Νέα χρονιά, νέα επεισόδια

13.01.2009
Επιτέλους ο νέος χρόνος ήρθε. Το 2009 έχει μπει εδώ και λίγες ημέρες στη ζωή μας, φέρνοντας μαζί του πολλές ελπίδες και όνειρα. Όνειρα που, εκτός από όλους εμάς, κάνουν και οι άνθρωποι της τηλεόρασης, αφού το κάθε κανάλι ελπίζει αυτή η χρονιά... να είναι η χρονιά του!

ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Επιτέλους ο νέος χρόνος ήρθε. Το 2009 έχει μπει εδώ και λίγες ημέρες στη ζωή μας, φέρνοντας μαζί του πολλές ελπίδες και όνειρα. Όνειρα που, εκτός από όλους εμάς, κάνουν και οι άνθρωποι της τηλεόρασης, αφού το κάθε κανάλι ελπίζει αυτή η χρονιά... να είναι η χρονιά του! Αυτή η «ανατολή» του 2009 στους δέκτες μας σηματοδοτείται και από την «ανατολή» πολλών ολοκαίνουργιων ξένων σειρών, που έρχονται για να μας κάνουν ποδαρικό και να μας κρατήσουν συντροφιά τα βράδια του φετινού χειμώνα. Σειρές παγκόσμιας φήμης και επιτυχίας με πολλούς φανατικούς τηλεθεατές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Γεμάτες σασπένς, μυστήριο, θεαματικές σκηνές, δράση, αγωνία, χιούμορ. Σειρές του... κουτιού, αλλά και φρέσκοι κύκλοι επεισοδίων από δουλειές που ήδη έχουμε λατρέψει. Για να είστε, λοιπόν, καλά «διαβασμένοι» τη νέα χρονιά, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε και να σας παρουσιάσουμε τις πιο δυνατές εισαγόμενες τηλεοπτικές προτάσεις, έτσι, για να πάρετε μικρή γεύση από το τι ακριβώς θα συμβεί λίαν συντόμως στους δέκτες σας και, φυσικά, να φροντίσετε για μια αναπαυτική θέση στον καναπέ σας!

Από τις «Νοικοκυρές» στους «Αγνοούμενους»
Ξεκινάμε από την ΕΡΤ. Στο κανάλι της Αγίας Παρασκευής ξεχωρίζουν οι δύο επόμενοι κύκλοι του «Lost», αλλά και των «Νοικοκυρών σε απόγνωση», που όπου να ναι έρχονται στη μικρή μας οθόνη. Έχουμε όμως και νέες σειρές που θα προστεθούν στο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης. Ας δούμε τι θα δούμε...

«Ghost Whisperer»: Αμερικανική σειρά θρίλερ και μυστηρίου του Τζον Γκρέι.

Υπόθεση: Πρόκειται για μια πρωτότυπη σειρά φαντασίας, δράματος και αγωνίας, που βασίζεται εν μέρει στις εμπειρίες δύο διάσημων μέντιουμ. Κεντρική ηρωίδα είναι η Μελίντα Γκόρντον, μια νιόπαντρη γυναίκα που έρχεται να εγκατασταθεί με τον άντρα της σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Εκεί ανοίγει ένα κατάστημα παλαιών αντικειμένων με τη φίλη της Αντρέα.

Η Μελίντα έχει ένα ασυνήθιστο «χάρισμα»: επικοινωνεί με πνεύματα. Φαντάσματα ανθρώπων που έχουν πεθάνει, αλλά έχουν αφήσει πίσω τους ανοιχτά ζητήματα που δεν τους επιτρέπουν να αποδεσμευτούν από την επί γης ζωή απευθύνονται στη Μελίντα ζητώντας τη βοήθειά της για να μπορέσουν να ησυχάσουν και να περάσουν στην «άλλη πλευρά».

Έτσι, εκείνη, προσπαθώντας να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής ανάμεσα στα φαντάσματα και στους ζωντανούς, βρίσκεται στο μεταίχμιο δύο κόσμων, στη ζωή και στο θάνατο. Ο άντρας της, ο Τζιμ, ανησυχεί για το συναισθηματικό κόστος που μπορεί να έχει για τη Μελίντα αυτή η ενασχόλησή της. Αντίθετα, η Αντρέα είναι γοητευμένη από το χάρισμα της φίλης της. Όσο για την ίδια, αντιμετωπίζει τις μοναδικές ικανότητές της άλλοτε ως ευλογία και άλλοτε ως κατάρα, αλλά πάντα προσπαθεί να βοηθήσει τους «πελάτες» της, ζωντανούς και νεκρούς!

Παίζουν: Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ (Μελίντα Γκόρντον), Ντέιβιντ Κόνραντ (Τζιμ Κλάνσι), Τζέι Μορ (Καθηγητής Ρικ Πέιν), Κάμριν Μανχάιμ (Ντέλια Μπανκς), Άισα Τάιλερ (Αντρέα Μορένο).

«Νοικοκυρές σε απόγνωση»: Οι θεότρελες «Νοικοκυρές» του Μαρκ Τσέρι και μόνιμες κάτοικοι της οδού Γουιστέρια Λέιν ενώνουν τις δυνάμεις τους και ξαναχτυπούν με τον 4ο κύκλο επεισοδίων.

Υπόθεση: Στον 4ο κύκλο έχουμε καινούργιες αφίξεις. Επιστρέφει, μετά από 12 χρόνια, μια παλιά γειτόνισσα, η Κάθριν Μέιφεαρ, με την οικογένειά της. Και στο σπίτι όπου έμενε άλλοτε η Μπέτι Άπλχουαϊτ έρχεται να εγκατασταθεί ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι, ο Λι και ο Μπομπ. Στο μεταξύ, η Λινέτ δίνει μάχη με τον καρκίνο, η Γκάμπριελ δεν νιώθει ευτυχισμένη με τον καινούργιο σύζυγό της και συνδέεται ξανά με τον Κάρλος, η Σούζαν με τον Μάικ περιμένουν παιδί, ενώ η Μπρι παριστάνει την έγκυο για να παρουσιάσει σαν δικό της το νόθο παιδί της κόρης της. Τη ζωή όλων, όμως, θα αναστατώσει κυριολεκτικά ένα άλλο απρόσμενο γεγονός: ένας ανεμοστρόβιλος θα χτυπήσει τη Γουιστέρια Λέιν και θα αφήσει πίσω του πολλές ζημιές.

Παίζουν: Τέρι Χάτσερ (Σούζαν), Φελίσιτι Χάφμαν (Λινέτ), Μάρσια Κρος (Μπρι), Εύα Λονγκόρια (Γκάμπριελ), Νικολέτ Σέρινταν (Έντι), Μπρέντα Στρονγκ (Μέρι Άλις), Τζέιμς Ντέντον (Μάικ Ντελφίνο), Νταγκ Σάβαντ (Τομ), Ρικάρντο Αντόνιο Χαβίρα (Κάρλος), Αντρέα Μπόουεν (Τζούλι), Τζόι Λόρεν (Ντανιέλ), Κάιλ ΜακΛάχλαν (Όρσον Χοντζ), Κάρλα Ντελάνι (Κάθριν Μέιφεαρ).

«Lost»: Η πολυβραβευμένη αμερικανική σειρά περιπέτειας και μυστηρίου των Τζέι Τζέι Άμπραμς, Ντέιμον Λίντελοφ και Τζέφρι Λίμπερ επιστρέφει με ένα νέο κύκλο επεισοδίων, που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στην Αμερική το πρώτο επεισόδιο του 4ου κύκλου («Η αρχή του τέλους») έκανε ρεκόρ τηλεθέασης, συγκεντρώνοντας πάνω από 16 εκατομμύρια θεατές. Σε μια έρευνα που έγινε σε 20 χώρες οι «Αγνοούμενοι» αναδείχτηκαν το δεύτερο δημοφιλέστερο τηλεοπτικό πρόγραμμα μετά το «CSΙ Μiami»!

Υπόθεση: Στην αρχή αυτού του κύκλου στα ανοιχτά της θάλασσας εμφανίζεται ένα σκάφος, το «Κahana». Κρύβει, όμως, τη σωτηρία τους ή μήπως αποτελεί μια καινούργια απειλή; Οι απόψεις μεταξύ των επιζώντων της πτήσης 815 διχάζονται. Στο μεταξύ, μέσα από τα παρεμβαλλόμενα flash-forward μαθαίνουμε ότι μερικοί τουλάχιστον θα καταφέρουν τελικά να φύγουν από το νησί. Γιατί όμως κάποιοι από αυτούς θα ήθελαν να επιστρέψουν;

Η σειρά έχει κερδίσει μέχρι στιγμής 38 βραβεία και 98 υποψηφιότητες, ανάμεσά τους ένα βραβείο ΕΜΜΥ Καλύτερης Δραματικής Σειράς του (2005), Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Σειράς (2006) και το βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου-Τηλεόρασης το 2006.

Παίζουν: Μάθιου Φοξ (Τζακ), Νέιβεν Άντριους (Σαγίντ), Έμιλι ντε Ράβιν (Κλερ), Εβαντζελίν Λίλι (Κέιτ), Τέρι ΟΚουίν (Τζον Λοκ), Χόρχε Γκαρσία (Χέρλι), Τζος Χολογουέι (Σόγιερ), Ντάνιελ Ντάε (Τζιν), Γουντζίν Κιμ (Σουν), Ντόμινικ Μόναχαν (Τσάρλι), Μάικλ Έμερσον (Μπεν), Χένρι Ίαν Κιούζικ (Ντέσμοντ), Ελίζαμπεθ Μίτσελ (Τζούλιετ).

Δεν έτυχε, πέτυχε και συνεχίζεται...
Ας πάμε όμως τώρα προς Μαρούσι πλευρά, στον ΑΝΤ1. Πέρυσι το πείραμα που έκαναν οι άνθρωποί του φαίνεται πως πέτυχε για τα καλά. Κατάφεραν για πρώτη φορά στην τηλεοπτική ιστορία τους να καθιερώσουν κάθε βράδυ στο prime time τους μια μεγάλη ξένη παραγωγή. Όχι μόνο αυτό, αλλά να γίνει η αγαπημένη μας συνήθεια και να εισπράττουν τέτοια ποσοστά τηλεθέασης που ούτε στα όνειρά τους δεν μπορούσαν να φανταστούν αρχικά.

Έτσι, εννοείται πως και φέτος ακολουθείται με ευλάβεια. Μετά, λοιπόν, το «Greys Αnatomy» καθίστε αναπαυτικά, γιατί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου έρχεται στις οθόνες μας ο 2ος κύκλος του «Lost», αλλά και ο 3ος κύκλος της σειράς-φαινόμενο «Ρrison Βreak» και όχι μόνο

«Ρrison Βreak»: Πάνω που πίστεψαν ότι έχουν κερδίσει την ελευθερία τους φυλακίζονται ξανά και σχεδιάζουν μια ακόμη πιο παράτολμη απόδραση!

Υπόθεση: Μπαίνοντας στο συγκλονιστικό 3ο κύκλο της, η περιπετειώδης σειρά βρίσκει τον Μάικλ Σκόφιλντ και τους συντρόφους του έγκλειστους στη Σόνα, μια εφιαλτική φυλακή του Παναμά. Πρόκειται για ένα σκληρό σωφρονιστικό ίδρυμα που έχει εγκαταλειφθεί ακόμη και από τους δεσμοφύλακες και διοικείται πλέον από ένα βάναυσο βαρόνο των ναρκωτικών, ο οποίος επιβάλλει τους δικούς του διεστραμμένους κανόνες. Τώρα είναι ο Λίνκολν Μπάροους εκείνος που πρέπει να συντονίσει την απόδραση του αδερφού του από αυτό το κολαστήριο και να ξεσκεπάσει ταυτόχρονα τη συνωμοσία εις βάρος τους.

Παίζουν: Γουέντουορθ Μίλερ (Μάικλ), Ντόμινικ Περσέλ (Λίνκολν), Ρόμπερτ Γουίσντομ (Λεσέρ), Γουέιντ Γουίλιαμς (Μπραντ), Ρόμπερτ Νέπερ (Τι-Μπαγκ), Σούζαν Μ. Άντονι (Σάρα) κ.ά.

«Βoston Legal»: Γρήγοροι ρυθμοί, ανατρεπτικές ιστορίες και κυρίως απολαυστικό μαύρο χιούμορ χαρακτηρίζουν μία από τις πιο πρωτότυπες, πετυχημένες και πολυβραβευμένες τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων χρόνων! Οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές, ο τιμημένος δύο φορές με ΕΜΜΥ Τζέιμς Σπέιντερ και ο βραβευμένος με τη Χρυσή Σφαίρα Γουίλιαμ Σάτνερ, δημιουργούν ένα μοναδικό δίδυμο σαν ακριβοπληρωμένοι δικηγόροι. Τους πλαισιώνει η γοητευτική κυρία της αμερικανικής οθόνης Κάντις Μπέργκεν.

Υπόθεση: Η σειρά παρακολουθεί την ταραχώδη επαγγελματική πορεία του φιλόδοξου συνηγόρου Άλαν Σορ (Τζέιμς Σπέιντερ) από τη στιγμή που προσλαμβάνεται στο νομικό γραφείο «Κρέιν, Πουλ και Σμιντ». Με βοηθό και μέντορά του τον ερωτύλο Ντένι Κρέιν (Γουίλιαμ Σάτνερ), ο Σορ αφήνει γρήγορα το στίγμα του στις δικαστικές αίθουσες, αναλαμβάνοντας υποθέσεις που κανείς δεν τολμάει να αγγίξει και χρησιμοποιώντας συχνά αθέμιτες αλλά άκρως αποτελεσματικές μεθόδους. Ροζ σκάνδαλα, βιαιοπραγίες, απαγωγές... Απ όλα έχει η ημερήσια ατζέντα των ηρώων μας, που δεν κάμπτονται από τις δυσκολίες και κυρίως δεν χάνουν ποτέ το χιούμορ τους!

«Τhe Unit»: Ο σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης Ντέιβιντ Μάμετ είναι ο δημιουργός αυτής της συγκλονιστικής σειράς, που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ. Υπόθεση: Παρακολουθούμε τις επικίνδυνες, άκρως απόρρητες αποστολές μιας επίλεκτης ομάδας στρατιωτών των Ειδικών Δυνάμεων, και, παράλληλα, τη ζωή των συζύγων τους, που αναμένουν και υπομένουν πίσω, στις εγκαταστάσεις της βάσης.

Ο στιβαρός μαύρος ηθοποιός Ντένις Χέισμπερτ (σ.σ.: υποψήφιος για τη Χρυσή Σφαίρα με την ερμηνεία του στη δημοφιλή σειρά «24») υποδύεται τον επικεφαλής της ομάδας Τζόνας, ενώ από την πλευρά των γυναικών πρωτοστατεί η Όντρεϊ Μαρί Άντερσον, η οποία ενσαρκώνει τη νεοφερμένη Κιμ Μπράουν. Στο καστ συμμετέχουν ακόμη ο διάσημος Ρόμπερτ Πάτρικ και ο γοητευτικός Σκοτ Φόλεϊ.

«Samantha Who?»: Τι θα συνέβαινε αν, βγαίνοντας από ένα κώμα, δεν διατηρούσατε την παραμικρή ανάμνηση από την προηγούμενη ζωή σας;

Υπόθεση: Αυτό ακριβώς παθαίνει η κεντρική ηρωίδα της πρωτότυπης, δροσερής, αισθηματικής, χιουμοριστικής σειράς που διαπνέεται από ρομαντισμό, μυστήριο και άπλετο χιούμορ. Δυστυχώς, όσο περνούν οι μέρες η Σαμάνθα (Κριστίνα Άπλγκεϊτ) ανακαλύπτει ότι πριν από το ατύχημα που προκάλεσε την αμνησία της ήταν το πιο αντιπαθητικό και άκαρδο πλάσμα που πάτησε ποτέ στη Γη! Η πανέμορφη Κριστίνα Άπλγκεϊτ είναι απολαυστική στον πρωταγωνιστικό ρόλο, που της χάρισε φέτος μια υποψηφιότητα για τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας σε κωμική τηλεοπτική σειρά.

Παίζουν επίσης: Τζένιφερ Εσπόζιτο, Μπάρι Γουότσον και Κέβιν Νταν.

Σειρές με πολλά... αστέρια!
Στο χορό των ξένων σειρών χορεύει εννοείται παραδοσιακά και το Star, το οποίο η αλήθεια είναι πως ήταν το πρώτο ελληνικό ιδιωτικό κανάλι που πίστεψε και υποστήριξε με πάθος το ξένο πρόγραμμα και τη δύναμή του, και δεν έκανε λάθος. Το έχει δείξει άλλωστε και η τηλεοπτική ιστορία. Πολλές και διάφορες είναι, λοιπόν, για ακόμα μία χρονιά οι ξένες σειρές που φιλοξενεί το Star. Ποια, όμως, περιμένουν όλοι πώς και πώς; Μα φυσικά το «Νip-Τuck»!

«Νip-Τuck»: Οι γιατροί που κάνουν θαύματα, Μακναμάρα και Τρόι, επιστρέφουν λίαν συντόμως πανέτοιμοι για νέες περιπέτειες μέσα από τον 5ο κύκλο επεισοδίων της σειράς.

Υπόθεση: Υπάρχουν πολλοί ορισμοί για την επιτυχία και ακόμη περισσότεροι για την ευτυχία! Ο Σον Μακναμάρα και ο Κρίστιαν Τρόι το γνωρίζουν πια καλά αυτό. Τα παθήματα για τους δύο γιατρούς δεν είναι σίγουρο ότι έγιναν μαθήματα. Αφήνουν πίσω τους το Μαϊάμι, διαγράφουν το παρελθόν τους και βγάζουν εισιτήρια για το Λος Άντζελες! Νέα ζωή, νέα δουλειά, νέοι εκκεντρικοί πελάτες, αλλά σε παρόμοιο σκηνικό: λαμπερά και όμορφα κτίρια, παραλίες, επώνυμα ρούχα στις βιτρίνες των καταστημάτων, επίδοξοι σταρ που κυκλοφορούν στους δρόμους. Όλα υπηρετούν την ίδια ψευδαίσθηση τελειότητας, την ίδια συνεχή εμμονή. Κάθε επέμβαση χαρακτηρίζεται από το «πριν» και το «μετά». Αλλά αυτό αφορά μόνο την επιφάνεια, αφού και μετά την επέμβαση παραμένουν οι ίδιοι άνθρωποι και κοιμούνται αγκαλιά με την ίδια ανασφάλεια. Αυτή τη φορά ο Σον και ο Κρίστιαν θα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή και να ανέβουν ένα ένα τα σκαλοπάτια. Οι δύο φίλοι δεν φοβήθηκαν ποτέ το άγνωστο ή την περιπέτεια, αυτό που τους φοβίζει είναι ο κακός τους εαυτός. Θα καταφέρουν να ξεπεράσουν την αντιζηλία τους; Θα βρουν αυτό που πραγματικά επιθυμούν; Και αν ναι, θα καταφέρουν να μην το θυσιάσουν στο βωμό της μισαλλοδοξίας;

Αξίζει να αναφέρουμε πως η σειρά ξεκίνησε το 2003 και έχει κερδίσει μέχρι τώρα πολύ σημαντικές διακρίσεις, ανάμεσα στις οποίες είναι και τα εξής βραβεία: Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Δραματικής Σειράς (2005), Golden Satellite Καλύτερης Δραματικής Σειράς (2005), ΕΜΜΥ Καλύτερου Μεϊκάπ Τηλεοπτικής Σειράς (2004).

Παίζουν: Ντίλαν Γουόλς (Σον Μακναμάρα), Τζούλιαν ΜακΜάχον (Κρίστιαν Τρόι), Τζον Χένσλεϊ (Ματ), Τζοέλι Ρίτσαρντσον (Τζούλια) κ.ά.