Η τηλεόραση των celebrities

12.01.2009
Από το 1990 μέχρι σήμερα έχει τριπλασιαστεί ο χρόνος που ο Έλληνας παρακολουθεί τηλεόραση. Αυτό συνέβη με την έλευση της ιδιωτικής τηλεόρασης, καθώς αυξήθηκε το ενδιαφέρον του τηλεθεατή για τα προγράμματα.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Από το 1990 μέχρι σήμερα έχει τριπλασιαστεί ο χρόνος που ο Έλληνας παρακολουθεί τηλεόραση. Αυτό συνέβη με την έλευση της ιδιωτικής τηλεόρασης, καθώς αυξήθηκε το ενδιαφέρον του τηλεθεατή για τα προγράμματα. Τι βλέπουν όμως οι επώνυμοι στη μικρή οθόνη; Τι τους αρέσει και πότε κάνουν ζάπινγκ; Θα σας το αποκαλύψει το ΛΟΙΠΟΝ.

Σάκης Μπουλάς
Τον καθηλώνουν: Δελτία ειδήσεων, «Αθλητική Κυριακή», «Ζούγκλα».
Κάνει ζάπινγκ: Στις ξένες σειρές και τις εκπομπές μαγειρικής.
Το τηλεοπτικό προφίλ του: Αν και άνθρωπος με διαρκή παρουσία στην τηλεόραση, είναι από εκείνους που παρακολουθούν όσο λιγότερο μπορεί τηλεοπτικά προγράμματα.

Βάσια Λόη
Την καθηλώνουν: «Αλ Τσαντίρι νιουζ», Δελτίο ειδήσεων Αlter.
Κάνει ζάπινγκ: Στα αθλητικά.
Το τηλεοπτικό προφίλ του: Ως άνθρωπος της τηλεόρασης παρακολουθεί αρκετά τηλεοπτικά προγράμματα. Αυτά που δεν της προκαλούν ενδιαφέρον και κάνει ζάπινγκ είναι ό,τι έχει σχέση με αθλητικά.

Γιάννης Τσιμιτσέλης
Τον καθηλώνουν: Ειδήσεις του Star, «Όλα στον αέρα», «Πολυκατοικία».
Κάνει ζάπινγκ: Στο κανάλι της Βουλής και στις πολιτικές συζητήσεις.
Το τηλεοπτικό προφίλ του: Του αρέσει και παρακολουθεί της ειδήσεις στο Star, αφού τον ξεκουράζουν. Βλέπει τη σειρά όπου συμμετέχει και κάθε Τετάρτη από το καμαρίνι του παρακολουθεί το «Όλα στον αέρα», μια σειρά που παρουσιάζει όλα όσα συμβαίνουν πίσω από τις κάμερες και είναι αρκετά ενδιαφέρουσα για εκείνον.

Ελένη Μενεγάκη
Την καθηλώνει: «Αλ Τσαντίρι νιουζ».
Κάνει ζάπινγκ: Στις αθλητικές εκπομπές.
Το τηλεοπτικό προφίλ της: Αν και πολυάσχολη επαγγελματίας και μητέρα τριών παιδιών, ξεκλέβει χρόνο και παρακολουθεί τηλεόραση, κυρίως μετά τις 9, όταν έχουν πέσει για ύπνο τα αγγελούδια της. Η «βασίλισσα της πρωινής ζώνης» παρακολουθεί φανατικά τον Λάκη Λαζόπουλο. Όταν είναι μόνη, της αρέσει να παρακολουθεί τηλεπωλήσεις, καθώς τη χαλαρώνουν. Από την άλλη πλευρά, η γλυκιά Ελένη δεν μπορεί να παρακολουθήσει με τίποτα οτιδήποτε έχει σχέση με αθλητικά.

Πάνος Κιάμος
Τον καθηλώνουν: «Χ-Factor», «Πρόσωπο με πρόσωπο».
Κάνει ζάπινγκ: «Sex and the city».
Το τηλεοπτικό προφίλ του: Είναι από τους καλλιτέχνες που παρακολουθούν αρκετή τηλεόραση. Βλέπει σχεδόν τα πάντα, εκτός από τις πολύ πρωινές εκπομπές, αφού είναι η ώρα που επιστρέφει από το κέντρο που τραγουδάει και πηγαίνει αμέσως για ύπνο. Το πρόγραμμα που δεν παρακολουθεί είναι το «Sex and the city», αφού από τις πολλές επαναλήψεις γνωρίζει πια τους διαλόγους απέξω.

Πέγκυ Ζήνα
Την καθηλώνουν: «Πάμε πακέτο», «Χ-Factor», «Gala», «Αλ Τσαντίρι νιουζ».
Κάνει ζάπινγκ: Στις τηλεπωλήσεις.
Το τηλεοπτικό προφίλ του: Παρακολουθεί τηλεόραση κυρίως το χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι δεν την ανοίγει καν. Της αρέσει το «Πάμε πακέτο» με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου, αφού θεωρεί πως πρόκειται για μια εκπομπή που προσφέρει ουσιαστική ευτυχία στους ανθρώπους. Σε αντίθεση με την Ελένη Μενεγάκη, τα προγράμματα που την κουράζουν είναι οι τηλεπωλήσεις. Τις θεωρεί κουραστικές, αφού προβάλλονται διαρκώς τα ίδια προϊόντα και ειδικά το βράδυ προς ξημερώματα διαρκούν αρκετή ώρα.

Νίκος Κουρκούλης
Τον καθηλώνουν: «Αλ Τσαντίρι νιουζ», «Η στιγμή της αλήθειας», «Λάκης ο γλυκούλης».
Κάνει ζάπινγκ: Στα πολιτικά τοκ σόου.
Το τηλεοπτικό προφίλ του: Πολλές φορές η TV είναι το «παρεάκι» του. Ένα από τα προγράμματα που τον κάνουν να αλλάζει κανάλι στο δευτερόλεπτο είναι οι πολιτικές συζητήσεις. Κι αυτό όχι γιατί δεν τον ενδιαφέρουν, αλλά δεν τον ικανοποιεί ως τηλεθεατή ο τρόπος που παρουσιάζονται.

Γιάννης Πλούταρχος
Τον καθηλώνουν: «Αλ Τσαντίρι νιουζ», «Μega Star», «Μπομπ Σφουγγαράκης».
Κάνει ζάπινγκ: Στις εκπομπές μαγειρικής.
Το τηλεοπτικό προφίλ του: Προσπαθεί να έχει άποψη για το τι παίζεται στην ελληνική τηλεόραση. Παρακολουθεί φανατικά τον Λάκη Λαζόπουλο, αλλά και το «Μega Star», μια εκπομπή που αγαπάει πραγματικά το ελληνικό τραγούδι. Τέλος, παρακολουθεί και τον «Μπομπ Σφουγγαράκη», αφού είναι ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών του.

Μαρία Λεκάκη
Την καθηλώνουν: «Λατρεμένοι μου γείτονες», «Μαύρα μεσάνυχτα».
Κάνει ζάπινγκ: Στα βιντεοκλίπ.
Το τηλεοπτικό προφίλ της: Είναι από τους ανθρώπους που δεν παρακολουθούν πολλή τηλεόραση. Όταν όμως το κάνει αυτό, πρόκειται μόνο για κάποια ελληνική σειρά που της κέντρισε το ενδιαφέρον. Δεν παρακολουθεί δελτία ειδήσεων, ούτε εκπομπές. Επίσης, θεωρεί πως η οπτικοποίηση των τραγουδιών «χαλάει» τη μαγεία του στίχου.

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
Τον καθηλώνουν: MTV, «Ματωμένα χώματα», «Ελληνοφρένεια».
Κάνει ζάπινγκ: Στις μεσημεριανές εκπομπές, αλλά και στις σειρές που παίζει.
Το τηλεοπτικό προφίλ του: Διαθέτει προσεκτικά τις ώρες που αφιερώνει παρακολουθώντας τηλεόραση. Κάνει ζάπινγκ όταν προβάλλεται μια σειρά ή ταινία στην οποία συμμετέχει και στις μεσημεριανές εκπομπές, που δεν βρίσκει ενδιαφέρον, αφού από τη φύση του δεν είναι άνθρωπος της κλειδαρότρυπας.