Τι συμβολίζει το χρώμα στο μακιγιάζ μας

16.07.2008
Ποιό είναι το χρώμα της αγαπημένης σας σκιάς; Σε ποιά απόχρωση αγοράζετε συνήθως κραγιόν; Τα χρώματα που επιλέγουμε για το μακιγιάζ

Ποιό είναι το χρώμα της αγαπημένης σας σκιάς; Σε ποιά απόχρωση αγοράζετε συνήθως κραγιόν; Τα χρώματα που επιλέγουμε για το μακιγιάζ μας δηλώνει κάποιο στοιχείο του χαρακτήρα μας.

Το ροδακινί είναι ανοιξιάτικο χρώμα και δείχνει φιλική διάθεση. Ταιριάζει σε μαυρισμένες επιδερμίδες και συνήθως το χρησιμοποιείτε σε μορφή ρουζ αλλά και σαν κραγιόν στα χείλη. Αν όμως δεν έχετε ακόμη μαυρίσει αποφύγετε να το χρησιμοποιήσετε σε όλο το πρόσωπο, φροντίστε με αυτό να τονίσετε μόνο ένα σημείο του προσώπου σας. Για να δώσετε λάμψη και φώς.

Το χαρακτηριστικό της γυναίκας που προτιμά το μπλε είναι η επικοινωνία ενώ τις πιο σκούρες αποχρώσεις επιλέγουν άτομα που ξέρουν να κρατούν το στόμα τους κλειστό και μπορείτε να τους εμπιστευτείτε τα μυστικό σας. Το φετινό καλοκαίρι το μπλε είναι της μόδας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν σκιά για να τονίσετε τα μάτια σας, φροντίστε να μην χρησιμοποιήσετε υπερβολική ποσότητα γιατί στο φως του ήλιου το μακιγιάζ φαίνεται ακόμη πιο έντονο. Ξεχωριστές είναι και οι μάσκαρα που κυκλοφορούν στην απόχρωση του μπλε.

Οι μωβ και λιλά αποχρώσεις φαίνεται ότι αρέσουν στις ευαίσθητες και προσγειωμένες γυναίκες. Το καλοκαίρι αποφύγετε τις σκούρες αποχρώσεις και διαλέξτε τις λιλά πολύ όμορφα είναι και τα βιολετί λιπ-γκλος αλλά και τα περλέ ρουζ.

Το κόκκινο είναι ο βασιλιάς των χρωμάτων και μια γυναίκα που φοράει κόκκινο κραγιόν δείχνει ότι έχει αυτοπεποίθηση και είναι δυναμική. Είναι της μόδας να μην είναι τέλεια απλωμένο. Για πιο φυσικό αποτέλεσμα προτιμήστε να βάψετε τα χείλη σας με ένα πινελάκι ή τα δάκτυλα.

Τις ρομαντικές αντιπροσωπεύει το ροζ ενώ το πιο έντονο δείχνει γυναίκα που θέλει να την προσέχουν. Δοκιμάστε ένα ρουζ σε απαλό ροζ χρώμα ή ένα ροζ ματ κραγιόν στα χείλη.

Τέλος το πράσινο συμβολίζει την ηρεμία και αρέσει γιατί δημιουργεί μια χαλάρωση. Οι πράσινες ιριδίζουσες σκιές στην εσωτερική γωνία του ματιού τονίζουν το βλέμμα ενώ τολμήστε να χρησιμοποιήστε ένα αί-λάινερ σε πράσινους τόνους.