιο χοντρή. Ακόμα, η ουρά τείνει να πέφτει, κάτι που μπορεί να "τραβήξει" προς τα κάτω το μάτι και να το κάνει να φαίνεται στραβό. Δυστυχώς, αυτό γίνεται με ασύμμετρο τρόπο. Μερικοί πιστεύουν ότι φταίει η πλευρά που κοιμούνται, αλλά η ουρά πέφτει αναπόφευκτα. Η ποιότητα της τρίχας επίσης αλλάζει καθώς περνά ο καιρός".

Αυτό το είδες; Τα σημεία στα οποία πρέπει να αποφεύγεις να αφήνεις τα καλλυντικά σου το καλοκαίρι

Πώς διατηρούμε την υγεία των φρυδιών μας στα είκοσι μας;

"Στα είκοσι, κράτησε τα φρύδια σου παχιά και χνουδωτά. Η ισορροπία είναι σημαντική. Βεβαιώσου ότι είναι στο ίδιο επίπεδο και συμμετρικά".

Στα τριάντα μας;

"Στα τριάντα σου, μπορεί να θέλεις να επικεντρωθείς στην ομοιόμορφη πυκνότητα καθώς τα φρύδια γίνονται λίγο πιο αραιά. Είναι καλό να χρησιμοποιήσεις προληπτικά έναν ορό και αν δεν έχεις γεμίσει τα φρύδια σου, τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσεις να το κάνεις".

Από τα σαράντα και μετά;

"Στις σαράντα, βεβαιώσου ότι έχεις ένα ωραίο, καθορισμένο τόξο που τοποθετείται στα δύο τρίτα της διαδρομής του φρυδιού και μπορεί να θελήσεις να επικεντρωθείς στη χρήση εργαλείως όπως μολύβια και σκόνες για να δημιουργήσεις αυστηρότερες περιμετρικές γραμμές. Στα πενήντα και μετά, ξεκίνα να εφαρμόζεις highlighter κάτω από το φρύδι. Χρησιμοποίησε ένα καλό, κοφτερό ψαλίδι για τις μακριές τρίχες που πετάνε και χαλάνε το πλαίσιο".

Διάβασε επίσης: Μένει κραγιόν στα δόντια σου; Ιδού δύο τρόποι που θα σε σώσουν...

Ποιες είναι οι καλύτερες συμβουλές για τη διαμόρφωση των φρυδιών μας καθώς μεγαλώνουμε και πώς να τα βοηθήσουμε να συμπληρώσουν την μεταβαλλόμενη δομή των οστών μας;

"Όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο περισσότερη αψίδα χρειάζεσαι. Ανοίγει τα μάτια και καταπολεμά τη χαλάρωση άλλων μυών του προσώπου. Επίσης, καθώς μεγαλώνεις, χρειάζεσαι περισσότερη ευκρίνεια στα φρύδια σου. Όπως το ρουζ μπορεί να σε βοηθήσει να ζωντανέψεις ένα μεγαλύτερο σε ηλικία πρόσωπο, τα φρύδια μπορούν να σου δώσουν περισσότερη ευκρίνεια, δεδομένου ότι τα χαρακτηριστικά σου "ξεπλένονται". Επίσης, ¨μπορείς να αλλάξεις τα χρώματα με τα οποία γεμίζεις το φρύδι σου σε πιο δυνατούς τόνους καθώς μεγαλώνεις, επειδή τείνουν να φαίνονται λίγο πιο φυσικοί".