6 σημεία που μαρτυρούν την ηλικία σου και πώς να τα φροντίσεις

13.01.2024
6 σημεία που μαρτυρούν την ηλικία σου και πώς να τα φροντίσεις
Kαθώς μεγαλώνουμε το σώμα μας αλλάζει! Γεγονός. Τώρα, αν προτιμάς να μην αποκαλύπτει το σώμα σου την ηλικία δεν έχεις παρά να μάθεις ποια είναι εκείνα τα σημεία που μαρτυρούν την ηλικία σου και να τα φροντίσεις κατάλληλα!

«H ομορφιά της γυναίκας μόνο μεγαλώνει με τα χρόνια», είχε πει κάποτε η θρυλική Audrey Hepburn και αυτό ας το βάλουμε καλά στον νου μας! Ευλογία το ότι προσθέτουμε χρόνια στη ζωή μας, όμως αν δεν θέλεις να το πολυδείχνεις, ίσως θα πρέπει να φροντίσεις λίγο περισσότερο τα παρακάτω σημεία.

Τα μαλλιά σου

Τα μαλλιά όσο και αν τα βάφεις ή τους αλλάζεις χρώμα δεν παύουν να γίνονται πιο λεπτά ξηρά και θαμπά. Φρόντισε να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου και όσο για το χρώμα μη σκας! Το γκρι είναι μόδα και υπάρχουν γυναίκες που το επιλέγουν ως βαφή, οπότε αν είσαι τυχερή και έχεις τη σωστή απόχρωση από μόνη σου... απόλαυσέ το!

Ο λαιμός σου

Το δέρμα στο λαιμό είναι πιο λεπτό και ξηρό απ' ό,τι στο υπόλοιπο σώμα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας. Έχει μικρότερη ποσότητα υποδόριου λίπους με αποτέλεσμα η χαλάρωση να εμφανίζεται πιο εύκολα καθώς μεγαλώνουμε και αυτό σημαίνει στην ουσία πως ο λαιμός μας δείχνει πως «μεγαλώνει» πριν από κάθε άλλο σημείο του κορμιού μας μιας και το δέρμα της περιοχής είναι πιο λεπτό από το δέρμα του προσώπου και για τον λόγο αυτό δεν μένει παρά να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα. Το να χρησιμοποιείς τα ίδια προϊόντα στην περιοχή του λαιμού είναι κάτι που μπορείς να κάνεις, αρκεί να το κάνεις πριν αλλάξει τελείως όψη ο λαιμός σου.

5 εύκολοι τρόποι για να διατηρήσεις νεανικό τον λαιμό σου

To πρόσωπο σου

Τα σημάδια στο πρόσωπό σου μαρτυρούν πολλά για την ηλικία σου χωρίς αμφιβολία. Σύμφωνα με τους ειδικούς μπορείς να «φωτίσεις» τα πιο «σκοτεινά» σημεία του προσώπου σου και να φωτίσεις έτσι και τον τόνο του δέρματος σου, πράγμα που θα έχει ως αποτέλεσμα να δείχνεις και νεότερη.

Επίσης μην ξεχνάς και τον ρόλο της διατροφής στην εικόνα του προσώπο σου αφού μια διατροφή ισορροπημένη θα κάνει καλό εκτός από την υγεία σου και στο δέρμα σου χωρίς όμως υπερβολές. Σύμφωνα με μελέτη του 2009 ακόμη και η απώλεια βάρους 4 κιλών μπορεί να κάνει μια γυναίκα να δείχνει μεγαλύτερη κατά 4 ολόκληρα χρόνια!

7 σημάδια πρόωρης γήρανσης του προσώπου σου και πώς θα τα αντιμετωπίσεις

Τα χέρια σου

Μπορεί να τα παραμελείς, να τα ξεχνάς και να μην τα φροντίζεις τουλάχιστον όχι όσο θα έπρεπε και εκείνα να σηκώνουν επάνω τους τα βάρη από τις καθημερινές δουλειές. Μπορεί να μην είναι εύκολο αλλά πρέπει να βρεις έστω 5 λεπτάκια την ημέρα να τα αφιερώσεις στην περιποίηση των χεριών σου. Η ενυδατική κρέμα είναι σίγουρα κάτι πολύ σημαντικό δεν είναι όμως το μόνο που μπορείς να κάνεις για τα χέρια σου.

Μην ξεχνάς πως τα χέρια μας είναι πάντα εκτεθειμένα περισσότερα από άλλα σημεία του σώματος μας και ειδικά τα χέρια σου εκτίθενται διαρκώς στις ηλιακές ακτινοβολίες. Μην ξεχνάς λοιπόν να απλώνεις το αντηλιακό στα χέρια σου μια φορά την εβδομάδα εκτός από την ενυδατική σου κρέμα.

Αγκώνες

Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις για την χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή αυτή. Το βασικό είναι να κρατάς την περιοχή ενυδατωμένη με μια κρέμα πλούσια σε ενυδατικά στοιχεία και να φοράς μπλούζες με μακρύ μανίκι όσο πιο συχνά μπορείς. To δέρμα στους αγκώνες είναι συχνά πιο ξηρό και αυτό είναι που πρέπει να καταπολεμήσεις!

Βλέφαρα

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά δεν είναι, αφού καθώς μεγαλώνουμε οι μύες που στηρίζουν τα βλέφαρα τεντώνουν και γίνονται πιο «αδύναμοι». Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην δημιουργία παραπάνω λίπους πράγμα που μπορεί να σημαίνει πως θα δεις τις σακούλες κάτω από τα μάτια να κάνουν την εμφάνιση τους. Για να… «βοηθήσεις» λιγάκι την κατάσταση σε αυτό το σημείο δεν έχεις παρά να καταναλώνεις αρκετό νερό και να κοιμάσαι περισσότερο αλλά και να καταναλώνεις όσο λιγότερο αλάτι μπορείς. Στο εμπόριο θα βρεις και κρέμες που περιορίζουν τις σακούλες κάτω από τα μάτια και το πρήξιμο.

Τελευταία τροποποίηση στις 12.01.2024 - 17:38